Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Hannah Sternová slaví s rodiči a tetou Evou židovské Velikonoce. Jako každý v jejím věku nemá ráda vzpomínání dospělých, zvlášť když se točí kolem holocaustu, kterým prošli její předkové. Letos má Hannah podle starého zvyku otevřít dveře proroku Eliášovi. Právě v tu chvíli se ale záhadně ocitá v Polsku roku 1941, kde poznává stejně starou sestřenici Rivkah. Spolu pak jsou pozvány na tradiční židovskou svatbu půvabné Leah se Samuelem. Uprostřed obřadu je ale slavnost přerušena nacisty a všichni jsou násilím odvlečeni do koncentračního tábora. V nelidských podmínkách se všudypřítomnou smrtí si Rivkah přeje jediné: přežít a jmenovat se Eva. To je moment, kdy Hannah dochází, že je spojením mezi minulostí a současností a že Rivkah je ve skutečnosti její milovaná teta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to typ filmu, ktorý by bol dobrý pre stredoškolákov, ktorí toho o holokauste veľa nevedia. Neznižuje zverstvá koncentračného tábora, ale nezameriava sa ani na ich grafické detaily. Aj keď existuje vo filme niekoľko úmrtí, mnohé sa stanú mimo obrazovky a tie, ktoré vidíme, sú bez krvi, ale pôsobia mrazivo. 6/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Připomínat mladé generaci, že existovaly časy, kdy šlo o víc než o nějaké LGBT či GDPR nebo kýho čerta, je chvályhodné, ale zřejmě marné. Film navíc není po umělecké stránce nijak zvlášť zdařilý. Děj, který se odehrává v koncentračním táboře, není realistický. Poučení o tom, jak to tam ve skutečnosti vypadalo, lze načerpat ze vzpomínek pamětníků, kteří pobyt v takovém zařízení zažili. Po roce 1945 u nás vyšla nejedna taková kniha, mnohdy i s autentickými fotografiemi pocházejícími z německých archivů. Také když se do plynové komory nasypaly granule, z nichž se začal uvolňovat kyanovodík, projevovalo se to jinak, než že Židé jenom poklidně kašlali. Dokládají to svědectví osob, které vyklízely z plynových komor mrtvá těla. Po dokoukání filmu mě napadlo, že dnešní mládež možná ještě zažije neméně zajímavou dobu, o níž se jednou budou točit podobně historicky zkreslené filmy. Lidé  jsou nepoučitelní, takže stačí, aby zlo přišlo v nějaké jiné masce a – – ()

Reklama

ethos 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ tomuto filmu chýbala hĺbka, ktorú mal Schindlerov zoznam alebo pianista a to s toho dôvodu, že celé to prelínanie prítomnosti s minulostou bolo veľmi nepodarené a hlavná postava nevýrazná až nudná. Ono však tematika koncentrákov má vždy svoju silu a emócie takže to nebolo úplne o ničom, aj keď veľmi slabé. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

když ona je to děsná kravina, celkem ucházející holka se přenese časem, pak přijde přihlouplá svatba, koncentrák, trapný hlášky o zapomínání, přehazování bláta na dvorku, to je skutečná práce :-) němci vykreslení jako zvířátka ale naprosto tupý, připouštím že ta výmněna a myšlenka by ještě ušla, ale realizace je děsná. Co říct na to když u plnový komory člověk přemýšlí proč jim tam vůbec svítí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Ušlo to. Ani dnešní generaci by neškodilo, kdyby si nějaký ten čas s bolševikem či náckem prožila. Pak by mnozí snad přestali podobná ultralevičácká uskupení podporovat. Takže pokud chtěli tvůrci pomocí cesty v čase zdůraznit, že je důležité nezapomínat na dějiny, tak se jim to celkem povedlo. A slušná byla i atmosféra tábora, ačkoliv oproti tomu, co se v nich ve skutečnosti dělo to místy připomínalo selanku a vězněným procházely takřka nemyslitelné "drzosti". Zvládnuté to bylo i herecky a zase jsem si připomněl, jaká je škoda Brittany Murphy. Je jen škoda, že ten televizní frak byl až příliš okatý, ale i tak říkám víc podobných filmů. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Po přečtení scénáře se stal Dustin Hoffman také jedním z producentů filmu. (Asmodin)

Reklama

Reklama