Reklama

Reklama

Očitý svědek

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je vrátný a správce luxusního manhattanského domu Daryll Deever, který při pravidelné obchůzce najde mrtvolu bohatého asijského obchodníka. O celý případ se začne zajímat také půvabná televizní reportérka Tony Sokolow, která je už dlouho Daryllovým idolem a tajnou láskou. Díky tomu, že je Daryll okouzlen skutečností, že Tony poznává jinak než jen přes televizní obrazovku, reportérka brzy zjistí, že vrátný ví o vrahovi mnohem víc než prozradil vyšetřovatelům. Samozřejmě se toho snaží také využít k tomu, aby s ním reportérka strávila co nejvíce času. Všechno vypadá báječně, ovšem jen do chvíle, než se oba ocitnou v ohrožení života. A pak je tu otázka, co má s přibývajícím počtem mrtvol společného elegantní zahraniční diplomat Joseph. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Drama je to zajímavé, ale nějak pozitivní dojem ve mně nezanechalo. Chybí tomu nějaký náboj, o spádu ani nemluvě. Nicméně jestli si ze Žhavých Výstřelů pamatujete scénu, kde Topper Harley sleduje Ramadu při projížďce na koni a napodobuje všechno, co dělá ona, tak vězte, že scéna pochází odsud:) ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

I od napísania môjho prvého komentára na ČSFD (17. 10. 2004) jeden z najhorších filmov, aký som odvtedy videl. Stále je to po Všetkých Stránkách Totálne Nezvládnutý Film. Prosím, všimnite si všetky tie úžasné mená naokolo a radšej sa ma nepýtajte, čo sa stalo, že tvor zmutoval do podoby, kvôli ktorej ho zamestnanci našej ZOO kŕmia výlučne v obleku z adamantia. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodně nudná záležitost, kterou nevytrhnou ani známí či známější herci snad v každé trochu větší roli. Napětí se jim vzbudit vůbec nepodařilo, příběh je standardní ničím zajímavej thriller. Zápletka je hodně umělá a pozdější rozvinutí příběhu je docela ohraný. Dá se říct, že ten film mě vůbec ničím nezaujal, kromě jednoho vtípku, kterej si udělal scénárista u poručíka Blacka, ale to spíš jenom omylem a ze spaní. Velká škoda všech těch herců na tuhle nudu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ve stejném období vznikl Svědek z daleko jiného vyššího soudku. Tento skýtá zajímavou zápletku s nezajímavým pozadím a atmosférou. ()

anderson

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: LUNA = ?.?.2000, réžia slovenského znenia (Štúdiá Pódium 2000) = IVO TOMEČEK (23.1.2012) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc tomu chybí poutavější zápletka a díky alespoň za to zajímavé herecké obsazení - mj. William Hurt (ten ve stejném roce natočil nepoměrně zajímavější thriller V ŽÁRU VÁŠNĚ)... Prostě průměrný thriller, který se na jedno zkouknutí dá... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Thriller? Hm, nejak som nepochopil, co na tom ma byt napinave. Sakra nudny film, ktory nezachrani ani hviezdne obsadenie. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Steve Tesich. Kamera : Matthew F. Leonetti. Hudba : Stanley Silverman. Lehce nadprůměrné drama se Sigourney Weaver. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Nejde vlastně o thriller v tom smyslu, že by byl napínavý. Očitý svědek jde proti všemu, co dělá thriller thrillerem. Právě v tom mate. Je to totiž spíše romantické drama s netypickým hlavním hrdinou, který je až forrestgumpovsky prostoduchý a dobrosrdečný. Ten film je jiný než většina thrillerů, i než většina romantických filmů. Weird, but nice. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sigourney Weaver v priserne nudnom filme, ktory ma akusi zapletku, ale ta je tak dementna, ze sa o nej neoplati dalej rozpisovat. 5 % ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Sigourney to sice sluší. ale to je tak vše. Scénář je příšerně zmatený a naivní, přitom zápletka je naprosto jednoduchá až triviální. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

tak to se mi ještě nikdy nestalo, abych změnil hodnocení o 100% po několika hodinách ... z tohohle úhlu se pro mě Očitý svědek subjektivně stává nejnedoceňovanějším filmem, a proto i tento komentář bude ještě víc subjektivní než ty moje ostatní: kdysi jsem ho viděl v dobách svého cinefilního obžerství, ale nepamatoval si ho ani co do pocitu, který ve mně vyvolal, a i po včerejšku jsem se nejdřív filmem nechtěl vůbec prokoukat, protože úvod byl úplně nijaký, jakoby bez kontur a chuti, a já se navíc odpoledne chystal do přírody, ale jak tady už někdo poznamenal, několik detailů mě už od začátku nutilo pokračovat ve sledování a nahrál jsem si i zbytek - ta mimoběžnost, zdánlivá zbytečnost některých scén a dialogů mi pak večer po celkovém "slehnutí" úplně uhranula - např. scéna, kdy si Hurt a jeho snobenka upřímně "nevyznávají" lásku a jsou oba šťastni, že už se nemusejí sami před sebou i před rodinou přetvařovat a dál plánovat svatbu, anebo vyznání Weaver vůči své matce, že jí vždycky přikázala udělat něco o chvíli dřív, než jí to ona sama chtěla sdělit jako svoje vlastní rozhodnutí, přestřelka u koní, kde se konečně naplno ukazuje, co přesně Weaverová na Hurtovi může mít (ztělesňuje pro ni kovbojský archetyp muže "splynutého" s přírodou jako s koňským hřbetem uprostřed newyorkských ulic, což předznamenává už jeho samotářské soužití se psem), otec na vozíku, který se Hurtovi svěřuje, že už s ním nechce matka spát ... je toho spousty, co může zaujmout hledače obskurních filmových zážitků. Možná, že po třetím shlédnutí (na tu suchou mrazivou atmosféru by se místo letního počasí asi nejvíc hodila zima) změním hodnocení na definitivní 5;-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jindy solidní režisér Yates, rozjíždějící se W. Hurt, Weaverová, Woods, Freeman a k nim Plummer. A přitom blbější thriller aby člověk pohledal. Hrdina je jednodušší noční hlídač, který v budově objeví mrtvolu křiváckého asijského byznysmana. Aby získal tv moderátorku, předstírá že o vraždě něco ví; přičemž jeho ještě pitomější kamarád naznačuje že je vrah, aby nebyl za sraba. Hlídač a moderátorka nemají nic společného, ale přesto ji sbalí... k tomu dementní postavy, dějové linie (pes, falešná přítelkyně), rozhovory, bitka utopená v temnotě, pitomé finále (kde se vzaly ty koně?). Korunu tomu dává nesmyslné odhalení kdo a proč vraždil. Chtěl jsem dát 2* za herce, ale tohle si víc jak 1* nezaslouží. ()

Reklama

Reklama