Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Blbost až na půdu !!! Takhle zprznit Kinga, bože, co on komu udělal, že jeho děl se po většinou chytají filmoví neumětelové. Jediné co film malinko zachraňuje je zimní příroda, chzbí úplně všechno, co Kinga dělá králem hororu, atmosféra téměř nulová, bombastické efekty bez efektu, přímo katastrálně zprasený konec a hrob herectví M. Freemana...astalavista pane Kasdane a už nikdy více ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Knihou jsem nedotčený a nejspíš snad právě proto se mi Pavučina snů tolik líbíla. Nadchlo mne zpracování vnitřního skladiště myšlenek a potěšilo sympatické obsazení (leč můj favorit padl jako první). Příjemná mnohovrstvost příběhu (která však je patrně pouhým odleskem původní knihy) udržela naplno mou zvědavost a atmosférická režie zase správné napětí... Po přečtení knihy: Stále si trvám na 4 hvězdičkách. Konec je sice slabý, ale to je patrně jediný skutečně výrazný nedostatek Pavučiny snů... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Čtveřice kamarádů se vypraví do své oblíbené chatky v lesích a brzy se kolem nich rozpoutá peklo. Armáda pod vedením fanatického plukovníka Morgana Freemana začne oblast neprodyšně uzavírat a objeví se cosi, co je dokáže ovládat. Známý hororový román Stephena Kinga se dočkal své filmové realizace a neobešlo se to bez chyb. Předně Morgan Freeman není zrovna ve své záporné roli dvakrát přesvědčivý, některé momenty se ve filmu nepovedly, nebo působí rušivě, ale po režijní stránce je to působivé, řada scén je skutečně hororově zvládnuta a nebyl jsem nijak výrazně zklamán. Je to jedna z těch podařenějších Kingových adaptací. Jako horor to celkem funguje. 60% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velmi tragický výsledek pro mne jednoho z nejočekávanějších filmů roku. Velice slušný román Stephena Kinga, slibné herecké obsazení, režie Lawrence Kasdana a žánr hororového thrilleru - to vše bylo naprosto nechutným způsobem promarněno. Možná že divák nedotčený knižní předlohou bude k tomuhle místy celkem napínavému snímku shovívavější. Pro mě je to nepředstavitelné zklamání. Polovina knihy byla vyškrtnuta, naprosto nesmyslně byla přidána řada věcí, které v knize nejsou, včetně závěru, jenž je překombinovaný až hrůza se završením, které vůbec v románu není. Nejhůře to odnesla postava plukovníka Kurtze ztvárněná Morganem Freemanem. Zatímco v knize má spoustu prostoru, zde se objeví jen v několika scénách, navíc jeho charakter (totální magor a pošuk) je tu takřka úplně potlačen. O dalších zápletkách se radši ani nebudu vyjadřovat - všechny jsou totálně pohřbené jen proto, aby se z díla stal hlavně akční film, díky čemuž se zcela vytratila psychologická stránka románu. Nezbyla tu ani Kingova nadsázka ve vyhrocených situacích a vrcholem pak je ukázání mimozemšťanů v celé své (směšné) kráse. Nad vyřešením Jonesyho/pana Šedého se ani nepozastavuji, ono ani nejde dost dobře natočit scény, které se odehrávají v něčí hlavě - což zabírá velkou část knížky. Flashbacky do dětství také nemají ten náboj, jaký měly mít, nehledě na to, že Duddits vůbec nevypadá jako kluk postižený Downovým syndromem. Herci bohužel také moc prostoru nemají, naštěstí alespoň Tom Sizemore a Thomas Jane měli co hrát a také Damian Lewis (Bratrstvo neohrožených) ve své první velké filmové roli ukázal, že je skutečně schopným hercem. Celkově jde o zklamání roku, zprznění románu Stephena Kinga a naprosto zbytečný film, na který se pokusím co nejrychleji zapomenout. A teď si jdu znovu přečíst knížku, abych si spravila náladu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stephen King byl vždy fenomén, což ovšem přináší i mnohá rizika. Třeba to, že se na jeho slavných dílech chtějí ve světě filmu přiživit i tací, jenž zrovna nepatří mezi uznávané filmaře typu Brian De Palma nebo Frank Darabont. Lawrence Kasdan je samozřejmě pojem, jenže.. Pavučina snů je zdá se dějově komplikovaná i směsí několika žánrů. Kámoši se roky scházejí v lovecké chatě, jenže tentokrát se střetnou i s mimozemskou invazí. Došlo k vypuštění několika motivů a zůstaly hlavně ty efektní, má to nicméně příjemně napjatou atmosféru, dobré herecké výkony a i vizuální stránka mě (místy) bavila. A taky to docela odsýpalo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)
  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)

Reklama

Reklama