Reklama

Reklama

Oko za oko

  • Polsko Oko za oko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sean Kane (Chuck Norris) měl hodně špatný den. Zabili mu parťáka a ještě musel odevzdat služební zbraň a odznak policejního protinarkotického sboru v San Franciscu. Rozhodne se na vlastní pěst a zcela sám bojovat s překupníky drog, kteří mají kontakty na nejvyšších společenských místech. (Bontonfilm)

Recenze (38)

woody 

všechny recenze uživatele

Bloňďatý Chuck bez rezavého strniště, trávící 1. čtvrtinu filmu v příšerném saku.Tlustý asiat s jednou nohou delší než druhou.Ohořelá mrtvola.Oběšená žena.Uječený malý poskakující mistr bojových umění(geniální scéna kdy se snaží zcela vážně vyslýchat chlapa kterému předtím zlomil vaz).Christopher Lee - překvapivá pointa, že on je ten pašerák drog dojde divákovi už jen když uvidí jeho jméno v titulcích.Chuck honí pašeráky, kope každého do hlavy, pronáší dementní věty(překladatel očividně neumí anglicky).Je to děsná békovina, ale alespoň jsem poprvé viděl Norrise nebojovat ve zpomalených záběrech(ale i na ty dojde!)... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Klasický, ale dobrý akční film. Navíc na rok vzniku velmi dobře technikcky zvládnutý. Zejména kamera a hudba jsou super, střih je obstojný a hlavně nekazí jednotlivé souboje. Norris je frajer a sympaťák, jezdí v super sporťáku,, bohužel tradičně nemluví ... Nemluví ani když se ho někdo na něco zeptá. Ale to je prostě jeho styl. Souboje sice nejsou děláné na efekt, ale vyloženě po "Norrisovsku" účelově, tedy tak aby vedly k okamžitému zneškodnění protivníka. Některé hmaty, ač se běžnému divákovi neznalému "martial arts" nemusí zdát příliš zajímavé, jsou opravdu perfektní. Plynulá kombinace karate a juda, kterou zde Norris využívá je neuvěřitelně efektivní a drtivá. Film se mi líbil už kdysi a líbí se mi i dnes po mnoha letech. Obstojná, dobře provedená akční kriminálka. Rovněž potěší role herců jako je Mako a Professor Toru Tanaka (hokejový zabiják z Running mana se Schwarzeneggerem). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je to příběh starý jako lidstvo samo. Policajtovi, kterého kdysi asijský mistr naučil bojovým uměním, ugrilují při nepovedené akci obchodníci s drogami parťáka a on se jde s mistrem po boku mstít. Bohužel je tím policajtem Chuck Norris a píše se začátek 80. let, takže se to dá dokoukat jen se zatnutými zuby. Nemíním si tu na Chuckovi brousit svůj ostrovtip, i když jde podle mě o vůbec nejslabší akční hvězdu ze všech a i ten nejlepší film, co jsem od něj viděl, byl pouze průměrný. OKO ZA OKO je hodně špatné - děj je řídký jako dětská výživa a ničím nepřekvapí, napětí může vzbudit snad jen hádání kdo z policejního sboru zradil na začátku Chucka a jeho parťáka gangsterům, ale i malému dítěti dojde kdo to byl už dlouho před prvním reklamním blokem. Akce nic moc, zoufale by to chtělo víc takových oživení jako když Chuck bojuje s jedním z gangsterů na skokanském můstku nad bazénem u padouchovy vily (hádejte kdo skončí ve vodě) a co citelně chybí je trocha nadsázky a smyslu pro humor, o absentujících hláškách ani nemluvě. Obsazení je sice fajn, ale ani Lee ani Roundtree toho moc předvést nestihnou, kdo si ale ukradl film pro sebe (vedle tak nevýrazného týpka jako je Chuck, zde navíc ještě bez vousů, to nebylo nic těžkého) je Mako jako hrdinův vzteklý pomstychtivý mistr. Nikdo na světě nedokáže drtit nenávistně rty o sebe tak jako on a když začal zpívat, aby odlákal padouchovu pozornost, byl to krásně absurdní gag. Taky musím zmínit povedenou hudbu a fakt, že tu má asexuál Chuck kratičkou milostnou scénu ve sprše. S děvčetem, toť se ví. Režisér Steve Carver natočil o dva roky později i jednu z těch lepších norrisovek, OSAMĚLÝ VLK MCQUADE. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o policajtovi, ktorý na vlastnú päsť hľadá vrahov svojho kolegy, čo ho privedie až k skupine ázijských priekupníkov s drogami. Spracovanie príbehu presne odpovedá dobe vzniku filmu, pretože obsahuje prakticky všetko, čo bolo pre tieto filmy typické. Akcie je tu dosť a ja som s ńou spokojný. Dá sa povedať, že je typický norrisovská, zbrań tu použije len málokedy, ale má tu množstvo súbojov, v ktorých používa hlavne svoju kopačku z otočky a všetky svoje typické kopy a údery. Najviac sa mi páči výborné finále vo vile, pri ktorej prebieha hromadná prestrelka medzi políciou a strážcami vily a zároveń Norris so svojim pomocníkom zneškodní mnohých protivníkov, ale veľmi dobré je aj prepadnutie hlavných hrdinov v prímorskom sídle alebo akcia na lodi. Páči sa mi tu aj pomerne časté lámanie väzov a oceńujem aj, že akcia je často snímaná dlhú dobu bez strihu. Je tu aj viacero typicky béčkovských situácií, ktoré vždy potešia ako napríklad scéna s odťahovačom áut a viaceré iné vtipnejšie situácie. Film pôsobí dobre aj po technickej stránke, kamera. strih aj efekty sú slušné, ale zase ma moc nezaujala hudba. A z hereckého obsadenia poteší ešte hlavne Mako. Tento film splní presne to, čo aj aj od neho dá očakávať, takže nefanúšik Norrisa by sa mu mal radšej vyhnúť. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Chvíli tu Chuckovi trvá než se rozjede, ale pak to stojí za to. Jasně dostaneme jenom další klišoidní béčko o pomstě, ale je tu obrovskej profesor Toru Tanaka, tak už jenom za něj ten nadprůměr musím dát.60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý Norris, který ještě ani zdaleka v tomto filmu nedosahuje pozdější vtipnosti a odlehčenosti. Oko za oko je tuze špatný film, ve kterém se nějakým omylem objevily dvě reinkarnace bondovských padouchů a to Christopher Lee a Professor Toru Tanaka. Režisér Carver si o dva roky později vylepšil s Norrisem reputaci. Tohle nebylo ani na 20% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Trololo faktor vysoký je zde. A pokud se o Arnoldovi povídalo, že má pouze dva herecké výrazy, Chuck Norris jej dalece překonává, neb zvládá jen jeden a jeho bojové neumění dosahuje výšin nebeských. Christopher Lee byl tradičně ňuňu. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sean Kane (Chuck Norris) přijde při policejní akci v utajení o svého partnera Davea Pierce a odchází od protidrogové jednotky, aby pátral po vrahovi na vlastní pěst. Daveova přítelkyně reportérka Linda Chan (Rosalind Chao) se dostává kvůli důkazu, který získala do nebezpečí a je zabita. Sean Kane se společně s jejím otcem a svým mistrem bojových umění Jamesem Chanem (Mako Iwamatsu) pouští do pátrání... Povedl se výběr Kaneova protivníka v podobě Professora, hraje ho Professor Toru Tanaka bývalý profesionální wrestler a boxer, který si zaposiluje při zvedání auta a nemá problém se holýma rukama dostat přes zavřené dveře. Chuckův bratr Aaron dělal na filmu jako koordinátor kaskadérů a kaskadér. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Když Chuck Norris vůbec nehází hlášky, nedokáže zahrát emoce, ani nepředvede nějakou přehnanou hereckou kreaci (jak to umí jiné akční hvězdy) a jen s kamennou tváří proplouvá filmem a sem tam předvede své bojové umění, to pak ani přítomnost Christophera Lee nemá šanci zachránit. Oko za oko je zcela zapomenutelná podívaná, z níž si s trochou štěstí za pár let vybavím možná jen to, že Norrisovi zde krátce sekunduje Benji. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda na tenhle film jsem se těšil jak malý děcko, protože mám slabost pro starší akční béčkové filmy, ale tohle se přece jenom moc nepovedlo. Norris se tu moc neukáže akce celkově je poměrně málo, a jen se vyšetřuje. takové ne moc zajímavé. Christopher Lee je dost nevýrazný a celý je to prostě slabší podprůměr. Aspoň že Mako vypadal celkem dobře. Ale o celkovém vyznění filmu škoda mluvit. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už jsem zapomněl, jak jsou některé filmy Chucka Norrise nejen béčkově laciné, ale hlavně nudné a hloupé i v rámci žánru. Tenhle výlet do filmové minulosti se moc nevydařil i když některé z Chuckových zákroků nebyly marné. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Sice stupidní, sice klišé, sice béčko, sice Norris ale já to prostě žral. Miluju jak dřív točili takovýhle filmy o pomstě a na konce se to svinstvo všechno vyrasí. Tohle mi připomínalo trošku Bondovku, jak tam byl ten obr s podpatkama nebo co to bylo, Lee jasnej záporák už od první jeho scény, Norris bez vousu zajímavý.. přestřelek a fightů bylo dost, bavil mě i ten čínan co Norrisovi pomáhal a furt si na něco stěžoval. Prostě super akční béčko, který mě bavilo hodně. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko z této doby, možná o něco dementnější. Norris provádí destrukci docela pestrých záporáků, kteří jsou to nejpozitivnějším na tomto filmu. Někdy je akce lepší, občas skřípe a vadilo mi to okaté přehrávání......3/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris je hodně naštvaný a chce se pomstít! Někdo totiž zabil při policejní akci jeho parťáka a kamaráda.... Scénář : James Bruner a William Gray. Kamera : Roger Shearman. Hudba : William Goldstein. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Příběh pomsty je vždycky hrozně silný a tak i tento film si zaslouží 3 hvězdičky. Nic lepšího jsem zatím s Chuckem neviděl. Vedle něj si tu zahrál další "velikán" Christopher Lee. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris versus Christopher Lee? Sem s tím! Naprosto pohodová kriminálka, která na hony zavání drsnýma městskýma vigilante peckama té doby. Navíc luxusní obsazení- Richard Roundtree, Mako, Professor Toru Tanaka, micka Nancy Fish a již zmiňovaný noblesní arcilotr Christopher Lee. Potěšilo. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Norrisovy filmy kolující tenkrát na vhs byly lahůdkou, ale většinou samá céčka. Oko za oko , zub za zub neuznávám, kdybych na to měl tak spíše oko za oči, zub za zuby. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris mal najlepsie filmy tusim v 70. rokoch a v 80. rokoch - v akomsi filme bojoval s Brucom lee, co je nejaka vyhlasena legenda kataristov, ci kung fu - volakeho bojoveho umenia, fakt neviem. par slov k filmu : Steve Carver ako reziser bol tuan len za rutinera, medzi jeho kvalitne filmy pocitam Big Bad mama a Osamely Vlk McQuade. Chuck Norris hrat nevie, ale pozval si herecku legendu menom Christopher Lee /Lord opf the Rings 1, 2 a 3, Devil rides Out 1968, Muz se zlatou zbrani/. Ako je u Chucka zvykom, nechyba spusta akcie, bojovych scen a aj taky obstarozny mentalny invalid ako ja hlasa boj dobra so zlom, tu vyhralo dobro, a tak to ma byt aj v realite : 60 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typická norrisovka so všetkým, čo k nej patrí. Po slabšom začiatku sa akčné béčko pekne rozbieha. Norris s často kamenným výrazom síce nedáva veľmi poznať, že je na ceste za pomstou, ale to nevadí. Súboje sú na veľmi slušnej úrovni a ani zápletka hľadania vraha nie je nezaujímavá. Záverečný súboj s ázijskou korbou je správnym akčným vyvrcholením, aj keď až príliš ľahko sa nechá Norris sebou zametať a hádzať po zemi. Obsadenie Christophera Leeho v roli záporáka je už len čerešňičkou na torte - pravdupovediac, v takomto type filmov by som ho nečakal. ()

Reklama

Reklama