Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rune Runeberg jede s manželkou a třemi dětmi na dovolenou do kempu Pensionat Oskar. Jak už to tak na dovolené často bývá, na povrch vyplavou skryté antipatie a rodinná idylka brzy končí. Rune navíc potkává záhadného a o mnoho let mladšího správce Petruse. Společně chodí k moři a učí se kouzlům. Brzy je jasné, že sympatie obou jsou vzájemné a navíc hlubšího charakteru... (Ninkaa)

(více)

Recenze (5)

Disk 

všechny recenze uživatele

Filmy dánské režisérky Susanne Bier patří k těm nejuznávanějším na filmových festivalech, přesto jeden z jejích prvních filmů (natočený ve švédštině) zná málokdo, což je docela škoda. Hlavní postavou je Rune, táta od rodiny, ve které to moc neklape. Na rodinné dovolené v penzionu Oskar však Runeho pozornost brzy upoutá sošný blonďák a příležitostný kouzelník Petrus... Režisérka v tomto filmu zvolila téma, o kterém se ne úplně snadno hovoří, ale přesto se s tím poprala neuvěřitelným způsobem, za který si zaslouží maximální uznání. Natočila neuvěřitelně křehký snímek, který by mohl oslovit i non-queer publikum. V tom jí pomáhá nádherná kamera podpořená výtečným osvětlením, dokonalá ambientní hudba a v neposlední řadě přesně vedení herci. Pro mě osobně je Pensionat Oskar skvělým filmovým zážitkem, který bych si přál zažít v kině. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

pro čtyřstý komentář jsem si vybral tenhle příjemný pětihvězdičkový film (po opětovném shlédnutí trošku snížím ať nepřeceňuju, přesto je to milý film). Je to jeden z prvních filmů známé režisérky. Rozhodně má své kouzlo a to nejen díky kouzelníkovi Petrusovi ;-) Především je plný poetické nálady, která se klidně prolíná celým filmem. Kromě toho se tu nezapomíná ani na humor, bez kterého by své kouzlo určitě film ztratil. Scénář, kamera, výtvarná stránka i herci zvládli vše na výbornou, takže můžu jen doporučit ... puritáni mají však zákaz vstupu a můžou si strčit hlavu raději do písku! [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

bllm 

všechny recenze uživatele

Podivnej film. Mám-li být spravedlivá, je to tak mezi dvěma a třema hvězdama. Samotnej námět by byl za čtyři, klidně i za pět. Ale jeden bod dolů za příšerné herce a druhý za zpracování a za pseudoďábelské (nebo jak to nazvat) vsuvky. Susanne Bier mám moc ráda, zaplať pánbůh, že se její filmařina vrtla trochu jiným směrem. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Hm...Je mi ukradené, kolik cen, to na jakých festivalech dostalo. Co se týká mě, já jsem se 108 minut nudila při nevzrušivé story o uťápnutém otci rodiny, co se tam malátně plouží a řeší krizi středního věku. Kdyby alespoň ten chlap nebyl takový moula... ()

Reklama

Reklama