Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Hannah Sternová slaví s rodiči a tetou Evou židovské Velikonoce. Jako každý v jejím věku nemá ráda vzpomínání dospělých, zvlášť když se točí kolem holocaustu, kterým prošli její předkové. Letos má Hannah podle starého zvyku otevřít dveře proroku Eliášovi. Právě v tu chvíli se ale záhadně ocitá v Polsku roku 1941, kde poznává stejně starou sestřenici Rivkah. Spolu pak jsou pozvány na tradiční židovskou svatbu půvabné Leah se Samuelem. Uprostřed obřadu je ale slavnost přerušena nacisty a všichni jsou násilím odvlečeni do koncentračního tábora. V nelidských podmínkách se všudypřítomnou smrtí si Rivkah přeje jediné: přežít a jmenovat se Eva. To je moment, kdy Hannah dochází, že je spojením mezi minulostí a současností a že Rivkah je ve skutečnosti její milovaná teta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Co by se dalo s tak vynikajícím námětem udělat ! Jenže : to musí být režisér osobnost a též někdo, kdo v té době žil a dokáže se do té hrůzy vžít ! A též je povinná réžie divákovi aspoň naznačit, že je určitá pasáž snem mladé dívky, která na svatbě vypije více vína než je zdrávo. No, podle mě, to mělo dost chyb. Takový film nemůže být rébus, aby divák hádal co se stalo s novorozenětem a jeho matkou, atd. atd. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že jde o citlivě natočený film a ukazuje nám opět brutální a pohrdavé chování nacistů k židům. Jediné co mi brání dát poslední hvězdičku je fakt, že někteří herci, kteří jsou v ústraní, jsou skoprnělí a úplně minimálně se hýbou a nebo čučí někam do prázdna či do podlahy. Prostě takové nepřítomné pohledy a strnulé pohyby. To mi vadilo a nemohl jsem si na tento fakt zvyknout. 70% ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to typ filmu, ktorý by bol dobrý pre stredoškolákov, ktorí toho o holokauste veľa nevedia. Neznižuje zverstvá koncentračného tábora, ale nezameriava sa ani na ich grafické detaily. Aj keď existuje vo filme niekoľko úmrtí, mnohé sa stanú mimo obrazovky a tie, ktoré vidíme, sú bez krvi, ale pôsobia mrazivo. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Čo nemožno uprieť tomuto televíznemu filmu je jeho silný záver a fantasy zápletka. I keď aj ona je už toľkokrát obohratá platňa. Bohužiaľ, obsahuje také množstvo prvoplánovosti a toľko logických miniprešľapov, že ani televízne spracovanie ich nemôže ospravedlniť. K tomu ešte ten zlý názov. Z hercov stojí za povšimnutie iba Louise Fletcherová. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem nic nečekal a ani jsem od něj nic nechtěl, a tak jsem byl mile překvapen, B. Murphy jsem kdysi miloval, a Dunst kterou jsem nikdy extra rád neměl mi nevadila. A tyhle dvě ženy když byly u sebe mě totálně dostávaly, jejich herecký koncert je parádní a Murphy i když ne moc pěkná tak exelovala. Je sice pravda že na film se už asi nepodívám tak říkám paráda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Po přečtení scénáře se stal Dustin Hoffman také jedním z producentů filmu. (Asmodin)

Reklama

Reklama