Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film, ktorý bol v našich končinách známy pod názvom Skinheads je príbehom asi dvadsaťročného Marca (Gianmarco Tognazzi), ktorý žije so svojou starostlivou matkou Robertou, pritom otca nikdy nepoznal. Má síce nejaké zamestnanie, ale väčšinu času trávi na ulici alebo jazdí na motorke. Rád by svoj nudný život zmenil a k tomu príde počas „osudovej“ jazdy v mestskom autobuse, kde sa stane svedkom zvláštneho incidentu. Opitý prisťahovalec obťažuje cestujúcich a následne je napadnutý mladými, fyzicky zdatnými mužmi v dlhých čiernych kabátoch s vyholenými hlavami. Marco je situáciou natoľko očarený, že sa začne bližšie zaujímať o subkultúru skinheadov, ktorej členov mal možnosť vidieť priamo v akcii. Mladí neofašisti predstavujú pre Marca jednu veľkú rodinu, ktorú sám nikdy nepoznal. Stáva sa členom tejto organizácie. Neváha kvôli tomu obetovať svoje pestované vlasy, matkinu dôveru a dokonca ani lásku svojej priateľky – africkej emigrantky. Osvojuje si rasistické názory a stáva sa z neho násilník, ktorý nemá žiadne zábrany... (Mordenroth)

(více)

Recenze (32)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Idioti co pařej na ranější období techno muziky? Kurva, kde to jsem, abych tohle musel snášet. Pro mě vždycky skinhead byl člověk, co o původním skineadství ví uplný hovno, co má klády a co se věčně vykalí ve stylu Oi! Oi! Oi! a bude dělat bordel. To, co mi předvedli Italové v tomto filmu vonělo novotou a mně to v žádném případě rozhodně nezměnilo na názoru, který jsem si celý život proti těmhle kreténům udělal. Skinheadi dycky budou idioti, už jenom proto, že 95 procent z nich neví, že mezi původními skinheady byli i černoši a bojovali proti naprosto jinejm věcem. Tenhle film to sice taky ukazuje, ale z naprosto jiné perspektivy a žrát jim to skutečně nehodlám. I když je to peklo, stejně působivý jako v Romper Stomper. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako spíš parodie na filmy o neonacistech. Hlavní představitel byl debil až na půdu, Somálka byla hodná a moc pěkná, nechápu, co na něm viděla, hlavní krypl měl alespoň nějaké to charisma, třešnička na dortu je trénink v řecko-římském zápasu, kde se oba dva chlapci nemohli dohodnout, kdo bude nahoře či dole, ten gay nádech by tam byl, hlavně při výměně slin během lekce dějepisu. Kdo viděl, pochopí. Z celého filmu sálá kouzlo nacistické myšlenky, party, která se ujme opuštěné, bezradné duše, síly přátelství a věrnosti. (poz. red. - ironie). Myslel sem, že v zemi, kde tato bláznivá ideologie vznikla, vymyslí lepší počin. ()

Reklama

Johny303 

všechny recenze uživatele

No nevím, film nebyl nic moc. Příběh mohl být chytlavější, také mi tam pár věcí tak úplně nesedělo, co se týká života neonacistických skupin (již zmíněné techno apod.). Jinak, opravdu nechápu, proč se u nás film jmenuje zrovna Skinheads - právě díky těmto věcem si lidé, co se o tyto subkultury příliš nezajímají, domnívají, že co skinhead to nácek a to je samozřejmě hloupost, původní subkultura vyznává v podstatě pravý opak toho, co vyznávají neonacisté. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Tento film ma prinútil zamyslieť sa. Dramatický príbeh mladého muža, ovplyvneného subkultúrou novodobých talianskych neofašistov je vo viacerých smeroch veľmi poučný a aj dnes (bohužiaľ) stále aktuálny. Premena obyčajného tuctového mládenca v netvora bez svedomia ja strhujúcou a hlavne tragickou jazdou, ktorá vás určite nenechá chladnými. Mimochodom, napríklad Kult hákového kríža nesiaha tejto snímke ani po kolená... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

K filmu Skinheads jsem nepřistupoval tak asi jako jiní, a sice že jsem chtěl vidět film o skinheadech. Já jsem si řekl, že dám poslední šanci Claudiu Fragassovi a pokud mě ani jeho "nelépe" hodnoceným filmem nepřesvědčí, tak se už s ním přestanu ztrácet čas. Inu v 80. letech patřil Fragassi mezi nejtěžší horrorové trashaře a ve svém výkvětu má takové perly jako Zombi 3 nebo Zombi 4. A po shlédnutí Úniku z temnot, který byl spíše očistec pro diváka, jsem nad ním skoro zlámal hůl. Ale nakonec jsem mu tu šanci dal a dostavilo se mi milé překvapení. Sonda do života mladého povaleče, který se jen fláká a až vstup ke skinheadům mu dá "nějaký" řád je velmi povedená. Psychologie postav by mohla být sice promakanější, nosná myšlenka lépe uchopená a některé reálie jsou trochu přitažené za uši, ale jinak jde o zajímavý a hlavně dobře natočený film. Objektivně 3* ale vzhledem k okolnostem za 4*. PS: Já tedy na rozdíl o některých zdejších uživatelů považuji Kult hákové kríže za nejlepší kritiku fašizmu a celé té speudologie.! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama