Reklama

Reklama

Dobrou noc, pane Tom

(TV film)
  • Velká Británie Goodnight Mister Tom (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nachádzame sa v malej anglickej dedinke. Pán Tom ešte stále nevie prestať myslieť na smetť svojej ženy a jeho malého syna v čase, keď vo svete zúrila prvá svetvá vojna a on ako každý správny muž, bol na fronte. Táto výčitka sa nad pánom Tomom vznáša ako temný tieň a robí ho nevrlým samotárom. Teraz je však ďalšia svetová vojna a z Londýna sú evakuované masy detí, ktoré sú umiestňované k tisíckam dobrovoľníkov po celej krajine. Pán Tom rozhodne nie je nadšený, že aj uňho bude ubytovaný londýnsky chlapec. Volá sa Williams, je tichý a ustráchaný. Nevie písať a čítať, aj keď je inteligentný. Williams doma nebol šťastný a pán Tom sa rozhodol poskytnúť mu to najlepšie, čo môže. Všetko je v najlepšom poriadku, dokým Williamsova matka trvá na párdňovej návšteve u nich doma. Keď však pán Tom o Williamsovi nepočuje už takmer dva týždne, už ďalej nemôže čakať... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Maq 

všechny recenze uživatele

Vesměs příznivě hodnocený film, proto jsem se na něj podíval. A je to opravdu příběh pěkný, milý, citlivý, zkrátka jako by z oka vypadl stovkám podobných, vesměs veřejnoprávními evropskými televizemi vyprodukovaných bratříčků. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Mohl to být větší zážitek, ale učitel angličtiny se nějak nestaral o to, že filmu bez titulků jaksi nerozumíme :). Příběh byl poměrně dojemný, také se mi moc líbil pejsek pana Toma. Znovu už vidět nemusím. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh starého muže a chlapce končící tím, že mu koupí jízdní kolo. Evropský standard, nic víc. ()

mirek60 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to asi není, ale vcelku poctivá práce a tak trochu i svědectví o době války z jiného pohledu.  3* si zaslouží. ()

Reklama

Reklama