Reklama

Reklama

Yakhanyeongung

(seriál)
  • Jižní Korea 약한영웅 Class 1 (více)
Jižní Korea, 2022, 5 h 23 min (Minutáž: 37–44 min)

Epizody(8)

Yeon Si-Eun (Ji-Hoon Park) je vzorný student, který nemá jiný zájem než studovat. Fyzicky vypadá Yeon Si-Eun jako slabý chlapec, chytře se ale chrání rychlým rozhodováním a pomocí své inteligence. S pomocí Soo Ho a Bum Seoka bojuje proti násilí, které se odehrává v jeho škole i mimo ni. (Nam.94)

Recenze (5)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nikdy neprovokujte tichého člověka, mohl by z vás udělat přesnídávku. Co se mi na Jihokorejských seriálech líbí, že je úplně jedno, co se na pozadí řeší, protože časem vždycky vyplují na povrch ty osobní příběhy a ty vždycky pozvednou ten seriál na vyšší úroveň. Byť hlavním hrdinou je Yeon Si-Eun, tak pro mně osobně byl hrdina Ahn Soo-ho, který zachránil Yeon Si-Eun od propasti, pak zkusil od té samé propasti zachránit i Bryce Oh, jenže tam selhal. Původně mi i bylo Bryce Oh líto, ale díl od dílu, zacházel tak moc daleko, že mi ho přestalo být i líto a Ahn Soo-ho, neměl šanci ho zachránit, protože on už dávno byl ztracenej. Young Yi bych určitě neoznačil za hada v ráji, ona byla skvělá. Co si mi na Ahn Soo-ho, líbilo že on byl sám sebou, nepřetvařoval se, nedělal ze sebe něco a nebo někoho jiného, takže jeho přátelství bylo skutečné. Skvělý písničky, bitky špičkový a ten otevřený konec, ten je......hodně bolestivý. ()

Nam.94 

všechny recenze uživatele

Jsem ve velkých rozpacích protože vůbec nevím jak toto kdrama ohodnotit.. uvažuju buď nad velmi silnou čtyřkou nebo slabší pětkou ale spíš se k tomu hodí pět hvězd. Čekala jsem, že tento seriál bude o partě kluků co se budou zastávat slabších a budou bojovat proti šikaně. Dočkala jsem se ale spíš ukázky, jaký dopad má šikana na oběť, o zbytečné nesnášenlivosi ve škole a celkově o krutosti dnešní společnosti. Příběh je k zamyšlení, je srdcervoucí ale jsou tam i moc fajn chvíle nad kterými se upřímně zasmějete. Příběh je svižný takže od obrazovky neodtrhnete zrak.Jsem si jistá, že na tento seriál budu ještě dlouho vzpomínat protože je jeden z nejlepších co tento rok vyšel. Musím pochválit i herce! Hraní Parka Ji-hoona jsem si moc užila (nejsem jeho fanoušek takže můj názor není ovlivněn) přesto že měl dost introvertní a uťáplou roli bylo vidět, že se do role vžil a hlavně poslední díl vzal extrémně vážně takže všechny emoce přenesl na diváka. Druhý hlavní hrdina (z 2521 a Racket boys) si znovu získal obrazovku pro sebe. Do dílu celkově přidal takové odlehčení, komedii a roztomilost. A ten poslední (ten bohatý).. vidím tohoto herce poprvé a musím říct, že svou roli zahrál taky úžasně protože i když jsem na seriál koukala 3 dny zpátky moje nesnášenlivost k němu vůbec nevyprchala. Do role podrazáka se opřel fantasticky a všichni co toto drama viděli mi musí dát za pravdu, že ho nenávidí:D  Moc toto kdrama doporučuju! Má cca 5 hodin a 20 min takže to klidně shlédnete za den. Zůstane vám v hlavě a budete si ho chtít pustit znovu a znovu. Moc doufám ve druhou sérii :DD. Edit: beru zpět,  žádný rozhodování mezi 4 a 5 hvězdičkami nemá smysl, je to jasný masterpiece, který jsem už 3 rewatchla a teď,  po asi půl roce co jsem ho viděla naposledy, ho mám znovu chuť zhlédnout od začátku ()

Makaveli92 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla další laskomina z JK. Velice citlivé téma o školní šikaně, které si budete i dlouho po shlédnutí pamatovat. Hlavní hrdina Yeon Shi je ze začátku takový ten tichý typ, s kterým ostatní zametají. Jenže každý pohár jednou přeteče a pak se začnou dít věci. Dá se dohromady se spolužákem ze stejné třídy jménem Ahn Soo Ho, který Yeonovi pomohl, když jej venku před školou zrovna šikanovali. Pak se k nim přidá ještě jeden brýlatý týpek z bohatší rodiny, z kterého se pak stane podrazák, když přejde na stranu utlačovatelů (z více či méně pochopitelných důvodů)... Společně tak začnou potírat bezpráví v jejich blízkém okolí, a zapletou se dokonce i s gangstery. Závěr je celkem vyhrocený a dává prostor pro další řadu. Akce tu je, ale seriál se soustředí spíš na postavy a emoce... 10/10 a jeden z nejlepších korejských seriálů. Jo korejci umí. ()

skorpik42 

všechny recenze uživatele

Práve som to dopozerala, dala som to vo veľmi rýchlom slede , pretože sa od toho nedalo odtrhnúť. V skratke by som povedala, že sa oplatí na toto dielko pozrieť, pretože sú tu skvelé herecké výkony, výborná hudba, skvelo spracovaný scenár, výborné choreografie bojových scén a bolo by toho ešte veľa, čo by som mohla chváliť. Čo mi však najviac utkvelo v hlave je ten druh krutosti, ktorý tu bol nesmierne uveriteľne vyobrazený, a nad ktorým budem asi ešte dlho premýšľať, nakoľko človek ostane zaskočený, keď si uvedomí, že takéto veci sa skutočne vo svete dejú a sú ľudia, ktorých takéto veci tešia. ()

Reklama

Reklama