Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh muže, kterého po 19 letech propustili z vězení za neúmyslnou vraždu teenagera při pokuse o loupež. Tak měr dvě desetiletí se díval na tvář své oběti, která byla na výstřižku z novin v jeho cele. Teď se pokouší vrátit zpět do života. Je opět svobodný, změněný k nepoznaní a něco ho stále přitahuje do města, kde spáchal zločin. Co hledá? Odpuštěni? Vykoupení? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (37)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tieto duchaplné americké drámy ma už začínajú nudiť. Pokiaľ nie sú sentimentálne (Moonlight Mile), sú nudné (tento prípad), a i keď vás sprvu niečím zaujmú, po pár hodinách z vás dobrý dojem vyšumí. Základná premisa zvládnutá, no zmysel postavy Morgana Freemana mi načisto uniká. A už zajtra mi pravdepodobne bude unikať aj zmysel celého filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7,5miliónaTržby USA $209,695Tržby Celosvetovo $720,000║ na také obsadenie až príliš komorné nezáživné /40%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ma strasne poklidny, misty skoro az uspavaci tempo, ale jinej styl by se pro tenhle druh filmu asi nehodil. Problem je, ze postava Billy Boba je spatne napsana. Neni zrovna dvakrat uveritelny, ze najednou zacne vsem pomahat a delat kazani. Navic se celou dobu tvari jak starej morous a furt rika "I'am sorry", takze mi misty lez na nervy. Ani herecky se nijak nevytah, ne ze by hral spatne, ale obcas se fakt tvaril dost divne, ale mozna za to moh ten uces. Naopak me potesil Moran Freeman, kterej je ve svy roli ne tak uplne kazatele docela hustej. Film jsem skouknul a nenudil jsem se, ale ze bych z neho mel nejakej zazitek, to ne. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Film má velice pomalé tempo, ale přesto má velmi slušný a uvěřitelný děj. Billy Bob Thornton hraje propuštěného vraha, který hledá odpuštění a klid, dostatečně přesvědčivě a spíš se zamyslíme nad tím, proč někdo jako on dokázal někoho zabít. Trochu mi vadila postava mrtvého chlapce, kterou stále někde viděl. Přišla mi dost zbytečná. Docela by stačila ta fotografie. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabé a nevýrazné zpracování poutavého námětu. Billy Bob zde ztvárnil zhrouceného muže, jež se snaží odčinit jeden velký hřích své minulosti. Jakkoliv na mě působila jeho ztrhaná a ztrápená tvář, připadalo mi, že po celý film disponoval jednotným výrazem obličeje a neprojevil výraznější grimasu či gesto. Jistě, jeho utrápená postava k tomu již jakoby neměla sílu, ale i přesto mi to nepatrně vadilo. Morgana Freemana mám velmi ráda, snad ve všech filmech se mi líbil, ale v tomto případě ani jeho osobnost a charisma toho moc zachránit nedokázalo. Jeho postava mi nepřišla příliš výrazná či zapamatovatelná. Děj tak alespoň rozjasňují Holly Hunter a Kirsten Dunst. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Manuel je obyčejný chlapík, smolař - nabízí se - který jednou zachyboval, respektive pořádně šlápnul vedle a po 23 letech, na které mu byl z doživotního trestu zkrácen pobyt ve vězení se vrací do normálního života. No, normálního.. Zarputile se snaží nalézt mír v duši, která mu neustále a nemilosrdně předkládá okamžiky v onen osudný okamžik, kdy zmáčknul spoušť. Na téma vykoupení pohlíží režisér a scénárista Ed Solomon po svém a místy s ušlechtilým kalkulem se potácí řídkým dějem od ničeho k ničemu, zatímco divák tápe se sympatiemi k jednotlivým postavám. Depresivní atmosféru navíc podtrhuje i kamera zkušeného Rogera Deakinse. Solomon tak poskládal plejádu hereckých es do značně nevyrovnané skládačky, ve které „dospělé“ role očekávaně potěší (zejména Morgan Freeman), zatímco ta poslední mě překvapivě zahřála nejvíce, přestože rozmazlená rebelka Kirsten Dunst, co poztrácela takřka všechny iluze, dostává viditelně nejméně prostoru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre nie úplne ortodoxnú krásu Kirsten Dunst a tým to so sympatiami k tomuto filmu začína aj končí. Videné už dávnejšie a neskoro v noci na komerčnej televízii. Na druhý deň som sa zobudil už iba s mlhavou spomienkou nato, že čo som to pred pár hodinami videl. To je dosť plytvanie takýmto hereckým ansámblom, no nie? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma mě moc nelákalo, ale obsazení způsobilo, že jsem tomu šanci dal a byla to chyba. Celý film je postavený na Thorntonovi, který střídá bolestné pohledy se zadumanými a snaží se diváka donutit, aby mu věřil výčitky svědomí. Jenže mu to moc nejde a mě celkem záhy bylo jedno jak a jestli dosáhne jeho hrdina odpuštění, po kterém tak moc touží. Trojice Freeman-Hubter- Dunst tady bohužel spíš jen příštipkařila, takže z této strany se záchrana nekonala. Nuda na entou. 15% ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh a zajímavě podaný. Herci do svých rolí absolutně padnou a především Kirsten Dunst, kvůli které jsem si vlastně ten film půjčil, mě nezklamala. Na pět hvězd to v žádném případě není, ale jedná se o kvalitní psychologický film - ať si ostatní uživatelé říkají co chtějí... :-) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Sračka čo mala dosť vplyvného producenta alebo dosť peňazí na to aby získala Thorntona , Freemana a Dunst. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Většina vzpomínek jsou lidské hlasy.......... Příběh ja natočen na bázi několika náhod jako je třeba černoch z vězení potkaný na ulici nebo zvonění telefonní budky. Film obsahuje nemalé množství náboženského podtextu. Takže ty náhody jsou asi osud. DIALOG - MILES EVANS (Morgan Freeman) : Pomáhá mi to zapomenout. MANUEL JORDAN (Billy Bob Thornton) : A na co ? MILES EVANS : Nevím, už jsem zapomněl.......... Svět muže, jenž je za vraždu odsouzen na doživotí a jenž je po dvaceti letech propuštěn na svobodu. Vrací se namísto činu a pravděpodobně chce od těch, kterým ublížil, odpuštění. Nebo jen chce pomoci. Možná je to dobrý příběh, ale zanechává v mozku několik podivností. Naznačím jednu a dle mého tu nejdůležitější - co je to za ženu, která má ve svém bytě jednu fotku a to fotku svého bratra, který byl zabit před dvaceti jedna lety a ona stále truchlí ? Podle mě je ta žena nemocná a potřebuje lékařskou pomoc. Ne, tak to prostě nefunguje, jsem zklamán. Billy Bob Thornton to zahrál sice parádně, ale scénář je trochu uhozený. CITÁT - To je moje město, ty máš zbytek světa......... ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Mám takový typ filmů rád, bezchybné herecké výkony (film postavený prakticky jen na nich), lidské osudy, emoce... ve zdravé míře vždy potěší. Navíc tomuto snímku nemám v podstatě co vytknout, snad jen, že se tolik nezaryje pod kůži a časem pomalu vyprchá z paměti. Velmi jednoduchý, přesto působivý. Ve srovnání s toliko oslavovaným filmem V ložnici, který je v podstatě podobný, u mě s přehledem vítězí Muž, který zabil. Velmi dobrá atmosféra, bez hluchého místa.... ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Filmy čo sa dosť zaoberajú aj Bohom a podobnými moc nemusím. Ale tu to bolo v znesiteľnej miere takže ostalo miesto aj pre inú dejovú líniu. Celkovo ma to nenudilo ba dokonca som si film v pohode vychutnal. Hodnotenie je tak medzi tromi a štyrmi hviezdičkami ale za skvelé herecké obsadenie sa prikláňam k štyrom (aj keď Freemana som videl zahrať aj lepšie). (75%) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Manuel Jordan (Billy Bob Thornton) je propuštěn po 21 letech z vězení, kde seděl od té doby, co jako mladý delikvent při krádeži v obchodě zastřeli mladéhol prodavače. Byl sice odsouzen na doživotí, a také si na to již zvykl - takže mu kapku dělá problém začlenit se zpět do společnosti. Po několika dnech strávených porůznu v hotelích se seznamuje s kazatelem Milesem (Morgan Freeman), který ve dne vede něco jako pobočku armádu spásy, a v noci hlídá mládeži navštěvující nedaleký klub auta (nikoliv za peníze, ale za 15 minut poslechu jeho kázání). Manuel se stane jeho spolupracovníkem, ale nevzdá se naděje odpuštění za čin, který spáchal. Proto vyhledá sestru zabitého chlapce, a snaží se ji ulehčit její život... Vzhledem k tomu, že Manuel nemá kam spěchat (když si člověk zvykne na doživotí, tak kam spěchat?) tak se celý film line v pomalém tempu (což mi zde kupodivu moc nevadilo), ale ani chvilku nenudí. Největší zásluhu na tom má Billy Bob Thornton v hlavní roli, ale ikvělí jsou i Kirsten Dunstová nebo Morgan Freeman v rolích vedlejších. Nenápadný filmeček, ale ani trochu nezklamal... ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál v podobě hereckých hvězd. Tak originální scénář. Tak potenciálně vzrušující scény. Přesto promarněná šance a na svou zeď si tento snímek rozhodně neuložím. Billy Bob Thornton zde vystupuje jako unavený stařík, ke kterému má daleko. Jeho mlčenlivost a absence gestikulace a vášně zneklidňuje jen pro jeho přirozeně charismatickou osobnost. Přesto je jeho postava nevyužita, tak jako jeho filmový románek. Totéž Kirsten Dunst, která před víc než deseti lety vypadala naprosto stejně jako dnes ve Fargo. Výborně personalisticky byla zvolená postava legendárního (dovolím si pro tento soud vyřknout slovo) "černocha", Morgana Freemana, kterého si velmi vážím jako herce i jako bytnost samotnou. Přesto tohle vše nestačilo. Dávám tři stars za dobrý nápad a dobrý nápad v obsazení. ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá dráma o človeku, ktorý zabil človeka a odsedel si trest. Ani po 22 rokoch vezenia nie je vysporiadaný so svojím činom, a preto sa snaží ospravedlniť sestre zavraždeného. Atmosfére veľmi prospieva jemná hudba a herecké výkony hlavných predstaviteľov. Pre milovníkov dobrých drám je toto odo mňa doporučený film. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Dobré téma, ale né moc dobře zpracováno. Zabil to naprosto otřesný dabing. Celkově to bylo uděláno trošku unyle a bez náboje. Ani to jiskření lásky nebylo zpracováno dobře. Hodně to zůstalo na půli cesty. 60% ()

Reklama

Reklama