Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let straší kapitána Dítě kostlivec ve skříni z případu Jordán. Kdysi byl tak naivní, že slíbil matce zmizelé dívky, že případ vyřeší. (Česká televize)

Recenze (36)

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned pri prvnich 10 min (ano pane scenaristo) jsme si vzpomnel na: Děsivý zločin v Hřensku: Smrt tří mladých trampů z roku 1987 zůstává doposud neobjasněná. Tadaa:) jezus ja nevim proc sem nesel na filmarinu abych spojloval stare veci, takove to tajemne a jeste spojene s vojaky, nebo pohraničníky...Druhá půlka je trosku lepsi, takové tajmene to vysetrovani, jen mi vadi jak se na to zase prijde a pak na to hned prijde i Fáberka skoro v tu samou chvilku. Docela horor..jen mi to nesedí na profil postav (studenti). ()

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hádek příšernej, Mourková i ústřední duo taky (to teda platí pro celý seriál). Bambušek jako mladší verze Krobota sednul. Dialogy debilní (Pracujeme pod tlakem času - jako fakt, když se chvíli před tím řeklo, že některé zločiny jsou nepromlčitelné?), děj neuvěřitelný (to, jak jim na JIPce bývalá guma všechno okamžitě vyblekotala - věřím, že v reálu by je takhle vzpruzelej dědek, kterýmu navíc přivodili infarkt, vyřval i z toho nemocničního pelechu). Pipina najde důkazy (jo, po skoro 40 letech určitě hned najdete ten správnej šmuk), nechá je vyložený jen tak na stole a ani si to nevyfotí, kabelku i s mobilem nechá na stole, aby to podezřelej rychle našel... Bože, bože...  :-( Jo a mimochodem to dost připomíná (dosud nevyřešený) zločin vraždy tří trampů u Hřenska z roku 1987. ()

Reklama

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stale mi to nejak neharpuje. Nejak mi unika duvod vojenskeho tutlani. Kdyz se vrazda netykala ani cviceni, ani syrskych soudruhu, tak nac ta snaha? Jenom k navozenu divacke atmosfery? Byl aspon ten Plojhar kamarad s tim velitelem? Byla ta habadura na velitele na zacatku vazne nutna? Proc se tak slozil, kdyz s tim fakt nemel nic spolecneho? Co ten klicek pod kaminkem? To si ten scenarista opet ulehcil praci? Retizek s ctyrlistkem mel byt v laboratori,  jakto ze jej Faberova mela u sebe? Proc tedy nakonec fakt ten sklep nerozkopali? Pro Plojharovo cestne slovo? Ceho chtel Plojhar docilit, kdyz v tom sklepe uveznil Faberovou? Mame jako verit, ze ji tam chtel umorit hlady? No to je dost v protikladu s tim, jak jinak byla Plojharova postava prezentovana. Hvezdicka nahoru pouze za symbolismus na konci, za herce hrajici mlade Ditete a za minimalni roli pana mistra Polaka. 5/10 z milosti ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr předčil předcházející díly. Měl správnou atmosféru krimi, napětí, postupné dávkování dávných pravd, les (navíc ve vojenském újezdu), déšť a sklep s oltářem. Fáberová projevila v jednu chvíli tu potřebnou míru emocí a empatie, takže získala trochu lidštější rozměr. Kapitán Dítě se konečně dobral nějaké hráčské sebereflexe. Bourání na konci celý seriál i Dítětův dosavadní životní styl symbolicky uzavřelo. Je ovšem příliš vidět, že bouraný dům nemá s tím Dítětovým vůbec nic společného. Skvělý výběr herců do rolí mladého Dítěte a Dítětové. A Pavlíčkova hudba tak působivá, že netřeba více slov. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím se sportovcem, důstojný závěr. Každý čekal nějaký politický průšvih a ono to bylo všechno úplně jinak. Jak už to v životě bývá, kdy holá skutečnost bývá šedivější, než konspirační teorie a bláboly a výmysly, kterými nás krmí média. Šopošká a Krobot vytvořili sice originálně nesourodou dvojici, ale fungovali dobře. JInak bych chtěl poděkovat Honajzovi za další z jeho mnoha neuvěřitelně stupidních a tím pro mě velmi zábavných recenzí. Jen tak dál, nechtěného humoru není nikdy dost...jinka souhlasím se sportovcem. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama