Reklama

Reklama

Podezření

  • USA Under Suspicion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil. Bohatý právník Henry Hearst se chystá se svojí o mnoho let mladší ženou Chantal na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je konfrontována i Chantal. Je tu řada indicií, nasvědčujících, že ctihodný a vážený zastánce práva bude postaven mimo zákon. Ve chvíli, kdy se Hearst pod tíhou argumentů dozná, a Chantal připustí, že si dávno všimla manželovy slabosti pro dospívající děvčátka, dostane kapitán Benezet do rukou nezvratný důkaz. Svědčí ve prospěch Henryho Hearsta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale šokézní závěr mě vůbec nešokoval, jenom mě pěkně zmátl a teď mám pocit, že mě někdo okradl o můj čas. Naštěstí to nebyla zas taková tragédie, teorie konfrontace je to výborná, a výpověď je podaná vážně zajímavě, čest práci s kamerou. No a ta Monica, škoda slov...o té by se měly psát básně;) ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo som videl hodnotenia k tomuto filmu som nemal vysoké očakávania.. Nakoniec som milo prekvapený. Ide síce o komorný film s pár postavami, ale scenár je veľmi dobrý, dialógy svieže, herecké výkony hlavných dvoch protagonistov štandardne dobré. V podstate celý čas sme svedkami výpovede a postupného odhaľovania tajomstiev, pričom máme na výber 2 možnosti.. Buď obvinenému veriť alebo ho zatratiť, pričom až do poslednej chvíle som nevedel, ktorú možnosť si zvoliť, aj keď asi tušíte, ako to napokon bude. Prechod do záverečných titulkov bol dobrý.. celkovo veľmi umne naservírované.. a mimochodom. Monica je božská.. už len kvôli nej 4* ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Programová ponuka televíznych kanálov a vyprázdnený zásobník nahraných filmov ma nútia pozerať zbytočné remaky úspešných filmov, pričom predstava ich tvorcov, že dôvody na nakrútenie remaku boli relevantné  svedčí o ich pýche alebo naivite. Dvom hviezdičkám sa film vyhol iba preto, že v poslednej dobe už naštvanie z nepodarených filmov nahrádza u mňa akási rezignácia ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil a udržel moji pozornost až do konce. Možná, bych byla kritičtější, kdyby tam nehrály takové hvězdy jako GENE HACKMAN, MORGAN FREEMAN a sličná Monica Bellucci. Už jsem začínala věřit v advokátovou vinu, když tu "deus ex machina" přišlo rozuzlení. To by Angličané nikdy nepřipustili v detektivce, aby tam vrah vůbec nebyl a nakonec si ho réžie "vymyslela". Proto dávám jenom průměrnou známku, ačkoliv herecké výkony měly navíc. Takovou detektivku by dokázal vymyslet kdejaký diletant. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně dobré jako originál. Zmodernizování se opravdu povedlo. Ty změny, především četnější pohledy do minulosti příběh oživily a učinily ho napínavější. Osobně dokonce preferuji tuto verzi, která je méně dramatická a bližší realitě. Zásluhu na tom má hlavně Gene Hackman, který si naštvaného unaveného podezřelého střihnul, jak to umí jenom on. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama