Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 55 lety vytvořili režisér Zdeněk Podskalský, scenárista Josef Škvorecký a řada populárních zpěváků v čele s W. Matuškou, K. Gottem a E. Pilarovou s průvodcem M. Horníčkem pořad pro milovníky lidovek a tradicionálů z dob dobývání amerického západu. Písně o věčných láskách, amerických tulácích, kovbojích a desperádech, s romantikou železnic a vlaků uhánějících do dálek jsou natočeny jako filmové písničky, a tak například ve známém standardu Francka a Johnny uvidíte zpívajícího M. Kopeckého, J. Jiráskovou, J. Líra a jiné. V chajdě drnový si zase užívají W. Matuška a K. Štědrý, K. Gott uhání na koni nebo se plaví na člunu a R. Cortéz lká (mimo obraz) nad smrtí známého lupiče Jesseho Jamese… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních (či snad úplně první) pokusů o české country & western (i když tehdy se tomu u nás ještě tak neříkalo) ještě z období před Greenhorny a Rangers. A ačkoli to žádný ze zpěváků svou přítomností nekazil, nejlépe se s tím vypořádal Walda. Pěvecká čísla jsou prokládaná jemným humorem Miroslava Horníčka. Ta píseň se mi líbí - to vám říkám jako znalec, ale ten chlap se mi nelíbí - to vám říkám jako otec! 85%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Divoký západ na českém venkově. 1) 40letý Zdeněk Podskalský starší si tu vyzkoušel své budoucí karáskoviny i jiné milé písničkové blbiny. 2) Zarazila mě účast 39letého Josefa Škvoreckého. Do čeho všeho se nepustil... 3) Dnes zajímavé snad jen jako kuriozita s dobovými herci a zpěváky. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Hudební klipovka složená z westernových šlágrů. Nejlepší číslo, baladickou píseň, zpívala Eva Pilarová, pro mě nejlepší a nejhezčí československá zpěvačka šedesátých let (pominu-li Martu Kubišovou). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Snad nejzajímavější na tomto písničkovém černobílém projektu je mluvené slovo, kterým písně spojuje Miroslav Horníček. Svým typickým humorem uvádí jednotlivé písně, jejich aranžmá je čistě westernovské, přičemž sem tam to poruší třeba píseň s holkama v doku pro nákladní lodě a mladinký Gotťák na loďce. Jako archivní rarita proč ne, jinak zbytečnost. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nejde o klasický film, spíše dokument. Vhodná kombinace muziky a obrázků i krátkých prostřihů. Kdo má rád country, bude nadšen. Já sice byl čundrákem, ale tento druh hudby mne nikdy neoslovil. Takž mé hodnocení jistě nebude vůči tomuto dokumentu spravedlivé. Ale je takové, jaké je. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Jsem pamětníkem premiéry pořadu v České televizi. Patří mezi mé nejoblíbenější z důvodu CW muziky a také účasti tehdejší herecké špičky (Horníček, Kopecký) a samozřejmě zpěváků. Špičkou je písnička Francka a Johnny, traditional, známý z dalších filmů vč. zahraničních. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jdu proti davu. Jsou revue a revue. Takový ten rychlý sledy písní za sebou, střídající se různí zpěváci s rádoby zábavným pozadí a jako že na nějaké dějové lince příběhu mi úplně nesedí. Jsou pořady, kdy to zábavné je a dává to i smysl, ale ani Miroslav Horníček ani jiní, ani samotné písně to tentokrát nezachránily. Mě osobně se dílo zdálo jako slátanina všeho možného i nemožného a jen málo zábavná. Z dnešního pohledu je tak nejzajímavější právě ta množnost vidět mnohé umělce ještě mladé a plné elánu. Nakonec takoví jako třeba Rudolf Cortés či Věra Nerušilová jsou pro dnešní lidi naprosto neznámí a zapomenutí. ()

Reklama

Reklama