Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fakticky senzačně umí servírka Betty na své narozeninové party nalévat kafe. Nikdo nepozná, že je duchem úplně někde jinde.Sní o tom, že se jednou stane zdravotní sestřičkou, což samozřejmě přímo souvisí s její vášní pro mnohadílné seriály a jejím mužským idolem, okouzlujícím kardiologem Dr. Ravellem (Greg Kinnear). Na party se objeví také Charlie (Morgan Freeman) a znovu se s ním Betty potká doma. Tam už má ale jiné starosti. Musí přece dokoukat na videu zmeškaný díl svého seriálu a kašle na to, co si její nudný manžel Del domlouvá s kumpány. Jde ale o drogy a Del je svými kumpány zavražděn. Brutalita této situace vychýlí Betty z reality, a tak se dostane do světa fantazie, do světa svých seriálových hrdinů. Náhle stojí tváří v tvář milenci svých snů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vynikající počin Neila LaButea, který silně osciluje mezi thrillerem, komedií a dramatem, přičemž se správně přiklání spíše k méně úsměvným žánrům. Přitom začátek drsnějšímu průběhu vůbec nenapovídá. Scénář je precizně vybroušený a postavy herců sedí jedna báseň. Renée jako naivka stoprocentní, Morgan tuhle polohu umí, i kdybyste jste ho probudili ve dvě ráno a rozhodně nechci tvrdit, že by se opakoval. Ve vedlejší roli překvapí svůj stín překračující a protentokrát neotravný Chris Rock. Stejně jako uberburan Aaron Eckhart jehož patnáct minut mě utvrdilo, proč šel tak strmě nahoru. Opravdu originální story, kterou si nenechte ujít. 80% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Inu zvláštní až rozporuplný film. Chvilku je to krimi, chvilku komedie, chvilku romantické a chvilku zase slušná gangsterka. Jste platonicky zamilovaní, máte svůj tajný sen, sen co vám pomáhá žít v životě jenž je vašemu snu na míle vzdálený. A pak se stane něco co vás donutí splnit si ten svůj sen, jít za svou láskou. Tak jako se to stalo Renée, i když tím impulzem nebyl signál z duše, ale nepatrná ško když jí zkalpovali a rozstříleli mažela. Chvilkama máte pocit, že je ta Renée skutečně taková roztomilá, krásně naivní. Zkrátka ušlechtilost člověka, ušlechtilost duše, to je jedna z nejcennějších devíz života a právě v tváři Renée je to jasně čitelné, v každém záběru, v každém úsměvu. Jenže pak zase u nemocnice někoro zozstřílej na kousíčky a ta smutná sec romantická pointa dostane trocha facku a vzpamatujete se do úplně jiné roviny děje. A tak sestřička Betty přivede svým stavem pány na samý okraj psychické odolnosti, nejdřív se z ní zblázní Morgan Freeman a pak i sám Greg Kinnear. No a závěr sám, to už je něco jako poslední kapitola pohádky, tušíte jak to dopadne, ale i když ste to už věděli, celé vám to přijde nezkutečně romantické. Takže u mě tenhle film celkem boduje. ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

To je tak, když člověk nečte text distributora na zadní straně DVD obalu ... To co zpočátku vypadá jako naivní romantická komedie na nedělní odpoledne se později díky "skalpovací" scéně změní v dost drsnou krimi ve stylu Gaunerů nebo Pulp Fiction, aby to později pokračovalo jako film o vstahu dvou generací, smíchaného s komedií a satirou na televizní seriály. Ta je mimochodem velmi vydařená, zvláště díky úvodní ukázce ze soap opery podobné i u nás uváděným seriálům Photovost a Nemocnice Chicago Hope o neohrožených doktorech-supermanech. Ale díky této směsici žánrů, kdy nevíte co se v příští chvilce stane a jde-li opravdu o komedii, ujetou satiru nebo co vlastně, se mi film líbil. Některé charaktery jsou nádherně zkarikované, např. buranský manžel nebo tlustý šerif ("já jsem muž zákona, já můžu všecko"). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film mal svojho času pomerne slušné kritiky, ale divácky záujem "nič moc". Nečudujem sa, je to strašné. Scenár sa originálne venuje zaujímavej téme "Život ženy v domácnosti, visiacej - keď práve nevarí a neupratuje - na televíznych soap operách", ale v určitej chvíli postava, ktorú hrá Zellwegerová, prekročí hranicu a vtipne mierený aforizmus sa mení na chuť riadne tú protivnú ženskú prefackať. Navyše, ťažko povedať, akej vekovej hranici to vlastne je určené. O krv ani sex tu žiadna veľká núdza nie je, ale že by to bol triler, to tiež nie. Vznikol zvláštny mix všeličoho ale skôr ničoho, so slušnou réžiou aj kastingom (dvojica vrahov Morgan Freeman a Chris Rock). ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Divný film, při jehož sledování nevíte, jestli se bavit nebo odejít. I přes nesporné herecké umění Renée Z. mě tahle herečka ve většině filmů spíš irituje (Deník Bridget J. je výjimkou) a Morgana Freemana bych ve snímku podobného typu nečekal. I z těchto důvodů nestojí podle mě tenhle film za víc než 2 hvězdičky. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Syn Morgana Freemana, Alfonso Freeman, se ve filmu mihne jako doktor na pohotovosti. (CliffLee)

Reklama

Reklama