Reklama

Reklama

Shaq

(seriál)
  • USA Shaq
Trailer

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Příběh sportovní legendy a kulturní ikony Shaquilla O'Neala, která navždy změnila tvář basketbalu. Dokument mapuje Shaqovu dechberoucí cestu na vrchol. Stal se čtyřnásobným vítězem NBA a získal titul nejužitečnějšího hráče této prestižní basketbalové ligy. Čtyřdílná minisérie prostřednictvím upřímných rozhovorů odhaluje šampionův bouřlivý život mimo hřiště, od vyrůstání ve vojenské rodině přes nejhlubší osobní vztahy až po úspěšnou kariéru v televizi a podnikatelské sféře. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená minisérie která vypráví příběh ze Shaqova pohledu. Vítězství, porážky, zranění i prohry v osobním životě. To vše v naprosto krásném obalu a moderním vyprávění. Vřele doporučuji, 4 díly sfouknete za jedno odpoledne. Palec nahoru pro HBO, kteří nám už v minulosti přinesli úžasný Lakers: Vzestup dynastie, který všem doporučuji. Basket content je v TOPU. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak už sme tu měli famózní Jordanův Last Dance, výborný dokument o Magicku Johnsonovi a dvě série (hranou a dokumentární) o LA Lakers. Shaq tak logicky nesmí zůstat o pozadu a tenhle dokument skvěle zapadá do téhle řady. Jasně, je to v prvé řadě oslavná óda na to jak je Shaq ve všem nejlepší, ale on zas není takový problém mu to věřit. Žádná velká kontroverze se sice nekoná, ale i tak se tvůrci nebojí alespoň nastínit Shaqovu temnější stránku a chvíle, kdy reagoval jako impulzivní idiot nebo momenty které si za rámeček nedá. O jeho vztahu s Kobem Bryantem se taky nic moc nedozvíme a je nám jen naznačováno, že možná nebyl úplně ideální, nicméně o mrtvých jen dobře. I přes drobná negativa každopádně velmi dobrá mini série. Shaqa mám rád a nadále se na tom nic nemění...80% ()

Reklama

Flory14 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na tuto sérii těšil,  Shaquil mě jako hráč moc zajímal a i hodnocení napovídalo že by to mohla být jízda. Ale osobně jsem spíše zklamaný. To že mi Shaq tolik neseděl lidsky a jeho příběh mi nakonec nepřišel tak dechberoucí jako třeba Jordana, je asi věc názoru. Avšak dokument ve mě za celé čtyři díly nevyvolal žádné emoce, možná ke konci s proslovem v síni slávy. Každý díl je natočený trochu jinak a mě to spíše rušilo. Druhým dechcem ale chci dodat že režie je hravá, napaditá a snaží se vás neustále držet v pozoru. Ohromně cením upřímnosti v některých pasážích a převážně vztahu Shaqa a Kobeho, zde i vzhledem k umrtí Kobeho jsem nečekal takhle otevřené názory a příběhy. Potěšil mě i větší prostor pro mého oblíbence Philla Jacskona. V dokumentu jde hlavně o informace a zde jsem se dost dozvěděl (nejsem vášnivý basketbalový fanoušek) což je samozřejmě klíčové. Tři silnější hvězdy, rozhodně to má svou kvalitu ale mě to tolik nevtáhlo jako fenomenální Last Dance nebo i třeba Redeem Team. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Explicitní příběh jednoho z nejlegendárnějších basketbalistů. Je jasné, že nebýt striktního, vojenského režimu jeho otce, nikdy by Shaq nebyl tím, kým byl. Na konci dokumentu to i párkrát zmiňuje, takže palec nahoru. Typický příklad toho, že i autoritářský režim může přinést ovoce. '' Co to děláš ? Jak jsi se to učil ? Běž a hraj jak umíš ! ''. '' Ano pane. '' Asi takhle to nějak v Shaqově životě bylo. Od jeho krůčků jako teenager, po vzestup a následný konec kariéry. Vlastně jsem nikdy netušil, jak až moc ho omezovala některá zranění a musel s nimi bojovat. Vše je tady dobře popsáno a vysvětleno. Krom tedy jeho sporu s Kobem. Buď jsem se nějak přeslechl nebo mi to uniklo, ale vlastně jsem se nedozvěděl, co se mezi nimi konkrétně stalo. Své dojmy a názory nám však Shaq nevypráví sám a podělí se s námi i jeho rodina, bývalý trenéři, spoluhráči jako D-Fish, legendy alias Magic Johnson anebo i bodyguardi. Trošku mě štvalo tempo. Dialogy se tu někdy hrnou jeden za druhým, je to hodně rychlospádový,, někdy jeden plácá přes druhého. Celkově však spokojenost. Pro fanoušky basketu a hlavně Lakers povinnost. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Shaq je zábavný dokument a Shaq je v něm svůj. To cením, stejně jako fakt, že se tvůrci snažili jednotlivé epizody různě osvěžit. Bohužel je tu jeden problém - pokud jste fanoušci basketbalu, zase tak moc nových věcí se asi nedozvíte. A pokud fanoušci basketbalu nejste, budete v některých momentech možná docela ztracení, protože se poněkud chvátá a na hlubší vysvětlování není čas. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama