Reklama

Reklama

Nebezpečná lekce

Trailer
Polsko, 2022, 101 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti učitele se jeho nejlepší kamarád a bývalý policajt rozhodne vyřídit si to s gangem, který ho má nejspíš na svědomí. A začne proto učit na jeho škole. (Netflix)

Recenze (34)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který se pokouší o cool akci ála John Wick nebo Nikdo, ale vždy o několik levelů níže a navíc s neskutečně nesympatickými herci. Hold Made in Polsko. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Typ devadesatkoveho akcnaku, kde dobry chlapek vycisti dum svymi bojovymi schopnostmi. Pokud cekate drama se skvelymi hereckymi vykony, budete zklamani. Postavy jsou celkem sympaticke s jasnou motivaci a v pribehu jsou zvraty. Prijemne je ceske zneni bez titulku. Film kratky, malo realny. Akcni sceny pusobi, ze je nejdriv natocili zpomalene. Proste takove lacine pusobici becko s kopy do zadku a strileckami. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na priemer to dosiahlo, dve hviezdy by boli málo. Film bol inšpirovaný karate a akčnými filmami 80.  a 90. rokov a preto aj tak vyzerá. Jednoduchý príbeh, jednoduché posolstvo, silný hrdina, záporák a dievča. Film, pri ktorom netreba veľa premýšľať. Čo niekedy stačí. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Niekto sa v Poľsku rozhodol natočiť akčný film v štýle amerických 90tkových béčok a výsledok je taký, aký sa dal čakať. Nezmyselný príbeh o drogovom doupěti v jednej poľskej škole a policajt vydávajúci sa za učiteľa, ktorý chce vypátrať pravdu a očistiť kamaráta - to úplne stačí, aby to odradilo každého, kto si to chce pozrieť, no ak ste masochista a dáte sa do toho, dostanete čo si zaslúžite. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....nebolo by to zlé .....možno....keby to vzniklo v roku 1985.....naivita v každom ohľade.....t.č. učiteľ (bývalý policajt)  učí deti karate-komickejšie ako v Karate kid....naháňa dealerov drog na škole-študentov v prevedení - ....že aj americké školy by pôsobili ako výberové školy pre nadané deti :))....a k tomu rap.......ufff ....jedna hviezda len za tú neskutočnú naivitu :))......netreba viackrát pozerať. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ale jako dokoukal jsem, takže to bylo i zajímavý, ale ty "bojový" scény to bylo spíš utrpení :( Co ale je velké plus byla Antonia Jarnuszkiewicz, která sice neumí hrát, ale za to vypadá opravdu dobře. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatky, VHSska, zrnitý obraz, poľský rýchlodabing. To je presne to obdobie, kde by tento film mal byť. Lenže to vzniklo o 40 rokov neskôr a len dúfam, že ako pocta tomuto žánru a obdobiu. Nedá sa to brať úplne vážne, ale ako oddychovka to stačí. 2 z 5 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový polský pokus o Nebezpečné myšlenky, Mezi řádky, Bruce Leeho a Fak jů pane učiteli...Není to sice žádná šupa, ale dívat se na to dá. A já se stydím za tak stupidní koment...Za mě 50% ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Slabučký poľský akčňák nevalnej kvality, jednoduchý príbeh vystrihnutý z 80 - 90 tych rokov béčkových filmov s Norrisom s spol.s veľmi odfláknutou choreografiou bojových scén. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Predvídateľný B-čkový akčný-krimi film z Poľska, kde centrom pozornosti sú drogy na škole. Všetko s minimálnym plynom a napätím, ale pästné súboje z celkového hľadiska kvalít filmu nie sú až také zlé. K tomu odpovedajú aj herecké výkony. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Polský akční thriller svým způsobem rozhodně překvapuje, a to jenom proto, že je to právě polská produkce. Česká produkce se na něco takového ještě nezmohla. Každopádně i tak je tu několik velkých ale. Jedná se o produkci Netflixu, takže je už předem jasné, co film bude obsahovat. Po dějové stránce především směs nejrůznějších dobře známých námětů a motivů. Ten hlavní je policajt v utajení ve škole. Že nechávám pozdravovat Arnieho, byť byl ve školce. Všude drogy a má s tím co dočinění i učitelský sbor, včetně ředitele. Až na jednu hezkou slečnu, což je důvod ke vztahu s oním policajtem. No jo. V kinematografii USA běžný jev už od čtyřicátých let. Akce střídá akci a nadšení a elán hlavního hrdiny hodně připomene JCVD. Choreografie bojů jsou však dosti tristní, takže vše vypadá jako lepší běžná rvačka než prezentace bojových stylů. Tristní je i scénář. Mnohé dramatické momenty jsou vyzrazeny příliš brzy, mnohé vůbec. Zábavné momenty vynechány také nebyly, takže i nějakou živost to má. Smůlou však tradičně je, že je to celé předvídatelné až hanba, takže po celou dobu sledování se jen po divácké stránce čeká, kdy se co předvídatelného stane a jak. Snímek zkrátka dojem moc nezanechá. A protože je to Netflix, i v polském filmu musí být BLM. Pokud zrovna divák nemrkne, v jedné scéně lze zahlédnou černošku a černocha z řad studentů na chodbě čučících do mobilního telefonu. A samozřejmě LGBT… Scéna z restauračního zařízení a dvě lesby u baru, a abychom o nich věděli, hned na začátku scény nás na to jedna vedlejších postava upozorní. Pro polskou kinematografii chlouba, ale pro Netflix jen další zbytečný film na zaplnění filmovny. ()

