Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

POMO 

všechny recenze uživatele

Predstavte si klasický akčný film, v ktorom sa záporáci s hrdinami nenaháňajú na autách, ale na vodných skútroch a motorových člnoch. Hard Rain nie je katastrofický film, a keby sa na naň chcel hrať, uškodilo by mu to. Hard Rain je akčňák, ktorý motív hrdinu, bojujúceho proti zlodejom šperkov, zasádza do katastrofického prostredia povodne. A tobí to tak obratne, že v ňom pri deväťdesiatych minútach neostáva priestor pre oddych alebo nudu. Solídna hollywoodská žánrovka. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ucházející akční zábava zasazená do atraktivního zatopeného prostředí, která by si přeci jen zasloužila lepšího drsńáka v hlavní roli, než jakým je Christian Slater. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Netradičně tradiční akční film, od kterého se nedočkáte ničeho extra výjimečného, ale příjemně a v suchu strávíte hodinu a půl. A pokud se vám líbí Minnie Driver, přidejte si k mým padesáti procentům půl hvězdy (takže to bude tři a půl:)). Občas si možná všimnete hudby, a to je Christopher Young, ten borec co složil soundtrack k Shipping News. Tady ale nic světoborného k lepšímu nedá. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Povodeň nepatří zrovna k nejznámějším akčním filmům a vzhledem k jejím kvalitám je to celkem škoda. Povodeň totiž není filmem katastrofikým, jak by se mohlo zdát, nýbrž akčním. Scénář psal Graham Yost, který je podepsán pod filmy Nebezpečná rychlost a Operace: Zlomený šíp. A na filmu je to vidět. Scénář si na nic nehraje, má několik vydařených hlášek, slušné dialogy a pár vychytaných scén. Režie rozhodně stojí za povšimnutí a některé scény by si zasloužily stát se kultovní (třeba projížďka na skutrech ve škole). V obsazení dominuje dle očekávání Freeman, ale ani Slater na tom není špatně. Driver je mokrá kouzelná a Quaid... ten Vás patrně překvapí nejvíce (pokud jste tedy někdy viděli Bláznivou dovolenou). Povodeň je vydařeným akčním filmem, který dozajista poteší všechny příznivce žánru... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Netradiční akční film, kterého zejména herecké výkony Morgana Freemana a Randyho Quaida vyzvedají nad žánrový průměr... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Běžný thriller, nijak nepřevyšující průměrné zástupce tohoto žánru. Herci odvádějí jen to, co je od nich očekáváno, diváci ani s ničím navíc stejně nepočítají, protože si chtějí u filmů podobného zaměření odpočinout a ne si zavařit mozek přemýšlením "kdo s kým, proč, a za kolik". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $19,870,567Tržby Celosvetovo $22,470,567║ Dosť odvážny rozpočet na akčný skoro video film. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film o bankovním voze, který převáží peníze a je během velkého deště přepaden. Jeden ze strážců přežije a rozhodne se nedat peníze ani za cenu svého života. A déšt neustává....Chvílemi slušný film, který je někdy opravdu "zábavný". Z atmosféry se dalo jistě vitěžit mnohem více. Herecké výkony jsou průměrné stejně jako celý film. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Hard Rain (Main Title) [3:21] ,2. The Jet Ski Chase (Part I) [4:28] ,3. The Jail Cell (Part I) [4:35] ,4. Wayne Kidnaps Karen [1:54] ,5. The Jail Cell (Part II) [4:36] ,6. The Church Attack [3:13] ,7. The Truck Heist [2:11] ,8. The Cemetary [2:27] ,9. The Cow [1:54] ,10. Kenny Dies [2:38] ,11. The Rain [2:32] ,12. The Jet Ski Chase (Part II) [2:02] ,13. Karen [0:57] ,14. The Church Chase (Part I) [3:30] ,15. Locked Up [2:09] ,16. The Roof [1:03] ,17. The Church Chase (Part II) [1:26] ,18. Jim Saves The Day [1:12] ,19. Over The Rooftop [1:58] ,20. Flood [3:32], ()

tron 

všechny recenze uživatele

70-miliónová Povodeň prišla v relatívne krátkom závese za hitom Johna Woo Operácia Zlomený šíp, ku ktorej tiež napísal scenár snaživý Graham Yost. Opäť mala Christiana Slatera (jeden z najväčších kastingových akčných omylov desaťročia) v titulnej úlohe, odohrávala sa v značne originálnom prostredí (chránená rezervácia vymenená za mestečko zasiahnuté potopou), hrdina má znova po svojom boku krásku, ktorú treba stále zachraňovať a bandu zločincov vedie charizmatický týpek. Nakoľko ho stvárnil Morgan Freeman z Vykúpenia z väznice Shawshank, nejde o čistú zápornú rolu. A práve zatopené mestečko, Freeman s náušnicou a osviežujúci scenár (podstatná časť deja sa odohráva v rôznym spôsobom zatopených kulisách, zaujímavý je i prerod kladnej postavy v zápornú a zápornej v kladnú) sú najväčšími kladmi tejto snímky. Tá je však v konečnom efekte podobne uchádzajúca a zároveň nepostačujúca, ako iný vodný projekt z toho roka, hororové béčko Chobotnica (to o rok starší Titanic bol na tom po stránke kvalít a zárobku o „trochu“ lepšie). Videl som to v kine a moc ma to nechytilo. Rozhodne poteší Randy Quaid v normálnej úlohe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Byl by to prumernej akcni thriller, protoze pribehove se o nic originalniho nejedna, ale nekdo dostal genialni napad zasadit dej do zaplavenyho mesta a tvurci z toho vytezily maximum. Takze vetsinu casu se ve tme a za deste hlavni hrdina schovava a lupici ho na motorovejch clunech honi a dojde i na nakej ten slusnej zvrat, takze ve finale to je uz docela slusna rezba, navic sem tam padne naka hlaska a vse to je podporeny perfektni hudbou. Co se tyce hercu, tak Quaid je v pohode, Freeman tradicne perfektni a Slater, i kdyz mi jako akcni hrdina nejak moc nesed, tak byl taky slusnej. Proste solidni beckova jizda od zacatku do konce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kde je sakra silnice?" Pod tou vodou, takže teď už se bude po ulicích a kostelech jezdit jenom na člunech. Já se tedy přiznám, že Povodeň jako taková mě zase až tak moc nebavila, v chladném dešti mě začaly bolet záda a hlavní hrdina Tom byl takový nijaký, ale hláškami se nešetřilo a ti méně důležití byli celkem fajn. Zejména praktická Karen mě zaujala, odvolaný šerif byl vynikající a Jimův spolek loupeživých kreténů byl trefou do černého. A taky mě pobavilo, jak Tom takticky dokázal vysvětlit Karen demolici kostela. To se musím naučit. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Solidní akční kousek, dobře zvolené prostředí, těžké na pohyb když nejsou po ruce plavidla. Jednoduchá zápletka, dobře pointovaná a vyprávěná, možná mohlo být trošku lepší finále. Naproti sobě zlý Morgan Freemam a Ch. Slater, který prvnímu jmenovanému herecky a po stránce charisma trochu nestíhá, ale i tak se snaží a po pravdě mu to jde ;-) potěší sem tam povedený "joke" nebo pár detailů a vychytávek dýchání přes baterku....btw: kulervoucí hnusně zpackaný dabing kazil výrazně zážitek. 7/10* ()

choze 

všechny recenze uživatele

U POVODNĚ se po předchozí OPERACI: ZLOMENÝ ŠÍP opět sešli scénárista Graham Yost (NEBEZPEČNÁ RYCHLOST), John Woo a Christian Slater, bohužel druhý jmenovaný ze sestavy záhy vypadl a nahradil ho švédský kameraman Mikael Solomon (který se namočil už na Cameronově PROPASTI). Film se původně jmenoval Flood, ale tvůrci se báli, že by si ho diváci pletli se dvěma jinými katastrofickými filmy roku 1997 (ROZPOUTANÉ PEKLO, SOPKA) a tak radši zvolili název Hard Rain a téměř o rok pozdrželi jeho uvedení. Moc to asi nepomohlo, protože 70 milionový film byl i tak přijat jen vlažně. Řemeslný akčňák staví hlavně na slušném scénáři (výměna rolí, katastrofický prvek), originálních akčních scénách (honička skútrů zaplavenou střední školou, skok motorového člunu do kostela) a zajímavého obsazení (skvělý Randy Quaid netradičně v záporné roli), pod vodu ho ale stahuje absence výraznějšího režijního rukopisu a představitele hlavního hrdiny. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V městečku Huntinburg začíná všem přítomným nebezpečně téci do bot a každé další jejich rozhodnutí znamená stoupnout si z deště pod okap.. Chvílemi děsně pitomoučké a Slater ve své roli docela plave, ale jinak to boduje svým nedigitálním filmařským oldschoolem, některými hláškami a přítomností hereckých pardálů. Bylo mi líto jen dvou věcí. Že se nějaký záporák dle očekávání nenabodl na tu pod hladinou schovanou šavličku a taky nebohého Marka Rolstona. Stejně jako v Shawshanku jen chtěl někomu dát něco spolykat, ale zase „odešel“ s nepořízenou.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně se to strefilo do mé nálady. Vynikající mokrý film jen dokumentující, že něktěří k penězům i přes mrtvoly přišli. Tady to naštěstí neplatí.... teda ne tak docela. Freeman podává jeden ze svých slabších výkonů, Morgana však podrží zbytek osazenstav v čele s Randy Quaidem a Minnie Driverovou. Upoutávka na Primě mě přesvědčila stejně jako samotný film, že občas i málo stačí k tomu, aby jsem se cítil dobře po shlédnutí výborného filmu... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný katastrofický film s Christianom Slaterom. Má dosť dobrý príbeh o čestnom strážnikovi, ktorý má odviesť peniaze z malého mestečka, trpiace silnými záplavami, ale skupinka zločincov chce tie peniaze získať pre seba a keďže im ich strážnik odmietne dať dobrovoľne, musí im v tomto nehostinnom prostredí uniknúť. So spracovaním som nadmieru spokojný, film je zaujímavou kombináciou akčného a katastrofického žánru, má výborné tempo, tu sa stále niečo deje a dej baví počas celej svojej dĺžky, keďže práve v tých neakčných častiach dostatočne zabávajú problémy s povodňou, čo oceňujem, ale zároveň mierne sklame, že akčný žáner tu nie je až tak výrazný ako obvykle. Za to môžu hlavne zločinci, ktorí sú až príliš mierni a slušní, takže o hlavného hrdinu sa tu nedá takmer vôbec obávať a ani o život mu až tak často nejde. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Ale len vo svojej kategórii, chýba mi tu klasická akcia, nie je tu prakticky žiadny skutočný súboj, žiadna správna prestrelka, iba obyčajné scény, kde sa dve skupiny navzájom ostreľujú, ale takmer bez zásahu a je tu len minimum zabitých, hlavný hrdina za celý film zabije len jedného protivníka, čo je teda veľmi málo. Ale inak je na tom dobre, je veľmi dobre natočená, celkom nápaditá, hlavne zaujímavá naháňačka na vodných skútroch v škole, alebo zatápanie policajnej stanice, pozerá sa na ňu dobre. S hereckým obsadením som spokojný, Christian Slater v hlavnej úlohe, ktorý je tu ten správny sympaťák, ktorému sa nedá nefandiť, Morgan Freeman v prekvapivo čiastočne zápornej úlohe, Randy Quaid a zábavný manželský pár. Poteší aj viacero výborných hlášok. Réžia a technická stránka sú výborné, rozpočet je vidieť, na takýto klasicky natočený akčný film v deväťdesiatych rokoch sa pozerá veľmi dobre. Vyššie hodnotenie nedávam iba preto, lebo akcia mi až tak moc nevyhovuje a chýba aj napätie kvôli väčšinu času miernym záporákom, ale inak som rozhodne spokojný, dobrý príbeh, slušné tempo a vydarený vizuál. Objektívna kvalita filmu- 73%, film sa páči mne na 66%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce a katastrofická povodeň hrají naprosto rovnocenné partnery v tomto ne příliš známém, zato kvalitativně ucházejícím akčňáku plném vody, maloměstských buranů a naháněček na skůtrech. Změna je oproti zajetým kolejím nejen v prostředí a v důrazu na přírodní živel, z čehož mimochodem režisér vytěžil maximum, ale i hlavní hrdina tu je značně nestandartní. Slater není žádný bijec, ale spíše nenápadný a nekonfliktní pracovník policie, který se náhodou dostal do kontaktu s mnohem protřelejšími a drzejšími pákami. A ač to není žádný herecký velikán, jeho zvláštní typ "neviditelného" charizmatu funguje prapodivně dobře. Mokrý a špinavý čistokrevný akčňák ve více než zajímavém vodním prostředí. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Pevně vystavěná atmosféra, ale jináč ptákovina. A to jsem se ještě nezmínil o tom, že naprosto nemůžu vystát Slatera. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Dvacet let jsem žral jenom sračky. K snídani, obědu i večeři. A dneska měním jídelní lístek..“ Nevím, proč, ale zhruba po deseti letech jsem se k Povodni vrátil. Žádné veledílo z ní ani teď nekouká, nicméně nezastavitelný živel nejednou sympaticky překvapí. A dokonce i (kdo by to byl čekal) scénárista. Pracovník bezpečností služby převáží slušnej balík peněz, zatímco si na obsah obrněné dodávky myslí i banda vedená jistým Jimem. Hladina vody zatím (jak praví název) nebezpečně stoupá. Tohle holt bude dlouhá noc.. se slušným tempem!! Dánský seriálový a televizní režisér Mikael Salomon vsadil na své kameramanské zkušenosti a cpe (spolu s osvědčeným Peterem Menziesem Jr. – Generálova dcera, Lara Croft, Čas zabíjet) divákovi jeden zajímavý záběr za druhým, přidává kvalitní střih i velmi dobré zvraty a kličky. Akční scény pak velmi solidně využívají všudypřítomné vody.. a v drtivé většině nejsou hloupé. Katastrofických filmů, kde hlavní roli hraje právě voda, navíc moc není a i díky střídmé délce si Povodeň drží solidní nadprůměr po celou dobu. Výslednému dojmu hodně pomáhají i herci – výborní jsou mokrá Minnie Driver (mohla být ještě mokřejší :-)), Randy Quaid a hlavně Morgan Freeman, hlavní bijce Christian Slater mi nevadil, ale je pravda, že bych si představoval výraznějšího hrdinu. Sečteno, podtrženo.. osvěžující překvapení (ne všechny scény se samozřejmě povedou - třeba hořící střecha kostela) za 3 a ½ hvězdy se slušným akčním scénářem. A pochopitelně bezednými zásobníky!! ()

Reklama

Reklama