Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Recenze (763)

golfista 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem nebyl až tak úplně "užaslý". Nevím, čím to bylo, ale asi jsem čekal něco jiného. Napodruhé už je to jedoznačně 100%. Je to velký posun ve vývoji animované produkce, jehož konec si ani nedokážu představit ... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nádherná pocta super-hero komiksům a bondovkám a vizuální žranice v jednom. Kreslené postavičky skutečně hrají, v jejich tvářích je možné vidět celou paletu lidských pocitů. (Bože, kam ta technika spěje. Už vidím za pár let filmovou upoutávku třeba na nějakou komedii s Benem Stillerem, Panem Úžasňákem a renderovanou Marylin Monroe v hlavních rolích :o) Animace je excelentní, voda skutečně vypadá jako voda, vlásky Vi a Elastičky občas tak rozkošně vlajou ve větru....a....a....a vůbec, nechci se tady zbytečně a nudně pouštět do nějakých oslavných ód. Po scenáristické stránce THE INCREDIBLES možná tak emocionálně nechytnou za srdíčko jako FINDING NEMO, ale podívaná je to náramná. Bradu Birdovi ten úspěch a tu satisfakci za propadnuvšího Železného obra moc přeju. A závěrem malá anketa: Kdo byl ze superhrdinů vaším favoritem? U mně to vyhrál ultra cool Mražoun s hlasem Samuela L. Jacksona. Ještě, že jsem to neviděl dabovaný..... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi jsou prostě úžasní. Perfektní směs Jamese Bonda, Supermana, Batmana a spol., těch nejlepších scén s tryskáči z hvězdných válek, téměř "Hřebejkovských" scén u stolu, skvělých nápádů, gagů a výborné animace. Po Nemovi, který byl hodně orientovaný na dětské publikum zase Pixar jednou "přitvrdil" a vzniklo dílko plné zábavy pro děti od 5 do 121 let. Jo a abych nezapomněla - Edna Módní rulezz! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pixar to zase dokázal!!! Jenže to není taková síla, aby to překonalo co do zábavy pro mě osobně nedostižného Shreka. Úžasňákovi opravdu mají super sílu, ještě se mi nestalo abych se v nějaké chvíli opravdu bál o hlavní (super)hrdiny, a u animáku už vůbec. Prostě režijně skvěle odvedená práce. A ta forma! Není to ani tak o superhrdinech, jakmile uslyšíte první tóny hudby, je vám jasné že to bude hlavně o starých bondovkách (což jsou vlastně filmy o superhrdinovi bez superschopností - vzhledem k Syndromovi špetičku ironické), které měly to geniální kouzlo, i když byly pořád o tom samém. Geniální/šílený padouch na ostrově napěchovaném vynálezy, obří jeskyně a navrch superzbraň k tomu, to je ono!!!:) Mocný videoherní harcovník Michael Giacchino se do komponování hudby v duchu těch perfektních melodií z filmů šedesátých a sedmdesátých let pustil s takovou vervou jako před pár lety George Clinton při práci na Austinu Powersovi. A zadařilo se mu skvěle, i když v podstatě jenom omílá dokola úryvky hudby z Bondovek. Má to styl, má to grády, co víc chtít? Herní skladatelé, pokud zrovna hra kterou mají doprovázet neprovádí redefinici žánru (jako to celkem pravidelně dělá Warren Spector a třeba Alexander Brandon u jeho Deus Ex - doporučuju sehnat), hází odvolávkami na všechny strany, a zrovna Giacchino, autor hudby ke všem Medal Of Honor, to umí tak že je vám fuk jestli jste to už někde slyšeli. A já jsem bondováckej maniak, takže u mě další plus;) A když si připočteme povinnou přehršel vtípků a narážek, ať už na Space Odyssey nebo Hvězdné Války nebo Válku Světů (ne tu Špilberkovu), vyjde z toho super film. A i když jsem to na začátku komentáře viděl na čtyři hvězdy, asi budu vážně muset dát pět. Nebo...ale jo, jenom čtyři. Těžké rozhodování;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, který předběhl svou dobu a předpověděl masivní nástup superhrdinských filmů, z jejichž mytologie si na jedné straně utahuje tím, že ji přesazuje do rámce rodinného dramatu o mužské krizi středního věku, a na straně druhé k ní vyjadřuje respekt věrnou nápodobou ikonografie komiksů od padesátých do sedmdesátých let. Opravdu chytrý a nadčasový žánrový pastiš nejen pro znalce starých filmů a komiksů, ale pro celou rodinu. 85% Zajímavé komentáře: Adrian, berg.12, choze, anais, Indy ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl nepokrytě nadšen, ale jak se příběh rozeběhl, začal jsem srovnávat. Ze začátku to mělo větší šmrnc. Chvilkami mi připadalo, že na mě něměl snímek takovou razanci, jakou by měl mít. Některé scény mě nechytly. Také to zdůrazňování rodinných pout je IMHO zbytečné - už to tam beztak je a vnímavý divák si to najde. Ale jinak - úžasňákovská animace a na dětského diváka velice promyšlený scénář. Takže tak. Asi tak. Budu se muset podívat ještě jednou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rodina ˇ úžasňáku "je uplně úžasná.Rodina animátorů zrovna tak. Bych tuhle rodinu poslal honit Usamu a jeho fousatou partu vážně že jo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zďaleka najlepší Pixar. Potom sú Autá, potom dlho-dlho nič, potom čokoľvek od DreamWorks a Sony Animation a potom ostatné pixarovky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi ve srovnání s dalším potenciálním animovovaným hitem roku 2004 - Příběhem žraloka - rozhodně uspěli více, a zaslouženě. Jako ryze rodinnou zábavu bych je ale nehodnotil - jednak si myslím, že se bude líbit spíše odrostlejším dětem (které už chodí do kina raději bez rodičů) a jednak přece jen není u nás až tak "zaběhaná" komiksová kultura, tudíž příběhy o superhrdinech nemusí u dětí zaznamenat patřičnou odezvu. Jako dospělák jsem se ale bavil dost slušně, i když musím poznamenat, že drtivá většina komiksových příběhů je o jednom a tomtéž. Mění se jen hlavní postavy, případně zbraně. Tak, a teď se do mě pusťte. :-)) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Popravdě příliš nechápu velký humbuk kolem tohoto filmu. Mám za to, že jsme měli tu čest vidět i vtipnější a trefnější animáky. Úžasňákovi nejsou zdaleka tak úžasní, jak mohli být, přesto patří do širší elity žánru. Z mého pohledu především stylu, který okopírovali od klasických dobrodružňáků let 60. a který lví silou umoňuje fenomenální soundtrack Michaela Giacchina, hlásící se hrdě k swingovému feelingu nezapomenutelných prací Johna Barryho (007 fandové ví, o kom mluvím ;o)). Jinak Úžasňákovi nabízejí trochu čitelnou zápletku s lotrem, který ukrývá svoje tajemství ve vulkánu (že bych to už někdě viděl?) a rozehrávají poměrně vtipnou partii s rodinkou nadlidí, kteří nesmí projevit svoje schopnosti, což je pochopitelně velmi trápí. Jenže vtip téhle "maškarády" se poněkud utápí ve spoustě rodinných dialogů, které nemají jiskru a po pár minutách začnou lehce otravovat. Naštěstí film nabere po chvíli velice slušné tempo, animátoři se překonávají, akční výkony hlavních protagonistů přikovávají k sedačce (to se jim to machruje, když jsou renderovaní, že jo) a zběsilá jízda s příchutí retra úspěšně dojede až do cíle. Není to čert ví jaký odvaz, trochu se to opakuje a vaří ze stejné vody, některé vedlejší postavy jsou výborné (zejména excentrická kutilka Edna, že by obdoba pana Q.?), jiné zase poněkud bez chuti, některé scény jsou skvělé, jiné zase trochu mdlé, ale celkově to plní účel – baví to a fanoušky starých špionážních akcí to prostě nemůže zklamat. Přesto razím heslo, že vrcholné Bondovky byly mnohem vtipnější i bez elastických hrdinů a bijců se silou parního stroje. Pokud Úžasňákovým něco uznám, pak lehkost, s jakou dokázali do roztomilého animáku vnést smrtelně vážné prvky a "opravdové" "hrané" napětí. Možná se tak stanou pionýrem další z linií, která se prolne s trendem CGI filmů a stvoří... co vlastně? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně se o Úžasnákových mluví, ale mě při prvním schlédnutí celkem zklamali. Nevím co na nich všichni vidí tak neuvěřitelného. To zklamání se týče hlavně zábavy. Je tu pár zábavných momentů, ale některé mi přijdou až moc toporné a vynucenné. Nevím čím to je, ale například u Shreka 2 nebo Dodgeball jsem se chvílemi trhal smíchy, ale tady jsem se maximálně usmál. Sociální stránka filmu o rodině a potřebě se ukrývat je skvělá. Provedení a zavedení retro sekvencí (např. noviny) nemá chybu!! Celá rodinka je perfektně sestavena. Film jsem viděl bez dabingu s titulky, ale nevím jestli je to výhoda. Namluvení v originále je skvělé, ale ne tak geniální jako ve shrekovi. Stále se dostávám a nemohu se vyhnout srovnání shrek 2 VS inc.. Tyto dva animáky jsou velmi úspěšné, ale každý je tak trochu o něčem jiném. Taková parodická hračka Shrek 2 proti doladěným lidským, ale ne tolik zábavným úžasnakovým. Volba je asi na každém. Pro mě je však Shrek lepší...PS: kopírování fantastický čtyřky je trochu tvrdý :D ale je tam i hromada jiných "kopií" nejen ze světa comicsu... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brad Bird .. A je to tady, James Bond po jednadvacáté ukazuje svoji ... ehm rodinu?:-)) Tak takhle to sice není, ale já v tom viděl poctivou Bondovku na každém druhém kroku. K té si přidejte Supermana, Batmana, Spidermana, Mission: Imposible, Matrix, vtip, lásku, nadsázku, krušné rodinné vztahy a tu nejlepší současnou animaci (tady si to obligátní "NEJ" neodpustím, protože postavy, město, džungle, světla, stíny, vlasy, voda prostě vše vypadá dokonale). Úžasný filmový zážitek o rodině superhrdinů, kterou si zamilujete. Incredible Pixar!!! 