Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fakticky senzačně umí servírka Betty na své narozeninové party nalévat kafe. Nikdo nepozná, že je duchem úplně někde jinde.Sní o tom, že se jednou stane zdravotní sestřičkou, což samozřejmě přímo souvisí s její vášní pro mnohadílné seriály a jejím mužským idolem, okouzlujícím kardiologem Dr. Ravellem (Greg Kinnear). Na party se objeví také Charlie (Morgan Freeman) a znovu se s ním Betty potká doma. Tam už má ale jiné starosti. Musí přece dokoukat na videu zmeškaný díl svého seriálu a kašle na to, co si její nudný manžel Del domlouvá s kumpány. Jde ale o drogy a Del je svými kumpány zavražděn. Brutalita této situace vychýlí Betty z reality, a tak se dostane do světa fantazie, do světa svých seriálových hrdinů. Náhle stojí tváří v tvář milenci svých snů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem totální ptákovinu, dostal jsem inteligentní komedii o dívce, která se díky meznímu lidskému chování dozvěděla hodně o sobě, lidech a světu. Zvláštní film... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Největším pozitivem tohoto nepříliš náročného snímku je bezesporu okouzlující Renée Zellweger. Že je velmi půvabná, o tom se mohli diváci přesvědčit už ve filmech Láska a pětačtyřicítka nebo Jerry Maguire. Jenže ona je kromě toho i skvělá herečka a v poslední době to dokazuje čím dál tím častěji. Doufám, že jí vydrží forma. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film mal svojho času pomerne slušné kritiky, ale divácky záujem "nič moc". Nečudujem sa, je to strašné. Scenár sa originálne venuje zaujímavej téme "Život ženy v domácnosti, visiacej - keď práve nevarí a neupratuje - na televíznych soap operách", ale v určitej chvíli postava, ktorú hrá Zellwegerová, prekročí hranicu a vtipne mierený aforizmus sa mení na chuť riadne tú protivnú ženskú prefackať. Navyše, ťažko povedať, akej vekovej hranici to vlastne je určené. O krv ani sex tu žiadna veľká núdza nie je, ale že by to bol triler, to tiež nie. Vznikol zvláštny mix všeličoho ale skôr ničoho, so slušnou réžiou aj kastingom (dvojica vrahov Morgan Freeman a Chris Rock). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela slusna a hlavne celkem inteligentni komedie. Problem je, ze to je takovej mix zanru, trosku parodie, trosku krimi, trosku komedie, ale ani v jednom zanru to neni dotazene. Sem tam to je hodne vtipne, hlavne od chvile kdyz se Betty poprve setka s Dr. Ravellem, misty je to i docela napinavy, navic dva zabijaci jsou hodne v pohode, od Morgana jsem slusnej vykon cekal, ale prekvapil me Chris Rock, kterej se zbytecne nesklebi a jako zabijak je docela cool. Dal jeste stoji za zminku Crispin Glover a Greg Kinnear, ktery jsou tak skvely. A samozrejme Renée Zellweger, ktera je proste dokonala, s tou svoji naivitou nema chybu. Skoda, ze je snimek zbytecne roztahanej, sviznejsi tempo by mu neuskodilo. Lepsi 3*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem seděl v kavárně a na někoho čekal, když jsem zaslechl následující rozhovor dvou starších dam: "Dítě, říkáte? To je strašné!" "Každou chvíli se to má narodit. Ona je už v devátém měsíci." "V devátém měsíci! A to se pořád neví, kdo je otec?" "Ne. Její manžel leží už rok v komatu a skutečný otec je prý nezvěstný." "Chudák holka, ta si zkazila celý život. Ale že to nechala tak daleko zajít..." "Tomu se nedivte, ona je tak vychovaná, její matka byla taky pěkná poběhlice. Utekla s nějakým cirkusákem!" "No to jsou věci..." atd. Bylo mi až trapné, že naslouchám tak osobní historii, dokud ke mně nedolehla věta, která to celé objasnila: "A co na to říká Chorché?" Ano, ty dvě báby se smrtelně vážně a s osobním zanícením bavily o jakési telenovele. :-) Ve světle tohoto zážitku se mi příběh naivní sestřičky Betty nezdá až tak přitažený za vlasy. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Rád hypnotizuji svým pohledem obrazovku, ale dosud žádný seriál nezpůsobil, abych se vydal do studia za svou nic netušící vyvolenou. Nemohu zapírat, že jistou náklonnost pociťuji k Monice Gellerové, Dr. Třináctce nebo Penny, ale samozřejmě se nikdy veřejně nepřiznám k tomu, že kdybych dostal pozvání do Bogoty na postelové hrátky s mrchami z kolumbijských telenovel, tak bych tam kvapem vyrazil v přestrojení za krasavce Diega, Rodriga nebo Fernanda. Ve skutečném životě bych si natáhl tretry a prchal před Betty do bezpečí medvědího brlohu, ale ve filmu jsem si užíval její vysněné střety s realitou, zmatené obličejové hrátky seriálové hvězdy, instinkty vysloužilého vrahouna i vynikajícího eckhartova burana. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná hořká komedie se sladkým koncem, krimi zápletkou a satirickým nádechem. R.Z. je jako zmatené fanynkovské telenovelové telátko prostě skvělá a i herecké kreace ostatních (dokonalý a neobvykle uměřený Ch.R. jako psychopatický nájemný vrah) jsou hollywoodsky (v dobrém smyslu slova) standardní. Tohle je prostě vynikající zábava s vypointovaným scénářem a profesionálně bezchybnou filmařinou. Tři a půl hvězdičky za film, v dobrém rozmaru zaokrouhleno nahoru... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dost podivnej film. Začíná to docela slibně, ale postupně se z toho stává jakási romantická sračka a film nabere obrátky zase až úplně na konci. Koukat se na to sice dá, ale prostředek filmu je prostě totální nuda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož většina předpokládá, že žánrová nevyhraněnost byla cílem autorů už od samého začátku, že celý scénář je vystavěn jako jemná parodie a dialogy jsou záměrně napsány v komické nadsázce. Já mám naopak pocit, že přinejmenším některé motivy, zejména vztah mezi Betty a gangsterem Charliem, především pak jejich poslední scény a dialogy mysleli scénárista a režisér smrtelně vážně - byť vyznívají jak vystřižené z Pytlákovy schovanky. To, co někteří kritici a diváci považovali od počátku za rafinovanou, byť možná trochu neukočírovanou hru ze strany tvůrců, je spíš kouzlem nechtěného, podpořeného šarmem a nadhledem představitelky hlavní role. Pro Renée Zellweger byla role Betty, respektive způsob, jakým se s ní vyrovnala, vstupenkou do pvrní ligy a nastartovala její hvězdnou dráhu. A právě ona je jediným důvodem shlédnout tenhle jinak snadno zapomenutelný filmeček. Celkový dojem 45 % ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Renée ve filmu proplouvá mezi snem a skutečnou realitou doopravdy mistrovsky. Role televizní pipky byla ušita přímo na míru a zvládnuta za jedna. Po právu byla SB v r.2000 na MFF oceněna za nejlepší scénář. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Inu zvláštní až rozporuplný film. Chvilku je to krimi, chvilku komedie, chvilku romantické a chvilku zase slušná gangsterka. Jste platonicky zamilovaní, máte svůj tajný sen, sen co vám pomáhá žít v životě jenž je vašemu snu na míle vzdálený. A pak se stane něco co vás donutí splnit si ten svůj sen, jít za svou láskou. Tak jako se to stalo Renée, i když tím impulzem nebyl signál z duše, ale nepatrná ško když jí zkalpovali a rozstříleli mažela. Chvilkama máte pocit, že je ta Renée skutečně taková roztomilá, krásně naivní. Zkrátka ušlechtilost člověka, ušlechtilost duše, to je jedna z nejcennějších devíz života a právě v tváři Renée je to jasně čitelné, v každém záběru, v každém úsměvu. Jenže pak zase u nemocnice někoro zozstřílej na kousíčky a ta smutná sec romantická pointa dostane trocha facku a vzpamatujete se do úplně jiné roviny děje. A tak sestřička Betty přivede svým stavem pány na samý okraj psychické odolnosti, nejdřív se z ní zblázní Morgan Freeman a pak i sám Greg Kinnear. No a závěr sám, to už je něco jako poslední kapitola pohádky, tušíte jak to dopadne, ale i když ste to už věděli, celé vám to přijde nezkutečně romantické. Takže u mě tenhle film celkem boduje. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Správne vtipné, správne uletené, správne napínavé i dojímavé. Akurátne namixovaný relax, bez zbytočného preháňania ktorejkoľvek zo spomínaných ingrediencií. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie o seriálovém vymývání mozků navíc se skvěle odvedeným castingem. Pro každého to asi není, ale já se dobře bavil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kriminálne ladenú čiernu komédiu nakrútil režisér Neil LaBute, ktorý prepojil dej iróniou, nadsádzkou a svojráznym humorom. Hlavnú hrdinku Betty, ktorá zamení svoj všedný život za svet úspešnej telenovely, stvárnila očarujúcim spôsobom herečka Renée Zellweger. Očarujúca Renée Zellweger svoju rolu jednoducho "žije" a dostala príležitosť v trochu čiernej, ale pôvabnej komédií, kde sen je skutočnosť a niekedy aj naopak. Snímke, ktorej scenár bol ocenený v Cannes, však predsa len chýba svižnejšie tempo aj hlbšie posolstvo. Čierna komédia Sestrička Betty je natočená s nadsádzkou, ktorú si našťastie udrží až do záverečných titulkov. Aj doprevádzané sláčikovou hudbou. Neil LaBute natočil film, ktorý je miestami vtipný, miestami nápaditý, miestami svieži a miestami mierne brutálny. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, tímhle filmem nepřestanete mít rádi kinematografii. Ano, pokud ji někoho mít rád teprve chcete naučit, zvolte jinak. Reneé Zellweger hraje husy tak přesvědčivě, až se sám sebe ptám, jestli její lidská podoba není jenom kostým...? ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Docela solidní černá komedie, v níž mě ale překvapivě více než Renée Zellwegerová zaujalo killerské duo Morgan Freeman/Chris Rock. Bez nich by to bylo jen za 2*. ()

Reklama

Reklama