Reklama

Reklama

Podezření

  • USA Under Suspicion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil. Bohatý právník Henry Hearst se chystá se svojí o mnoho let mladší ženou Chantal na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je konfrontována i Chantal. Je tu řada indicií, nasvědčujících, že ctihodný a vážený zastánce práva bude postaven mimo zákon. Ve chvíli, kdy se Hearst pod tíhou argumentů dozná, a Chantal připustí, že si dávno všimla manželovy slabosti pro dospívající děvčátka, dostane kapitán Benezet do rukou nezvratný důkaz. Svědčí ve prospěch Henryho Hearsta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

tron 

všechny recenze uživatele

Napínavý, dynamický a atmosférický a pritom dialóg kam len kukneš, žiadna akcia. Bellucciová ma síce nepresvedčí, že je aj niečo iné, než len kus ženy, ale inak pohoda s kvalitným scenárom, zaujímavým kastingom (vrátane prchkého Thomasa Janea), slušnou réžiou diabla Stepha Hopkinsa (ale LOVCI LEVOV to už nie sú) a vynikajúcim nápadom (vo flasbacku sa objaví aj vyšetrujúci policajt ako "nemý svedok udalostí"). Len koniec je nezrozumiteľný. Druhé stretnutie Freemana s Hackmanom od (anti)westernu NEZMIERITEĽNÍ. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale šokézní závěr mě vůbec nešokoval, jenom mě pěkně zmátl a teď mám pocit, že mě někdo okradl o můj čas. Naštěstí to nebyla zas taková tragédie, teorie konfrontace je to výborná, a výpověď je podaná vážně zajímavě, čest práci s kamerou. No a ta Monica, škoda slov...o té by se měly psát básně;) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

O Monice se nepíšou básně? To budu muset napravit! Já od tohoto filmu nečekal šokantní závěr (protože ten se rýsoval v průběhu celého výslechu), ale herecký koncert, vývoj postav a kousek toho napětí a dostalo se mi všeho vrchovatě. Prostě: co může s jakýmkoli člověkem udělat stres, nervozita, hodiny křížového výslechu, spojené s tajemstvími, vášněmi a utajovanými skutečnostmi? Odpovězte! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film... spolu s Morgenem Freemanem, který případ vyšetřuje Vás film vtáhne do příběhu a jen tak nepustí. Vyšetřování je velmi zajímavým způsobem natočeno. Velmi dobře hraje Gene Hackman jako obviněného. Sám příběh je vložen do celkem zajímavého tropického prostředí. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že by filmu neuškodilo jemně prostříhat, hlavně protože občas až příliš "zdržuje" následující děj. Chvíli jsem nemohl odtrhnout oči a pak jsem zase koukal na jiný programy, bach se neukousal znuděním. Ale i tak je to výborný film. Vystačí si s málem (pokud se tedy dá oběma představitelům hlavních postav říkat málo) a nehraje jen na akci ani coolovost nebo všechny ty nové nešvary. Oba herci jsou staří praktici, oba znají nejlepší způsob, jak hrát a oba jej maximálně využili. O nic jiného totiž v tomto snímku nejde, než o koncert dvou hereckých hvězd. Stejně jako v původním Svědkovi s Linem Venturou tu jde hlavně o psychiku postav a rozklad osobnosti z důvodu nedostatku spánku a neustálého vyptávání, nedůvěry přátel a své rodiny. A svým způsobem to nastolilo i několik důležitých otázek, protože kdy má muž přestat mít rád mladé dívky? Kdy se mu mají přestat líbit? Když je mu padesát a přestává mít pevné břicho a svalstvo, nebo když je mu čtyřicet, když už se "nehodí", aby pletl hlavu děvčatům, jejichž by mohl být otcem? Stejně tak ale kdy se mají přestat líbit stárnoucím ženám mladí kluci? I když si to možná neuvědomujeme, tohle je častý problém naší společnosti. Předsudky. Předsudky vůči všem a všemu, i sobě samým. A když se zamyslíte trochu hlouběji, předsudky jsou i takové to napomínání rodičů: Neukazuj prstem! Nevrť se! Neříká se co, ale prosím. apod. (to poslední jsem obcházel otázkou Co prosím?) Znáte to všichni. Tento film sice nedává odpověď na to, jak se s předsudky (ale můžete tomu klidně říkat i jinak) vypořádat, ale ukazuje nám, kam až by to mohlo zajít, když si nedáme pozor na naše morální a kulturní dědictví po předcích a necháme ho zasahovat do svého jednání. Co se týká básnění na téma Monica Bellucci, to přenechám jiným. Vždycky mi přišla spíš jak Ledová královna, která je horší jak teplý pivo (v mém případě víno) a studená němka dohromady (v mém případě češka). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedená kriminálka s výbornými hereckými výkony Hackmana a Freemana. Jako bonus sexbomba Monica Bellucci. Na konci jsem čekal všechno možné, ale tohle bylo velmi překvapující. BTW Nechápu jak někdo může napsat, že je to ničem....... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film se sexy Monicou Bellucci. Morgan Freeman coby vyšetřovatel vyslýchá Genea Hackmana, kvůli zabití dvou nezletilých holčiček. Film si i přes svojí délku drží zaběhlé tempo až do konce a tak mu nakonec dávám 4 hvězdičky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle je moje guilty pleasure. Ano, film začíná v podstatě nijak zajímavě, prostě advokát Gene Hackman se zastaví na "10 minut" za svým přítelem policistou Morganem Freemanem, aby upřesnil výpověď. Pak se začne příběh pomalu, ale jistě rozjíždět až dospěje k neuvěřitelnému a zároveň děsivému konci...Herecký koncert pánů Hackmana a Freemana. Závěrečná scéna beze slov mě vždycky dostane, protože vyvolává otázku, jak dál? Ta však zůstane navždy nezodpovězena. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Eastwoodův přítel nesmiřitelně vyslýchá Malého Billa, co má na konci dlouhé chodby netečnou sexpumu Bellucci a pod kůží detektiva Punishera. Sebejistotu ztrácející Hackman je impozantní, škoda, že se to samé nedá říct o scénách, kdy si Freeman hraje na princeznu Marušku a leze druhým do flashbacků. Jestli se vám to zdá celé povědomé, tak ano, máte pravdu. Přiznanou inspirací byl Millerův Svědek s Lino Venturou, ale tam to zlomení nadutého právníka bylo podáno o něco intenzivněji.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní kousek. Gene Hackman i Morgan Freeman si herecky nic nedarují. Netradiční režie navíc z tohohle převážně konverzačního krimi-dramatu mačká co může. Místy až neskutečně parádní kamera. Nečekaný závěr. Palec nahoru. Velká škoda, že tahle parádní práce poměrně zapadla a přiznám se, že do dneška jsem o PODEZŘENÍ neměl ani tušení. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Chápu proč se Brian Transeau schovával v titulcích za iniciály. Také bych to na jeho místě udělal. Naopak nechápu, proč je pointa (která sama o sobě není nijak oslnivá) podsunuta do vyprávění již v polovině filmu. Z psychologického hlediska je Podezření jistě zajímavé, ale nezapře v sobě, že příliš spoléhá na vnady Monici Bellucci. A to mi bohužel nestačí. 2,5* z milosti. Owens: Jakže se jmenoval? Hearst: Tango. Owens: Tango. Psáno jako "tango"? Hearst: A jak byste to chtěl psát? Jako "waltz" nebo "foxtrot"? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na hodnotenie som nedával filmu nejaké veľké šance, ale prekvapilo ma to. Celkovo trochu komornejšie podaný, ale skvele zahraný thriller. Takmer celý dej sa odohráva v policajnej miestnosti , kde M. Freeman ako vyšetrovateľ kladie G. Hackmanovi nepríjemné otázky. Odpovede, ktoré dostáva sú plné lží a pri podrobnejšom rozoberaní sa do svojich lží zamotáva ešte viac. Spomienkové scény , v ktorých sa vraciame na miesto činu sú výborne atmosferické, navyše skvele ozvučené. Pointa nie je až tak šokujúca, dala sa tušiť už celkom skoro, ale výborne sa na to pozerá. Ostrieľanú hereckú dvojku výborne dopĺňa krásna M. Bellucci, ktorá toho až tak veľa nenarozpráva, ale tými krásnymi očami toho povie až moc. 80%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Americká kopie skvostného francouzského Svědka s Venturou a Serraultem. Ve filmu zazní i některá stejná jména psa, či zavražděné dívky. Hackman a Freeman jsou dobří, ale.. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že konec nebyl takový zajímají jaký si asi tvůrci představovali. Byl to sice zásadní zvrat, ale nevyužilo se při něm žádného většího dramatu, co by na nás, divácích zanechal nějaký hlubší zážitek. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda remaky, ale tohle je snad první americký remake francouzského filmu, který se povedl. Jde vlastní cestou, nebojí se jít i do odlišného konce, ale to možná jen proto, že celou dobu se vyhýbá explicitnímu vyjádření násilí. Hopkins, na rozdíl od Millera, byl v době natáčení již zkušeným režisérem. A tak vnáší do příběhu i neotřelý způsob přítomnosti vyšetřovatele v lokacích, o nichž se hovoří. Stejně jako Serrault zastínil Venturu, tak i Hackman jednoznačně vítězí nad Freemanem. Ten film je Hackman, všichni ostatní jsou odsouzeni do rolí komparzistů, z nichž někteří mají to privilegium občas pronést nějakou repliku. Monica Bellucci je více krásná, než herečka, takže její femme fatale za tou Romy Schneiderové značně pokulhává. Bohužel nejvíce je to poznat ve zlomové scéně, když vypráví o předloňských vánočních svátcích s Camillou. Poněkud si u mne spravila reputaci v závěrečné scéně. Jen mi chyběla Delerueova hudba, především ono pověstné flašinetářské provedení souznějící se skřípajícími dveřmi. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na zdejší hodnocení, film se spoustě lidem moc nelíbil. Podezření je podle mě zajímavým sledem slovních přestřelek mezi Hackmanem a Freemenem na omezeném prostoru. Líbil se mi nápad, kdy se při vyprávění jednotlivých událostí Hackman ocitá na místě činu spolu se svým vyšetřovatelem (Freeman). Monica Bellucci je zde dobře castingově obsazená, ale mám z ní pocit, jako bych se díval na nějakou ikonu, ale rozhodně ne herečku (viz. Reloaded). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obsadenie trileru Podozrenie navnadí na nadpriemerný triler, takže po jeho skončení sa môžeme cítiť trochu sklamaní. Chápem, prečo ústredné trio oslovil scenár, poskytol mu totiž celkom netradičné úlohy. Hackman stvárnil asi najslizkejšiu postavu kariéry a krása Monicy je v tomto filme obzvlášť zreteľná. Podozrenie je celkom originálny triler s prekvapivým záverom, ktorý mu dodá určitú hĺbku, ale od takéhoto obsadenia čakáte predsa len niečo, povedzme že umeleckejšie. ()

Reklama

Reklama