90%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnuti Incredibles mi neostava nic ine iba skonstatovat, ze ide doteraz jednoznacne o pixarovsky tak najlepsi, ako i najvyzretejsi film (ktory zo sebou prinasa aj nekompromisny ale pochopitelny posun vylucne do kategorie filmov pre odrastenejsie publikum). Velmi potesujuci je fakt, ze Incredibles znova dokazuju pixarovske primarne zameranie na pribeh. Prva polovica filmu tak v sebe nesie dokonalu sondu do sveta hlavnych hrdinov a ich rovnako detailnu charakterizaciu. Prostredie, v ktorom ziju, je vdaka tomu natolko presvedcive a podmanive, ze v mojom pripade ma uplne pohltilo. Tou pravou ceresnickou na dorte su potom genialne napisane dialogy zasadene do precizne vybudovanych scen (eskalacia rodinnej hadky pri veceri si svojou dramatickou vystavbou zasluzi plne kvalitativne absolutorium). Skratka pribeh, postavy a svet ktory obyvaju, su natolko prepracovane a vdaka tomu skutocne zive, ze im ich moze zavidiet valna vacsina hranych filmov. To vsetko je navyse podavane s takou lahkostou, ze aj do oci bijuce posolostvo o zapadnymi civilizaciami vydvihovanym indvidualizmom a vynimocnostou kazdeho cloveka prijmete bez sebamensieho odporu z pocitu manipulacie s vasimi citmi. Prepnutie druhej polovice filmu do akcneho tonu bol velmi riskantny krok, ale velmi uspesne zvladnuty. Pretoze, ked slovo ustupi cinom, deje sa to sposobom, ktory ohromuje svojou formalnou cistotou a reziserovym citom pre komponovanie a nasnimanie akcnych scen s dorazom na ich tempo a gradaciu - od pohybov kamery, zvolenych rakurzov az po strih - vsetko je famozne a znova mi neostava nic ine ibe konstatovat, ze o podobne kvalitativnom nadpriemernom spracovani si moze vacsina hranych akcnych filmov nechat iba zdat. Apropo toto kvazi rozdelenie filmu na dve polovice (prvu - popisne konverzacnu a druhu - akcno dynamicku) mi silne pripomenulo rovnako bezchybnu polarizaciu sujetu v Tarantinovom Kill Bill, i ked samozrejme v inverznom poradi. Takto nejak by totiz labuznicky svojou naraciou posobili Volume 1 a 2, keby ste si ich pustili hned po sebe. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi jsou živoucím důkazem toho že animovaný film může mít velice inteligentní a chytrý humor u kterého se nikdo nestydí zasmát. Opravdu povedená parodie vlastně ani nevím na co ale je to super a celé je to navíc doplněné takovou bondovskou hudbou. Taktéž dialogy nemají chybu, ale co mě nejvíc dostalo byly Dashovi běžecké kousky to bylo fakt něco. No a taky samozřejmě podkopávač. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Forma téměř dokonalá, ovšem míra trapných (= neparodujících) mravních ponaučení byla poněkud nehezky překročena a míra vtipnosti zas jaksi nedokročena... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který animáky považuje za plevel typu bolševníku, představují The Incredibles zázrak rovnající se vodě na poušti a diamantům na skládce jaderných odpadů. Nebezpečná rychlost, vtip a ironie, ve vzduchu, ve vodě i na suchu svádějí hlášky souboj s narážkami. A to nejlepší: laškovný nadhled nebrání nemilosrdnému vtažení do každičkého okénka na plátně. Jakoby to vůbec ani nebyl animák...Creo in ...Incredibles. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Giacchino: 1. The Glory Days ,2. Mr. Huph Will See You Now ,3. Adventure Calling ,4. Bob Vs The Omnidroid ,5. Lava In The Afternoon ,6. Life's Incredible Again ,7. Off To Work ,8. New And Improved ,9. Kronos Unveiled ,10. Marital Rescue ,11. Missile Lock ,12. Lithe Or Death ,13. 100 Mile Dash ,14. A Whole Family of Supers ,15. Escaping Nomanisan ,16. Road Trip! ,17. Saving Metroville ,18. The New Babysitter ,19. The Incredits, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že si Pixar ve svém nejočekávanějším počinu vzal na paškál pro animák neobvyklé téma, ale částečná parodie a částečná pocta superhrdinům jsou trochu nedotažené. Několikrát zmiňované aspekty scény u stolu nebo akce s tryskáči jsou sice fajn, ale odhadnete je už z traileru. Bohužel - v mých očích to Pixaři nedokázali a nenašel jsem ani rodinnou atmosféru ani důvod pro obdivování. Pomalé, předvídatelné a i přes celkem pohodové postavy a zápletku příliš lehce zapomenutelné. ()

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama