Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velice slušnej film který mixuje klasickou akční thrillerovou zápletku, kdy stojí jeden hlídač peněz proti partě zločinců která je chce ukrást na pozadí lehce katastrofické zápletky z povodní a hrozbou protržení přehrady. Film má slušný tempo a i když není nijak přehnaně invenční, tak s tím námětem pracuje celkem dobře a hlavně nenudí. Přidejme solidní výkony Slatera a Freemana plus i nějaký ten vývoj postav a změny v jejich charakterech a dostaneme ucházející lehce nadprůměrnej filmík na nenáročný zabití večera.60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už od doby své premiéry pro mě Povodeň vždy reprezentovala etalon dobrodružného thrilleru, jak jsem je měl v devadesátkách nejradši, a kdy pro mě žánr podobných béčkových výplachů vlastně znamenal celý svět. Tenkrát jsem ještě neujížděl na artových dramatech, a po hororových sci-fi (Vetřelec, Terminátor, Věc) se holt právě podobné zábavné rychlokvašky staly tím, co mi v dětství na filmové kultuře nejvíce učarovalo. Když to přeženu, tak právě láska k těmto guilty pleasure nejspíš formovala můj již navždy vřelý vztah k marvelovkám. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

sliušný akčný film ale posledná tretina ho ťahá k 3*.Inak prvé dve tretiny jasné 4*.A Slater tiež nie je až taký katastrofálny 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Operace: Zlomený šíp a po ní Povodeň. Jakoby akční kariéru Christiana Slatera předznamenal tento přírodní živel. Občas je to osmdesátkově pitomé a jediný kdo si dokáže udržet svou jakousi úroveň je Morgan Freeman. Jinak je to docela bída. V akčních scénách na sebe pořád střílejí, ale prakticky sypou zásobníky jen do všudypřítomné vody místo do hrudníku. Film zachraňuje jen neobvyklé prostředí zatopeného města. 55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá akčňárna v neotřelém prostředí zaplaveného města. Napětí je permanentně udržováno na slušné úrovni několika zvraty i určitou vynalézavostí (scéna se zábradlím je skvělá), voda není jen plochou pro radovánky na člunech a skútrech ale postupem času postavám skutečně hezky zatápí, a pokud se už někdo pokouší o vtip... docela se to daří, čehož si cením. Dobrá povodňová střílečka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ani som nečakal že z toho bude taký skvelý film. Toľko napätia na začiatku, do toho povodeň a že to vyzeralo fakt super. Zatopené mesto a banda zlodejov čo túžia po prachoch. No z béčka sa z nenazdania stalo parádne áčko. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak napsal POMO. Povodeň není katastrofický film, nýbrž prostě 90 minut neutuchající akční jízdy, během které vlastně nikdo nestíhá popadnout dech. Herci proto, aby se náhodou neutopili, divák proto, aby mu neutekla nějaká honička, přestřelka nebo efektní skok s motorovým člunem. Není to určitě podívaná nejinteligentnější, ale to je to poslední, co vám bude vadit... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman v roli padoucha? I když hodný, stále je to padouch. A to mi k němu nesedí, vždyť většinou hraje mrzuté dobráky od kosti. Buď jak buď, právě Morgan u mě vytahuje úroveň filmu o stupínek výše, hlavní ´klaďas´ na to nemá charizma. Setkáváme se zde s originálním námětem akčního thrilleru v zatopeném městě, což skýtá spoustu nových možností. Nevím, jestli bylo v úmyslu vytvořit novodobé ´béčko´ nebo jestli na lepší dotažení nezbyly peníze. Pro mě zůstává Povodeň někde mezi. Přijde a zase odejde - stejně, jako ta voda. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pěkná akční jízda v podání Slatera, protivnící se tam prohání na skůtrech a v lodích a on se je snaží ukraulovat:)) Morgan je mazaný záporák ale jak se obrátí karta je ještě lepší, opravdu herec extratřída. Triky s vodou jsou perfektní. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, jak by tenhle film vypadal v rukou nějakého akčního specialisty. Nepříliš nápaditý režisér Mikael Salomon film zvládá horko těžko a hlavně je to výborně napsaným scénářem, že z toho není slátanina. Některé nápady doslova zabíjí svou nenápaditou režií, například honička na skútrech v prostorách školy apod. Po režijní stránce by to chtělo vypilovat, ale některé zvraty jsou velmi působivé, třeba proměna z dobrých policajtů v záporáky apod. Prostě mohlo to dopadnout lépe, ale to bych chtěl asi moc. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Povodeň jsem viděl asi před 7 dny poprvé, a totálně mě odrovnala. Zajímavý příběh který snad 5x za sebou změní příběh. Totálně frajerskej sympaťák Slater(dokonce doporučuju dabing) a do toho mu sekunduje Freeman a Quaid. Krásná Driver a vtipná Whitová, dokonale jsem se bavil, jasně film má pár much, a občas je i těžce nelogický, ale já jsem se po jeho dokoukání cítil takový "nažraný", a ani jednou jsem nemrknul, prostě paráda. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý snímek o jedné nepovedené loupeži a o prohazování rolí dobrý/špatný po celou dobu filmu. Morgan Freeman zde hraje dobráckého záporáka, se kterým musí sympatizovat každý. Christian Slater již tak nezáří, ale své role se zhostil také velmi pěkně. Spousta akčních scén ve vodě, sem tam nějaká ta vtipná hláška a především rychlé tempo filmu nenechá diváka příliš odpočinout. Výborný film na nudné odpoledne. 80% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Než velkou vodu, to radši vyhořet," prohlašuje moje prababička a asi ví, o čem mluví, protože bydlí pět metrů od Labe a skoro každý rok zachraňuje svoje slípky před vodou. Povodeň je velice originální akční snímek, který v první řadě zaujme svojí stylizací, kdy si to hrdinové rozdávají po pás ve vodě. V druhé řadě snímek zaujme vydařeným scénářem, který si dokáže pohrát i s minimem postav a nabídnout hromadu dějových zvratů, které přicházejí rychlostí přílivové vlny. Navíc má film Morgana Freemana, který se sice se svým výkonem nepřetrhne, ale charisma má na rozdávání. To Slater je na tom opačně. Snaží se, seč mu síly stačí, ale není to ideální herec pro tuto roli a to říkám i když ho docela žeru (hlavně v Pravdivé romanci). A pochválit ještě musím perfektní kameru. Tenhle deštěm zmáčený film sice není moje nostalgická slabina, ale poctivý akčňák to rozhodně je. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh, príjemní herci. Obyčajná akčná zábava, kde mohla byť akcia viac "nadupanejšia". Príjemné spojenie katastrofického a vykrádačkového filmu... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný film, len zasadený do iného prostredia. Herecké obsadenie pomerne slušné(aj Slater) a akcia tiež. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Napínavý akční snímek s dobře hrajícími herci a povedenými akčními scénami. Navíc se film odehrává uprostřed zatopeného města, což vydá na plno napínavých momentů. ()

Reklama

Reklama