DAPDO odpad!

všechny recenze uživatele

Natočit něco takovýho chtělo velkou dávku kuráže a pořádný koule, protože větší stupiditu jsem neviděl už pořádně dlouho. Při sledování mi bylo několikrát až trapně. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Poláci čas od času natočí pro Netflix dobrý akčňák, Nebezpečná lekce je však kolosálním přešlapem. Snímek se snaží působit strašně drsně, většina scén je ale extrémně nepovedená nebo přímo trapná, akční scény jsou vyloženě otřesné, natočené to také není kdovíjak pěkně, nesmím ještě zapomenout na nesympatické herce a nepříliš přesvědčivé výkony. Tohle neobstojí ani jako jednohubka. Nuda, amatérismus. 1/10. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý, pánžto polská produkce válí, a přes to, že tento snímek není  Patrik Vega, tak solidně navozuje atmošku alá Dabl Impakt von Van Dám, a podobně, kde jaksi efekty, triky, výkony stáli taky za vyližpiču, a jak nás to bavilo. Takže pokud chci čumět na nízkorozpočťák kterej neleze z prdele číňákům, inďákům a podobným židům, je to film kterej táhne, má co říct, je nacpanej někam mezi Fakjů pane učiteli a akčně vystajlovanou moderní Džekjučenovku.  Tím pádem na závěr stačí dodat, držte hubu, narvěte si do sebe kilo smradlavejch čipsů a buďte rádi, že je na co koukat. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe je tu slabotina z poľskej kuchyne. Bohužiaľ to príbehovo a dialógmi nepostačuje ani na 80-te roky. Akčné scény nie sú hodné ani len tréningovej úrovne. Toto je skutočne zbytočný film. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

poľský pokus o Johna Wicka, príbehovo je to celkom fajn, avšak akčné scény na mňa pôsobili akoby ich natočili slowmo a potom zrýchlili, lebo akože fakt to občas bol des. Avšak hrdina sympatický, slečinka tiež, zvraty síce predvídateľné ale jeden celkom prekvapil, a dal by som 2* ale ako povedal František v jednom diely susedov: "Tu ide o tú snahu, tá snaha sa cení." a preto dávam 3. ()

Reklama

Reklama