Reklama

Reklama

Chudá dívka Moll je vychovávána v klášterním sirotčinci. Když dospěje, stává se služkou, ale aby zlepšila svoji finanční situaci, rozhodne se stát nevěstkou. Jednoho dne se Moll zalíbí jednomu z hostů, který se do ní zamiluje. Moll čeká dítě, než však porodí, muž onemocní a zemře. Moll je na mizině. Aby se mohla postarat o svoji dceru, krade a je chycena. Od žaláře ji zachrání její bavalá zaměstnavatelka a Moll je nucena uprchnout do Ameriky. Touha po dítěti, které zůstalo v Anglii je tak velká, že začne organizovat jeho převoz přes oceán... (Q FILM PLUS)

(více)

Recenze (36)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná víc než o strastiplném hledání a nalézání životních hodnot - a místa na slunci - je příběh Moll Flandersové a její dcerky poněkud ponurým, ale i romantickým vyprávěním plným zvratů o neobyčejné moci osudu. Protože bez jeho opakovaných rozmarných zásahů by Moll přes veškerou svou vnitřní sílu nedokázala takovým zásadním způsobem změnit svůj úděl. Byl to osud, nikdo jiný - nebo náhoda, chcete-li - kdo jí vždy znovu přihrál nějakou (neříkám, že pokaždé znamenitou) příležitost … díky němu dostala další šanci. Takové už filmové příběhy bývají - to abychom si bláhově nenamlouvali, že máme za všech okolností svůj život ve svých rukou. P.S.: Předlohu neznám - ale myslím, že není podstatné, nakolik se od ní autoři snímku odchýlili. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával solidní historické drama a přitom jsem dostal solidně afektované historické drama. Nesedli mi herci a nesedl mi ani příběh. Robin Wright byla tak moc obtěžkaná životními průsery, až bych se nedivil, kdyby za námětem stál nějaký fanoušek ženských práv. Moll Flandersová bezesporu měla těžký život, ale natočené to bylo tak, jak kdyby lepší bejt ani nemohl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mnoha pasážích je až s podivem, co s prachobyčejným historickým dramatem sic od výtečného autora (Daniel Defoe) dokáže udělat kamera renomovaného Davida Tattersalla (Con Air, Zelená míle, Vertical Limit, několik dílů Star Wars).. asi hlavně díky ní jsem vydržel!! Jinak známý to příběh ženy, která prožila rušný život plný vzestupů a pádů, zdobí poměrně slušně hrající herci. Přesto je výsledek prchavý, jak bublinky v sodovce!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Před dávnými časy jsem tento film viděla na HBO, nic jsem o něm nevěděla, nic jsem od něj nečekala. A ejhle! Vyklubalo se z toho výborné historické drama - místy drsné, místy romantické, nakonec snad až příliš sentimentální. "Moll Flanders" mi trochu připomněla "Čas smyslnosti", který mě kdysi překvapil a okouzlil podobným způsobem. Robin Wright Penn zahrála skvěle a Morgan Freeman se tady definitivně zařadil k mým nejoblíbenějším hercům. Když se podívám na stopáž, nechce se mi věřit, že byl film tak dlouhý - naprosto mě pohltil. Možná bych ubrala v hodnocení, mít tu možnost podívat se podruhé, zatím však ve vzpomínkách zůstávám vysoko - 95%. EDIT: Ups, tak jsem se podívala podruhé... a nebylo to tak úžasné, jak tvrdila paměť. Chvílemi nudné, příliš moralizující, romantiky víc než historie, závěr sladce nevkusný. Ač nerada, nezbývá mi než strhnout hvězdičku. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mierne sklamanie. Kamera s výpravou boli celkom slušné, ale ten príbeh ma teda vôbec neoslnil. Prišlo mi to také obyčajné a ničím zaujímavé. Podobné retrospektívne príbehy sa vo filmoch z historického prostredia vyskytujú pomerne často, avšak väčšina z nich je aj podstatne zaujímavejšie spracovaná a podaná divákovi pútavejším spôsobom. Možno tu trocha uškodila aj dĺžka, keby to bolo o pár minút kratšie čo ja viem.... asi by to zanechalo lepší dojem. Priemer. 60/100 ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Ten film mě nedokázal vůbec zaujmout. Bylo to mdlé, nezáživné, nudné vyprávění bez nějaké jiskry. Abych se zabavil, musel jsem u toho balit vánoční dárky. Takže bohužel nemohu hodnotit jinak. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Very touching...snad mne to i přesvědčilo, abych si přečetl knihu. Defoe vůbec má motivy silných žen a sirotků velmi rád. Tudíž když je někdo nadšený pro věc, nemůže to být špatné. A tahle adaptace se povedla. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Skôr ženský životopisne sa tváriaci film, ktorý sa snaží o epický príbeh. Ten miestami pôsobí ako telenovela, aj keď mu nechýba nápaditosť. Čo prvé udrie do oka a ani za celý film som si zvyknúť nemohol, bola postava černocha ztvárnená Freemanom. Černosi v tej dobe sa vyskytovali výnimočne a ak, tak len v tých najpodradneších úlohách sluhov; určite neboli oblečení ako páni, neprevážali sa sami kočmi a nechovali sa seberovne. Film to nie je zlý, ale chýba mu väčšia dramatičnosť a surovejšie prvky, ktoré by aspoň dvihli emočnú hladinu. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda knížku, jasně jsem ji četla roky před filmem, ale docela se její převedení na plátno povedlo. Znám horší adaptace. Freeman je nejen tmavý, ale i temný, takže to podle mne stojí za to. A doporučuji skoro jako u všeho – přečíst. Kdo nezná autora předlohy, tak je to ten, co napsal Robinsona. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh z pera Daniela Defoa predstavuje dobrý odrazový mostík na vznik dobrého filmu a tak je škoda, že ho tvorcovia nevyužili naplno. Ale snahu im uprieť nemožno. Úvod filmu sa síce až príliš vlečie a je trochu nudný, ale od príchodu Johna Lyncha sa film stáva každou minútou lepším. Pre literárneho fanúšika povinnosť, ale z pohľadu filmového fanúšika ide skôr o priemer. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Těch pět jen za kameru a scénář.Některé scény byly jak z dobových obrazů.Wright byla dobrá ve své roli ale ten zbytek jen troškařil.Freeman byl velmi obsazovaný herec ale mě tady vůbec nesedl ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Příběh plný dobové naivity, tužeb a přání....... s kroutou realitou....bohužel zdlouhavé, místy hodně nudné, bez jiskry... kde dobře míněná poezie vyprávění nechává diváka v naprosté citové lhostejnosti ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ať už je film o Moll Flandersové o čemkoliv, drama to rozhodně není. Je to určitě poctivé dílo, nijak bombastické, o životě jedné slečny, které u kolíbky příliš štědrých sudiček nestálo, alespoň co se týče toho, do jaké "rodiny" se Moll narodila. Nemůžu říct, proč mě to nijak zvlášť nenadchlo, možná to bylo víc komorní, než by se slušelo, možná místy příliš rozvleklé a jindy zase úsečné? Každopádně jsem měla problém se na hrdinku naladit a to by se u díla, které se jmenuje právě podle hlavního hrdiny, stát nemělo. Jojo, emoce tomu chybějí. ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

knihu mám rád a tento film nech sa nikto nehnevá nesie len názov dafoovho románu. napriek mojim obľúbeným hercom ma veľmi nudil. ()

Reklama

Reklama