Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Alex Cross, odborník na profilování, ztratí při akci parťačku Tracie, která byla nasazena jako volavka na násilníka. Ten při pronásledování způsobí úmyslně nehodu, při níž policistka zemře. Alex Cross se dlouho nemůže z tragédie vzpamatovat, přičítá vinu sobě… Z luxusní školy, kam chodí kromě jiných dcera senátora Rose Megan Roseová a také syn ruského prezidenta Dimitrij Starodubov, oba neustále hlídaní dvěma tělesnými strážci, je unesena dívka – právě Megan. Do kabinetu si ji pozve učitel Gary Soneji, tam ji omámí injekcí a pak uškrtí učitelku Amy Mastersonovou, která tam náhodou vstoupila. S omámenou Megan se mu podaří uprchnout. Začíná horečné pátrání po unesené. Poté, co Soneji ukryje dívku na své lodi, zavolá Alexovi: chce, aby se dal znovu do práce, a naráží na tragédii, která ho nedávno postihla. Ve schránce mu nechává botu Megan, kterou rodiče ihned identifikují. Vyšetřování vede Ollie McArthur, jemuž se nejprve spolupráce s Alexem nezdá, ale matka unesené, Elizabeth Roseová, mu očividně věří. Brzy dostává Alex posilu v podobě Jezzie Flanniganové, která byla spolu s Benem Devinem pověřena ochranou obou prominentních dětí a nyní si vyčítá, že zklamala. Společně si prohlížejí školu, třídu, ve které Megan naposledy seděla, a také kabinet učitele Sonejiho. Policie podrobí jeho počítač zkoumání a zjistí, že byl vybaven odchytávačem textu, který mu umožňoval přístup k Meganinu chatu. Dívenka si nejčastěji psala se svým velkým kamarádem Dimitrijem. Podle několika na pohled podivných indicií a vlastní intuice dojde nakonec Alex Cross k závěru, že Soneji chtěl únosem napodobit muže, který byl kdysi obviněn z únosu malého synka Charlese Lindbergha. Je přesvědčen, že na sebe chce upozornit média, stát se jakousi „legendou“. Z údajů v počítači také policisté zjistí jeho adresu. V domě se najde mnoho fotografií Megan a její rodiny a podrobný plán školy. Zdá se, že Soneji se na únos připravoval dva roky. Použil speciální blány na ruce, aby nezanechal otisky, a na obličeji měl masku z průhledné pryže a falešný vous, takže vypadal jinak… Megan, zavřená na lodi, vymýšlí, jak utéct. Způsobí výbuch vařiče, skočí do vody a plave ke břehu, odkud jí spěchá na pomoc mladý rybář. Toho Soneji nemilosrdně zastřelí a Megan odvede zpět na loď. Alex mezitím přemýšlí, proč si Soneji vybral k únosu Megan, dceru vcelku neznámého senátora: na případ se brzy zapomene a jeho „sláva“ pomine. A pak pochopí: přes Megan se chtěl Saneji dostat k Dimitrijovi. A skutečně: Soneji se na internetu vydává za Megan a vyzve chlapce, aby šel ven k telefonní budce a opustil přísně střežený dům. Sám zabije dva policisty, vezme si uniformu a k budce přijíždí v policejním autě. Alex Cross, který hlídá poblíž s Jezzie, naštěstí zasáhne včas: chlapec je nezraněný, ale Sonejimu se podaří uprchnout. Cestou zabije dalšího policistu a zmocní se jeho vozu... (TV Prima)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Exix

Exix (hodnocení, recenze)

Pro mě průměrný kriminalní film.Osobně jsme čekal více ale boužel ani muj oblibeny herec Morgan Freeman to moc nezachranil

Související novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Reklama

Reklama