Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack McKee je nesnesitelný arogantní neurochirurg, který pracuje ve velké nemocnici, jejíž chod funguje na bázi zcela neosobní mašinérie, kde se dokonce i pacienti jeví jako jakési nucené zlo. Společně s dalšími třemi kolegy tvoří mimořádně úspěšný a výkonný tým, který se netají svým cynickým přístupem a opovržením ke všem náznakům soucitu. Jednoho dne však Jack dostane ochutnat svou vlastní medicínu, když je u něj diagnostikován zhoubný nádor a on se ocitne na druhém konci stetoskopu. Jack je nucen konfrontovat svou vlastní smrtelnost s cynickým neosobním přístupem nemocnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si než povzdechnout, že právnické profesi chybí takový film jako Doktor. Pan Herec William Hurt, nalézající smysl lékařské vědy skrze andělskou Elizabeth Perkins a vlastní těžké okamžiky; a k tomu budoucí partička z Chicago Hope a jedna silná scéna za druhou, od začátku do konce. Jojo, empatie, to je věc, když máte pracovat s lidskými osudy... Čtení dopisu od June je asi nejpůsobivější moment a film jako celek si ode mě odnese "Stoprocentních" 90%. ()

5150 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám na výborné filmy z nemocničního prostředí štěstí. Badhamův ČÍ JE TO VLASTNĚ ŽIVOT a těd DOKTOR Randy Haines (BOHEM ZAPOMENUTÉ DĚTI). Oba vřele doporučuji, stojí za to. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Filmy z nemocničného prostredia ma vždy bavili a tento sa veľmi vydaril. Skvelý prerod arogantného doktora na pokorného a pacientov rešpektujúceho, po tom, keď si to vyskúša z tej druhej strany. Skvelý Hurt, to bol ešte vo veľkej forme, no tiež výborný scenár s úžasným, aj keď trochu svojským humorom. Zaujímavosťou je niekoľko hercov, ktorí si tu zahrali doktorov a v podobných úlohách sa predviedli aj v seriáli Chicago Hope - Patinkin, Arkin, Lahti. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Silný film o cynickém doktorovi, který dostane životní lekci. Navzdory tématu se režisér většinou vyvaroval patetických situací a naše pocity tu tak ždíme jemně a pozvolna, přesto je tu několik silných scén, jako ta v poušti nebo ta na střeše, které vás dostanou. Dobrému hodnocení přispívá také William Hurt, který to zahrál opravdu výborně. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Povedený film a hlavně pravdivý. Nedávno jsem v novinách četl článek zaměřený na podobné vztahy lékař/pacient. Takže doktoři klidně mohou říkat pacientům "Zdechlina" i u nás. A taková zajímavost: Ve filmu hrají Christine Lahti, Mandy Patinkin a Adam Arkin, kteří si o pár let později společně zahráli doktory v seriálu Nemocnice Chicago Hope. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Tento film o cynickém (ač docela vtipném) doktorovi, který pod vlivem nemoci okusí vlastní medicínu, by měli povině pouštět na našich lékařských fakultách každý semestr. Jistě, do filmu se napasuje několik klišé, celá zápletka je dopředu jasná, ale díky solidní režii a vynikajícímu Williamu Hurtovi to moc nevadí. ()

Carline 

všechny recenze uživatele

Film byl pěkný a líbil se mi až na téma, které není příliž originální (pořád sem měla pocit, že sem něco stejného, popř. velmi podobného už viděla). Hvězdičky si zaslouží díky W. Hurtovi, který dyl víc než dobrý, a píšťalce :) ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Film, který asi věrně popsal jaká může být proměna doktora na pacienta. Všeho toho co prožívá a jak se změní jeho chování a chápání věcí okolo něj. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle film viděl v televizi v českém znění a roky jsem se ho snažil sehnat s dabingem, bohuže neúspěšně. Dnes jsem byl ale rád i za původní znění s titulky, protože jsem si sledování opravdu užil. Tak skvěle zvládnuté prozření postavy na mě velmi zapůsobilo a Jackovi jsem věřil každé gesto. Skvělý film. 85 %. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Príbeh lekára aj z lekárskeho prostredia, ktorý sa nečakane dozvie o svojej zákernej chorobe , Dráma zo života 3* ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Popravdě - ve skutečnosti je to přesně naopak, ale nedá se popřít že jsem se bavil dobře. Není nad klasickou českou škodolibost, že? ()

Ahas_ver 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který se u nás objevil ještě v době, kdy témata zhoubných onemocnění ve filmu nebyla zdaleka tak běžná a profanovaná, jako dnes. Uvěřitelný příběh s pozitivní gradací stojí i po letech za opětovnou viděnou. Solidní výkon hlavního představitele. ()

Reklama

Reklama