Reklama

Reklama

Úžasňákovi

  • USA The Incredibles (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bob Parr, známý jako Mr. Úžasný, býval jedním z největších světových superhrdinů a zachraňování světa bylo jeho denním chlebem. Svůj superoblek musel pověsit na hřebík před patnácti lety. Dnes pracuje jako odhadce škod pro pojišťovnu a bojuje s nudou a rostoucím břichem. Se svou manželkou (bývalou Elastiženou) a třemi dětmi se pokoušejí žít normální život. Jeho chvíle ale přijde, když ho tajemný kontakt vyšle na vzdálený ostrov s tajným posláním. Tam zjistí, že génius zla připravuje ďábelskou pomstu světu... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (763)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem trochu nerozhodný. Váhám do poslední chvíle, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Už jsem viděl lepší Disneyovky i lepší Pixarovky. Navíc ten děj mne ani nijak zvlášť nebral, chvílemi jsem se i nudil. Ale zase na druhou stranu mnohdy to bylo zábavné a vtípků, u kterých jsem se zasmál, tam bylo taky dost. Grafika byla perfektní a bezchybná a některé nápady byly geniální. A tak se nakonec přikláním ke čtyřem hvězdičkám, i když ty nejsou tak přesvědčivé a pevné, jak by asi měly být a nevylučuji, že to třeba ještě časem snížím, ale zatím převažují klady, a proto jsem se rozhodl takto. Aktualizace 4.9.2008: Tak je to tady. Rozhodl jsem se snížit původně udělné čtyři hvězdičky na tři hvězdičky. Impulsem pro tuto změnu bylo zhlédnutí jiného snímku Disneyho o superhrdinech, a to sice filmu Škola superhrdinů. Ten film je hraný, a přestože tam byly daleko menší možnosti než u animáku, tak ten film mne naprosto pohltil a zaujal mnohem více nežý Úžasňákovi. V porovnání s tímto filmem prostě nemohu nechat Úžasňákům čtyři hvězdičky. Takže je to za tři hvězdičky. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak může někdo říct, že je tenhle film jeden z nejlepších od Pixaru? TOHLE?!? Proboha... Animace je úplně normální (žádné překvapení), postavy jsou přiblblé a nudné, hudba je nijaká. "Hlášky" působí trapně a hloupě. Největší průser tohohle filmu tkví v tom, že je to úplně obyčejný film pro dospělé, kterých jsou desítky - až na to, že tohle má animovanou podobu, čímž se z toho stáva film proděti. Hledá se Nemo (který je taky strašný) je proti tomuhle mistrovské dílo... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovým jsem před jejich zhlédnutím kdovíproč moc nevěřil a dlouho se jim úspěšně vyhýbal. Pak jsem ale konečně neodolal, sáhl po VHS s tímto animákem a....... bavil se skutečně královsky!!! Rád vidím. že i z námětu motajícího se kolem skutečného života (byť jen velmi velmi vzdáleně), se dá vykouzlit taková vtipná a neuvěřitelně zábavnou akcí nabitá podívaná. A takový dojem jsem neměl jen po prvním vidění, nýbrž i po druhé, a pak i po třetí projekci. A už jen to je, samozřejmě podle mých měřítek, ukázkou neprůstřelné kvality. 100% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi ve srovnání s dalším potenciálním animovovaným hitem roku 2004 - Příběhem žraloka - rozhodně uspěli více, a zaslouženě. Jako ryze rodinnou zábavu bych je ale nehodnotil - jednak si myslím, že se bude líbit spíše odrostlejším dětem (které už chodí do kina raději bez rodičů) a jednak přece jen není u nás až tak "zaběhaná" komiksová kultura, tudíž příběhy o superhrdinech nemusí u dětí zaznamenat patřičnou odezvu. Jako dospělák jsem se ale bavil dost slušně, i když musím poznamenat, že drtivá většina komiksových příběhů je o jednom a tomtéž. Mění se jen hlavní postavy, případně zbraně. Tak, a teď se do mě pusťte. :-)) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

No tak dobre. Síce ma štve, že animák popredbieha kopec lepších filmov potom ako sa sem nahrnú všetci čo polovicu top 200 nevideli ale OK. Úžasní sú proste.....úžasní. Je to mix Supermana, Batmana, Jamesa Bonda a Spy kids, hm a keď si spomeniem na Jack - Jacka tak sa mi vybaví zombie baby P. Jacksona. Animácia je úžasná, niet jej čo vytknúť. Je to ale asi prvý animák (ak nerátam Shreka), ktorý má naozaj rozpracované charaktery postáva v ktorom animované postavy naozaj hrajú. Podobne ako Shrek je určený skôr starším a "večným" deťom. Príbeh sa točí okolo rodinky Boba Incredible a jeho neschopnosti zmieriť sa s povinnosťou žiť "normálny" život. Scenár a dialógy by mohol závidieť nejeden hollywoodska hraný film. Hodnotenie by však bolo o jednu hviezdičku nižšie nebyť 1. návrhárky Edny , ktorá je naprosto neodolateľná a 2. Jack Jacka, ktorý vo mne vyvolal najsilnejšiu salvu smiechu za celý film. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (83)

  • Ve scéně, kdy si pan Úžasňák v autě obléká superoblek, nemá na ruce žádné hodinky. Avšak poté, co zachrání koťátko, si odhrne rukavici a dívá se, kolik je hodin. (Mr.Hudson)
  • První část filmu se odehrává v roce 1947, druhá v roce 1962. Dá se to zjistit z datumu v novinách, které si Pan Úžasňák v jedné scéně čte. (vojtaruzek)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama