Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám tak to tady všichni stíraj ale mě se to zrovna líbilo. Morgan Freeman se svym gigantickým obočím a nasraným ksichtem ve vrtulníku mě dostal. A celkově vůbec mě to tak nějak bavilo jelikož jsem nečetl knížku tak bych tenhle film potřeboval mít tak o hodinu delší protože něco mi přišlo moc hopem ale jinak fajn zábavnej snímek. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na ten film s přesvědčením, že uvidím po nějaké době zase další z příšerných adaptací Kingova díla. Podle všech odstrašujících signálech mých přátel jsem čekal neskutečnou nudu, příšerné scenáristické seky a hrozné herecké výkony. A nakonec... Líbilo se mi to. Docela dost. Když pominu poslední půlhodinu, kde se de facto místy adaptovala pravděpodobně nějaká úplně jiná kniha, která se dostala Hollywoodu do rukou smíchaná s posledními dvě stě stranami Kingova románu, je ten film dokonce velmi dobrý... Zjednodušení flashbacků jsem očekával a bylo dokonce nezbytné pro potřebný timing příběhu. Psychologické pasáže, udávající se v hlavě jednoho z hrdinů, byly prakticky nezfilmovatelné, takže jediným nepříjemným šokem byl pro mě ve všech ohledech závěr, který nebyl přitažen za vlasy, ale za celé kadeřnictví. Ale nemůžu chtít všechno. Nakonec jde o jediný zfilmovaný horor podle Stephena Kinga, který je víceméně povedeným - jakkoli sebeironickým - hororem (resp. splatterem). ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jí vím že film se občas nepovede stejně dobře jako knižní předloha a autoři museli zvážit, co z filmu vystřihnout, ale co měl znamenat ten konec? Vážení autoři, vemte si film zpět a opravte to! Vypadalo to jakoby scénáristovi došel čas na utvoření scénáře a tak vymyslel konec jen tak z prdele místo toho, aby použil materiál z knihy. Ohromné obsazení si zasloužilo lepší konec. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Před filmem jsem četl knihu. Prvních 60 minut je opravdu dobrých. Hodně věrně se příběh drží knihy, hlavní čtveřice jsou poměrně sympaťáci a hlavně to má atmosféru. Ovšem poté se to zvrhne ve slátaninu, která nemá s knihou moc společného a závěr tomu nasadí korunu. I tak si myslím, že se to možná bude více líbit ( nebo méně nelíbit ) těm, co četli knihu, protože spousta motivů, důvodů a informací není ve filmu vysvětlena ( kvůli délce filmu, to je ale problém většiny adaptací Kingových knih - jak chcete 600 stran převést do dvou hodin ), jen naznačena. Téměř celá druhá polovina filmu vypadla. Scény z mládí se vůbec nepovedly, Duddits taky ne ( vše je ještě umocněno dabingem ). A rozhovory Jonesy/Pan Šedý jsou vyloženě trapné. Na skladiště paměti si stěžovat nemůžu, protože nevím, jak jinak by se to dalo natočit. Herci jsou až na Henryho ( Thomas Jane ) v pohodě ( obzvláště Bobr a Pete ). Závěr: Lepší dvě hvězdičky a pokud chce někdo točit delší Kingovu knihu, měl by to točit se vším všudy - když bude kvalitní film, divák v kině ty tři hodiny vydrží. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podle slibnosti námětu a výsledného scénáře se dá soudit, že Kasdan s Kingovou předlohou solidně vymrdal. I přes své dvě hodiny nakonec zůstává snímek neuvěřitelně zkratkovitý, v mnoha momentech bez logičtějších vazeb a celkově působí dojmem, že Kasdan jako režisér nic moc. Místo, aby dával smysluplnější pojítka mezi flashbacky z dětství (potažmo osobní historii hrdinů), dění na chatě a ve vojenském štábu, nechává herce žvanit v tak blbě napsaných dialozích, až se chvílemi degraduje do sebeparodické roviny. Nu, ale přesto ty dvě hodiny dobře odsýpají hlavně díky hercům a neklidné atmosféře, které je v mrazivých lesích více než dost, a i přes výše zmíněná negativa se mi snímek (paradoxně) jeví stále sympaticky, jehož některé momenty se z hlavy jen tak nevykouří. 3 a ½ [bez logičtějšího opodstatnění zaokrouhleno nahoru :)] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)
  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)

Reklama

Reklama