Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Svižní akční snímek s „áčkovým“ obsazením, kterému dominují Morgan Freeman a Christian Slater. A opravdu hodně vody. Od přepadení obrněného vozu převážejícího bankovní hotovost, který uvízne na zatopené silnici se toho stane ještě dost. Scénář naštěstí netrpí vyloženými logickými lapsy. Střet poctivého „ochrankáře“ převážených milionů dolarů s bandou lupičů a s další bandou, která má na cash také zálusk je vystavěn jako sled svižných dramatických střetů v ulicích města, které je už pod vodou a to hlavní potopa ještě zdaleka nenastala. A ta velká voda opravdu přijde. Téměř dvouhodinový film nahodí v akci vysoké tempo už od prvních minut a až do titulků z něj nesleví. Jak to vypadá, příliš populární tady na čsfd není, ale domnívám se, že nezaslouženě. V minulém století byl málokterý z akčňáků takhle dobře vystavěný, vizuálně originální a žádné akce v něm nebyly vyloženě přehrávané do absurdna. No jo, je už starej a pomalu se stěhuje do škatulky stará klasika…včetně závěrečných vypjatých minut, kdy se do děje vrací už zdánlivě předtím zastřelený padouch. Dávám jasných 90%, tenhle film stále baví a rád si ho občas pustím i dnes. ()

sue2008 

všechny recenze uživatele

Některé zvraty mi přišly vytvořené už tak trochu uměle....i když to člověk bere s nadhledem, tak je tam trochu moc těch dobrých-zlých a zlých-dobrých....a ještě, sice se ve zbraních nevyznám, ale moc se mi nezdá, aby pistole vytažené z vody fungovaly tak bezchybně... ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Původní námět zasadit "akčňák" do katastrofického prostředí je možná zajímavý, ale s provedením je to na štíru. Scénář je značně nedokonalý, obsahuje příběhové nedomyšlenosti a vůbec celkově je slabší. Ani Morgan Freeman, jako že ho mám hodně rád, to nemůže zachránit a nedostává možnost něco z kvalitního herectví předvést. Některé dialogy jsou hrozné. 55% ()

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Příběh plný deště a velké vody, kdy se mladík zaměstnaný u ochranky snaží zachránit 3 miliony dolarů a svůj život za pomoci milé dívky Kathrin. Má to kus originality a dobře se na to kouká. ()

Bohulib 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman hraje výjimečně padoucha, ale férového, který drží slovo. Takže když řekne Tomovi, co odvážel tři miliony před povodní do centrální banky, že ho oddělá, když nepoví, kam ty prachy zašil, tak mu to Tom uvěří a vybalí to. Jenže prachy tam nejsou a všechno se najednou vyvrbí tak, že protivníci se musí spojit proti společnému nepříteli, který se vynoří z nečekané strany. Nadprůměrný akční film, stojí za to ho vidět. Taky se dozvíte, k čemu se dá použít baterka a proč je dobré u sebe nosit švýcarský armádní nůž. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tento film mě docela překvapil a líbil se mi,ale chtěl bych vidět jednou film o povodni jako katastrofický snímek s velkým dějem. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mě přitáhnul Morgan Freeman a zase mě nezklamal. Film je zpočátku hodně tajemnej, čemuž hodně pomáhá i napínavá hudba. Příběh se také rozjíždí hodně tajemně a zajímavě, ale ke konci už mu trochu dochází dech a zvrhává se v průměrnej akční film. Za ten začátek ale určitě hvězdičku navíc dám a vždycky mě baví, jak je v každým filmu o povodni voda křišťálově čistá :-) ()

leonskennedy 

všechny recenze uživatele

Škoda že tam není víc katastrofických momentů,protržení přehrady a přívalová vlna byla dost slabota!Jinak akční to celkem je, Morgan nejdřív špatnej pak dobrej padouch:-).Slušně zahrál Randy Quaid jako šerif,Slater opět bídnej a Minnii měli nechat znásilnit! ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Být to film s béčkovými herci, asi by zapadl a málokdo by si na něj i po letech vzpomněl, i přes celkem zajímavý námět. Freeman, Slater nebo Quaid ho však posunuli na vyšší úroveň, takže si na něj člověk vzpomene i po letech a rád si ho připomene. ()

Elles 

všechny recenze uživatele

Šel jsem tak z číny (čínská restaurace) a co to nevidím Videopůjčovna.Tak to už sem dlouho neviděl.Díky internetu a šikovných stahovacích serverů už málo,která přežila.Tak ze zvědavosti zajdu dovnitř.Našel sem tam výprodej VHS to už se jen tak nevidí.Vybral sem si tam tedle film.Řikal sem si co to je asi za film dyž ho dávaj za 10 kč.Ale nakonec jsem byl příjemně překvapen.Nápadité,napínavé a originální už sem dlouho neviděl takový skvost za 10 kč.Záplavová atmosféra tomu dodala jistý šmrnc a napětí.Jako kriminální drama kdy peníze můžou strhnout koho koli to byl příjemný zážitek. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Na snímek Povodeň jsem se opravdu hodně těšil, jelikož v něm hlavní role obsadili hned na dva moji oblíbení herci a to Morgan Freeman a Christian Slater. A musím hned na úvod poznamenat, že mne vůbec v ničem nezklamal ani film ani herci. Mimochodem jsem jim vůbec jejich role nezáviděl, protože tolik vody jsem v jiném suchozemském snímku neviděl. Nejenže neustále pršelo, ale sem tam přiteklo do amerického městečka pár litrů z přeplněné přehrady. Ale abych nepředbíhal událostem, tak jsme se nejdříve seznámili s obyvateli evakuovaného města, tedy těch, kteří v něm ještě zbyli. Jednalo se především o šerifa a jeho pomocníky, starý manželský pár a jednu mladou dívku, kteří všichni sehráli v příběhu důležitou roli. V zatopeném městě se pak objevily další postavy, rozdělené do dvou naprosto odlišných skupin. Na jedné straně stál Christian Slater jako strážce peněz, které odvážel ze zatopené banky do bezpečí jiného města a na druhé Morgan Freeman jako lupič, který se spolu se svými kumpány chtěl pytlů s bankovkami zmocnit a zajistit se tak na důchod. Jejich vzájemné honičky ve vodě na člunech i bez nich, přestřelky a nebezpečné situace byly výborným kořením celého filmu. Režisér Mikael Salomon namixoval opravdu akční filmový koktejl, během jehož popíjení jsme si doma nemohli ani na chvíli oddychnout a pořád se něco dělo. Oceňuji také překvapivé přestupy mezi oběma skupinami - šerifem, jeho pomocníky a Slaterem a bandou lupičů - přirovnal bych to změnou dresu mezi Spartou a Slavií. Zkrátka vodní snímek byl zajímavý od začátku do konce a vůbec jsme doma netušili, kdo vyhraje, kdo přežije a jestli získá i peníze nebo odplave s holou prdelí. Tato Povodeň mne fakt bavila a velmi rád jí uděluji čtyři zatopené hvězdy ****. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Vody víc, než v Costnerově Vodním světě. Film ničím neurazí, nabídne to, co divák očekává - akční podívanou se spoustou vody, kladné i záporné postavy, napětí a občas peprné dialogy. Škoda, že většina filmu se odehrává ve tmě. ()

CaptainPixel 

všechny recenze uživatele

Nedoceneny 90's krimi-akcnak na pozadi prirodni katastrofy, s velmi dobrym obsazenim, paradni kamerou a drobnymi detaily. K dokonalosti tomu chybi jenom ostrejsi britva ve strizne. ()

MaxBodycount 

všechny recenze uživatele

Uslintaný braček zlatého štandardu amerického deväťdesiatkového popkornu ako napr. Skala alebo Con Air sa žiaľ nedočkal náležitého docenenia a v diváckom podvedomí nezaslúžene prepadol na úroveň guilty pleasure, čo je pri filme, ktorý sa už po štvrťhodine úvodnej expozície prehupne do akčnej fázy zasadenej do Menziesom mladším krásne nasnímaného, zaplavujúceho sa malomesta trestuhodné. Tým skôr, že Hard Rain ešte dnes s maniakálnym úškrnom popiera svoj filmovo pokročilý vek a miešajúc akčný a katastrofický žáner tak, ako málokto pred ním, alebo po ňom sa tomuto kinečku dokonca zadarí kráľovský kúsok keď ponúkne divákovi Slatera v znesiteľnej forme. Nenápadný prieplachový klenot ktorý vyčarí úsmev na tvári. Moment filmového blaha: Zábery zatopeného mesta. ()

Reklama

Reklama