Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Recenze (480)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dreamcatcher je jedným z tých filmov, pri ktorých neveríte, že to ich tvorcovia mohli myslieť vážne. Výsmech vám aj vašej peňaženke. Hollywoodska blbina najtvršieho kalibru, ktorá skôr než hotový film, pripomína pracovný zostrih kríženca psychologického thrilleru a Smrtiacej epidémie. Jedna hviezdička iba za sľubnú prvú polhodinu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Příjemně napjatá atmosféra - zajímavé schopnosti čtyř chlápků a vyprávění, jak k nim přišli - ovšem do momentu, kdy se na plátně objeví "vetřelec" - nejneoriginálnější "postava" filmu a celé to upadne do překombinovanosti a pak i do nudy. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velmi tragický výsledek pro mne jednoho z nejočekávanějších filmů roku. Velice slušný román Stephena Kinga, slibné herecké obsazení, režie Lawrence Kasdana a žánr hororového thrilleru - to vše bylo naprosto nechutným způsobem promarněno. Možná že divák nedotčený knižní předlohou bude k tomuhle místy celkem napínavému snímku shovívavější. Pro mě je to nepředstavitelné zklamání. Polovina knihy byla vyškrtnuta, naprosto nesmyslně byla přidána řada věcí, které v knize nejsou, včetně závěru, jenž je překombinovaný až hrůza se završením, které vůbec v románu není. Nejhůře to odnesla postava plukovníka Kurtze ztvárněná Morganem Freemanem. Zatímco v knize má spoustu prostoru, zde se objeví jen v několika scénách, navíc jeho charakter (totální magor a pošuk) je tu takřka úplně potlačen. O dalších zápletkách se radši ani nebudu vyjadřovat - všechny jsou totálně pohřbené jen proto, aby se z díla stal hlavně akční film, díky čemuž se zcela vytratila psychologická stránka románu. Nezbyla tu ani Kingova nadsázka ve vyhrocených situacích a vrcholem pak je ukázání mimozemšťanů v celé své (směšné) kráse. Nad vyřešením Jonesyho/pana Šedého se ani nepozastavuji, ono ani nejde dost dobře natočit scény, které se odehrávají v něčí hlavě - což zabírá velkou část knížky. Flashbacky do dětství také nemají ten náboj, jaký měly mít, nehledě na to, že Duddits vůbec nevypadá jako kluk postižený Downovým syndromem. Herci bohužel také moc prostoru nemají, naštěstí alespoň Tom Sizemore a Thomas Jane měli co hrát a také Damian Lewis (Bratrstvo neohrožených) ve své první velké filmové roli ukázal, že je skutečně schopným hercem. Celkově jde o zklamání roku, zprznění románu Stephena Kinga a naprosto zbytečný film, na který se pokusím co nejrychleji zapomenout. A teď si jdu znovu přečíst knížku, abych si spravila náladu. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na ten film s přesvědčením, že uvidím po nějaké době zase další z příšerných adaptací Kingova díla. Podle všech odstrašujících signálech mých přátel jsem čekal neskutečnou nudu, příšerné scenáristické seky a hrozné herecké výkony. A nakonec... Líbilo se mi to. Docela dost. Když pominu poslední půlhodinu, kde se de facto místy adaptovala pravděpodobně nějaká úplně jiná kniha, která se dostala Hollywoodu do rukou smíchaná s posledními dvě stě stranami Kingova románu, je ten film dokonce velmi dobrý... Zjednodušení flashbacků jsem očekával a bylo dokonce nezbytné pro potřebný timing příběhu. Psychologické pasáže, udávající se v hlavě jednoho z hrdinů, byly prakticky nezfilmovatelné, takže jediným nepříjemným šokem byl pro mě ve všech ohledech závěr, který nebyl přitažen za vlasy, ale za celé kadeřnictví. Ale nemůžu chtít všechno. Nakonec jde o jediný zfilmovaný horor podle Stephena Kinga, který je víceméně povedeným - jakkoli sebeironickým - hororem (resp. splatterem). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá atmosféra, zimní krajina vážně dělá divy a přeje kameře. I pocit izolovanosti uprostřed hlubokých lesů byl působivý. ALE dějově to bylo poněkud zmatené, flashbacky s přítomným dějem nedržely pohromadě a ten slizký obušek se zubama, respektive mimozemský vetřelec byl spíš k smíchu. Přesto mohu říci, že jsem ty dvě hodina přežil celkem bez úhony, i proto, že jsem netknutý knižní předlohou. V opačném případě bych asi mluvil jinak (asi hodně jinak). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Knihou jsem nedotčený a nejspíš snad právě proto se mi Pavučina snů tolik líbíla. Nadchlo mne zpracování vnitřního skladiště myšlenek a potěšilo sympatické obsazení (leč můj favorit padl jako první). Příjemná mnohovrstvost příběhu (která však je patrně pouhým odleskem původní knihy) udržela naplno mou zvědavost a atmosférická režie zase správné napětí... Po přečtení knihy: Stále si trvám na 4 hvězdičkách. Konec je sice slabý, ale to je patrně jediný skutečně výrazný nedostatek Pavučiny snů... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Představení všech figur spolu s jejich schopnostmi je působivé a správně tajemné, prdící a krkající chlap taky, ovšem po scéně na záchodě se z toho stane tak zmatený a násilně "sroubovaný" příběh, že je to až s podivem. Chcete vědět, co má společného retardovaný chlapec z minulosti s emzáky z přítomnosti? Radši nechtějte. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podle slibnosti námětu a výsledného scénáře se dá soudit, že Kasdan s Kingovou předlohou solidně vymrdal. I přes své dvě hodiny nakonec zůstává snímek neuvěřitelně zkratkovitý, v mnoha momentech bez logičtějších vazeb a celkově působí dojmem, že Kasdan jako režisér nic moc. Místo, aby dával smysluplnější pojítka mezi flashbacky z dětství (potažmo osobní historii hrdinů), dění na chatě a ve vojenském štábu, nechává herce žvanit v tak blbě napsaných dialozích, až se chvílemi degraduje do sebeparodické roviny. Nu, ale přesto ty dvě hodiny dobře odsýpají hlavně díky hercům a neklidné atmosféře, které je v mrazivých lesích více než dost, a i přes výše zmíněná negativa se mi snímek (paradoxně) jeví stále sympaticky, jehož některé momenty se z hlavy jen tak nevykouří. 3 a ½ [bez logičtějšího opodstatnění zaokrouhleno nahoru :)] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $33,715,436Tržby Celosvetovo $75,715,436║ Ďalší spackaní film z dielne Stephena Kinga. A to vypadala prvá polovica film dosť sľubne, kde príbeh funguje pod rúškom tajomna, lenže v tej druhej polovici sa to mení doslova na béčkovú paseku, kde konania hlavných postáv už takmer nedávajú zmysel a dejovo to ostane tlápať na akejsi plytkosti akoby režisér nevedel odrazu kam sa ma dej uberať. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Docela absurdní příběh, který bych zrovna od hororu nečekal. Film neměl pořádně silnou atmosféru drženou po celou svou délku, ani silnou hudební stránku. Velká škoda = Průměrný film. Bohužel takto dopadá většina adaptací knih Stephena Kinga, ikdyž je pravda, mohl to být nejen lepší, ale i horší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aspoň náznak střípku z Kingovy solidně řemeslně (a nic více) napsané předlohy se v tom dá najít kde konkrétně? Nebýt kamery, která docela působivě snímá zasněžené mainské lesy, tak se to ani nedá dokoukat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám tak to tady všichni stíraj ale mě se to zrovna líbilo. Morgan Freeman se svym gigantickým obočím a nasraným ksichtem ve vrtulníku mě dostal. A celkově vůbec mě to tak nějak bavilo jelikož jsem nečetl knížku tak bych tenhle film potřeboval mít tak o hodinu delší protože něco mi přišlo moc hopem ale jinak fajn zábavnej snímek. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Před filmem jsem četl knihu. Prvních 60 minut je opravdu dobrých. Hodně věrně se příběh drží knihy, hlavní čtveřice jsou poměrně sympaťáci a hlavně to má atmosféru. Ovšem poté se to zvrhne ve slátaninu, která nemá s knihou moc společného a závěr tomu nasadí korunu. I tak si myslím, že se to možná bude více líbit ( nebo méně nelíbit ) těm, co četli knihu, protože spousta motivů, důvodů a informací není ve filmu vysvětlena ( kvůli délce filmu, to je ale problém většiny adaptací Kingových knih - jak chcete 600 stran převést do dvou hodin ), jen naznačena. Téměř celá druhá polovina filmu vypadla. Scény z mládí se vůbec nepovedly, Duddits taky ne ( vše je ještě umocněno dabingem ). A rozhovory Jonesy/Pan Šedý jsou vyloženě trapné. Na skladiště paměti si stěžovat nemůžu, protože nevím, jak jinak by se to dalo natočit. Herci jsou až na Henryho ( Thomas Jane ) v pohodě ( obzvláště Bobr a Pete ). Závěr: Lepší dvě hvězdičky a pokud chce někdo točit delší Kingovu knihu, měl by to točit se vším všudy - když bude kvalitní film, divák v kině ty tři hodiny vydrží. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: První polovina super, ale pak jsem nechápal na co se to vlastně dívám .......... na mne asi moc překombinované nebo co, vůbec jsem to nepochopil a ani mě to nebavilo ......... ::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title - James Newton Howard 2. Finding Rick 3. Animal Exodus 4. Becky Bleeds 5. The Weasel 6. The Debate 7. Henry Returns To The Cabin 8. What Are You Up To? 9. Henry Meets Owen 10. 1-800-Henry 11. Curtis and Owen Battle 12. Duddits Warns Henry 13. Pete and Trish ()

tron 

všechny recenze uživatele

PAVUČINA SNOV (s krycím názvom DADIC) má svoje svetlé chvíľky. "Štvorica z piatich" hrdinov pozostáva z kvalitných hercov (Olyphant, Lewis, Lee, Jane, Wahlberg), atmosféra zasnežených mainských lesov je nádherná, režisér Lawrence Kasdan (SILVERADO) výborne buduje napätie (ticho pred búrkou je miestami až neznesiteľné), kameraman John Seale strúha jednu krásnu scénu za druhou (vločka padajúca do oka, Skladisko pamäte, pochod zvierat) a celé to má niečo do seba (na scenári sa podieľal veterán William Goldman - BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, MISERY NECHCE ZOMRIEŤ). Lenže bizarná druhá polovica všetko pochová (oscarový Morgan Freeman v helikoptére s rotačným guľometom) a z filmu sa stáva hovno. V podstate doslova. U niektorých (hlavne "záchodových", ale nielen) scén som nemohol uveriť, že ich tvorcovia fakt nakrútili a dali do filmu. Do áčkarského sci-fi hororu za 70 miliónov dolárov. Aj v druhej polovici sa nájde zopár plusov (originálny nápad so "skladiskom spomienok"), ale proste celé je to natoľko WTF, až som nestíhal otvárať nemo ústa a prekrižovávať sa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis prumernejsi film podle Stephena Kinga. Rozhodne jsem cekal neco vic. Sice to ze zacatku vypada, ze to bude slusnej horor, jenze nakonec se cela atmosfera rozmnelni v nic moc dialozich a cekani na vetrelce. Ktery mimochodem nijak zvlast extra nevypadaj. Trikove sou celkem slusny, i kdyz misty vypadaj celkem plasticky, ale koho proboha napad ten vzhled. Dyt to je jak kombiace pana Hankeyho a vetrelcu. Vetrelci vypadali cool, ale tohle byl fakt des, clovek prdi a pak mu z prdele vylitne hovno ze zubama a vypusti cervenej prach. Ale jako plus beru, ze sem az do konce nevedel jak to dopadne a hlavne nebylo jasny kdo prezije. Ale ten konec taky nic moc. Tvurci asi chteli ferovou bitku takze se z retardaka vyklube dalsi alien, ale ta bitka vypadala jak tuhy hovno vs. prujem. Cely to nezachranily ani herci, i kdyz tu je spousta znamejch a kvalitnich hercu, tak predvedli spis prumernejsi vykony vcetne Morgana Freemana. Nerikam, ze jsem se nejak moc nudil, par scen se mi libilo a flashback do mladi byl taky dobrej, ale strasne mi tam chybela nejaka poradna atmosfera a napeti, takze jen 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdybych při sledování tohoto snímku neumýval nádobí, neřešil reklamaci u mobilního operátora, nekrmil papouška a nesvařoval fotbalovou branku, tak by mi to dávalo smysl. A možná taky ne, protože když mě něco nebaví, tak po smyslu příliš usilovně nepátrám. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem odložil po sto stránkách (na Kingovo zdlouhavé vyprávění někdy zkrátka není nálada), ale teď si ji znovu seženu. Už jen proto, abych zjistil, jak v ní slibně rozběhnutý příběh skončí. Pavučina snů je tři čtvrtiny stopáže sympaticky si na všechny strany vypůjčující, nuceně zkratkovitá, lehce bizarní, zároveň však napínavá podívaná, kterou pohřbíjí opravdu debilní závěr. Ty víc než dvě hodiny jsem se ale opravdu nenudil, což se počítá. ()

Reklama

Reklama