Reklama

Reklama

Jeseníky - království horské divočiny

  • angličtina Jeseníky - The Kingdom of the Mountain Wilderness (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přírodopisný dokumentární film, který vypráví příběh fascinujícího koloběhu života jedinečné horské přírody Jeseníků. Od divočících řek a potoků, přes rozsáhlé lesy, rozervané skály, houpavá rašeliniště až po nehostinné alpínské bezlesí. Tam všude potkáme unikátní rostliny a zvířata, přizpůsobená drsnému prostředí hor. (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2023) CHKO Jeseníky jsem navštívil nejednou, Polákův film však ukazuje divákům jejich méně známou tvář - divokou a nespoutanou. Zaměřuje se na místa mimo turistická značení a představuje zvířata, na která běžný turista zpravidla nenatrefí. Opravdu mě překvapilo, kolik nevídaných tvorů může člověk v Jeseníkách potkat - má-li štěstí a umí se dívat. V tomto směru mě nejvíce zaujali netradiční a invazivní psíci mývalovití, ale i sokolí rodinka, která se filmem táhla (nebo spíše létala a hnízdila) jako červená nit. Některé záběry u mě vyvolávaly dokonce dojem, jako by ani nešlo o tuzemská místa - česká příroda vskutku skýtá mnoho (ne)známých krás. ()

Reklama

Dimo 

všechny recenze uživatele

Fakt paráda. Výborně kombinované, naprosto famózní záběry, obraz doplňující hudba a dost nových a zajímavých informací. Plus beseda s režisérem v kině. Snesl bych delší stopáž, ale proč je taková, jaká je, už víme. Úctyhodné čtyři roky práce, smekám. ()

Zajímavosti (1)

  • Film vznikal přes čtyři roky za odborné spolupráce Správy CHKO Jeseníky a byl podpořen z prostředků společnosti ČEZ a. s., Moravskoslezského a Olomouckého kraje, Pivovaru Holba a.s. a firmy Tilak. (Zdroj: GepART pictures)

Reklama

Reklama