Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je arogantní, panovačný a nesmlouvavý. Ale pouze tak může dosáhnout svého. Morgan Freeman jako školní ředitel Joe Clark, který se nebál vyhlásit válku gangům a všudypřítomným drogám (oficiální text distributora)

Recenze (8)

woody 

všechny recenze uživatele

Konečně film ze školního prostředí, kde učitel neuchvátí krásou básní, divadla, hudby, basketballu, tance nebo háčkování. Naopak, nastolí tvrdé represálie a vyjebává s každým, včetně učitelského sboru. Studenty motivuje tím stylem, že je vyvede na střechu a řekne jim, ať raději skočí, pokud mu budou ve škole kouřit crack. Prosté, ale účinné, se slzopudným finále. Teď se bohužel musíme vrátit k těm sluníčkovým snímkům "podle skutečné události", kde se z hispánských školních gangstrů stanou napravení skautíci. Freeman by mohl charisma prodávat v plechovkách po tuctech. (A má to parádní plakát a 80's OSTčko včetně Guns N' Roses) ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Autentický a bohužel i reálný portrét života středoškolské americké mládeže. Denní chléb, který tu představují obchody s drogami, násilí, krádeže a další dobrácké skutky, radikálně hodlá řešit asertivní veterán Clark v jedinečném podání mistra charismatu M. Freemana, který svým precizním výkonem značně zvedá úroveň už tak skvělého dramatu. Lean on Me vyniká především svým emotivním vypětím, které je obsaženo v každé druhé scéně. Nechybí tu charakter ani vývoj postav. Freemanovy projevy ke studentům mají říz a hloubku a skvěle se poslouchají. Ze scénáře je cítit hořká životní zkušenost a některá slova nutí k zamyšlení, což má u mě rovněž velkou váhu. Hudební podkres je krásně barvitý a celé dějství přiměřeně zpestřuje. Výsledný dojem kazí jediná pasáž a tou je ta závěrečná, která je sice sama o sobě zdařilá a jsem s ní víceméně spokojen, ale ten amerikanizmus s lehkým nádechem vlastenectví přece jen nemusel být tak výrazný. Přesto se však jedná o hodnotný film. 80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Morgan Volnomuz kadruje detiska v akejsi skole v USA - a natocil to John G. Avildsen. Spolu s Rocky Brambora je toto jeden z najlepsich Avildsenovych filmov : 74 % ()

sator 

všechny recenze uživatele

Řvaní Freemana je fakt únavný... A jednání v některých situacích naivní....ale film je to se šťávou... Pátral jsem na netu a jedná o pravdivý příběh a skutečnou, kontroverzní postavu stejného jména... ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní učitel Joe Clark nastoupí jako ředitel na problematickou školu plnou násilí a feťáků a rozhodne se ji vyčistit. A to dost radikálně. Nepáře se s nikým a s ničím. Hlavní devízou filmu je famózní a doslova heroickej výkon Morgana Freemana. Ale jinak na všech úrovních v podstatě průměrnej film. Příběh vypadá nepravděpodobně, ale je podle skutečných událostí. ()

Související novinky

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

Zemřel John G. Avildsen, režisér Rockyho

17.06.2017

Jméno John G. Avildsen vám samo o sobě zřejmě nic neříká, tenhle pán ale vzkřísil hned dvě milované legendy. Právě on dal kariéru Sylvesteru Stallonovi, když udělal z Rockyho hit oceněný třemi Oscary… (více)

Reklama

Reklama