Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film, který mapuje tragické události v nápravném zařízení v Attice. 9. září 1971 povstali vězni, kteří požadovali lepší jídlo a životní podmínky. Zajali 38 strážných jako rukojmí. Do hry vstoupili vyjednávači a mezi oběma stranami začalo nekompromisní  licitování o lidské životy. (sator)

Recenze (4)

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 19.9.1982, réžia českého znenia (ČST Praha) = ZDENĚK COUFAL (3.4.2009) ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu dost drsné. Morgan Freeman si tady střihnul první, řekněme méně slavnou, vězeňskou roli ale tím netvrdím, že jeho výkon nebyl dokonalý. Snaha o zlepšení podmínek o kterou usilovali vězni, byla předem prohraným bojem. Hojně zastoupení černí vězni a celkové smýšlení v zemi a nejen to politické, jim příliš šancí nedávalo. Jak nastala vzpoura a vzali rukojmí, tak jsem věděl, že film nabere na tempu a na vítěze bych si vsadil okamžitě. Nikdo nechtěl ustoupit a tak přišla ke slovu síla. Po rozkazu k útoku, bylo vidět i na řediteli, že bude zle a taky že zle bylo a to dost zle. Zásahovka v mundůrech jak pro vězně, nebo popeláře se z nikým nemazala a souvislá palba s obvodových zdí, nedala šanci ani zoufalcům, co se ulehnutím na zemi dvora, snažili vzdát. Masakr a to doslova! Silný a napínavý film, kde je výsledek jasný už v prvních minutách :-( ()

sator

všechny recenze uživatele

Televizní film který mapuje tragické události, v nápravném zařízení v Attice. 9. září 1971 povstali vězni kteří požadovali lepší jídlo a životní podmínky. Zajali 38 strážných jako rukojmí. Do hry vstupují vyjednávači.Mezi oběma stranami začíná nekompromisní licitování o lidské životy. ()

Reklama

Reklama