Reklama

Reklama

Ars no kjodžú

(seriál)
  • Japonsko アルスの巨獣 (více)
Trailer 1
Japonsko, 2023, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Scénář:

Norimicu Kaihó

Kamera:

Naho Hasegawa

Hrají:

Tošijuki Morikawa, Hina Jómija, Mineta Hiromu, Jú Serizawa, Jóko Hikasa, Asami Seto, Wakana Kuramoči, Rjóta Takeuči, Maju Aojagi, Ken'iči Ogata, Acuši Tamaru (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Giant Beast of Ars je příběh z doby hrdinů a mýtu, odehrávající se ve světě, ve kterém se prohání obrovská monstra. Legendy praví, že tyto majestátní nestvůry byly stvořeny, aby pozřely celou zemi, kterou si lidé přivlastnili pro sebe. Lidé se však obrátili v modlitbách k bohům a ti některým z nich dali sílu s monstry bojovat, a tak se objevili první paladinové. Rozzuřená monstra však dál plenila lidská města a požírali nevinné, ovšem lidé s nimi vedou vyrovnaný boj a mnozí odvážlivci se dokonce rozhodli si zabíjením nestvůr vydělávat na živobytí, protože některé jejich části jsou velmi cenné. Jedním z těchto lovců je i Džíro, „ten který již zemřel“, muž s tajemnou minulostí, který si v současné době lovem monster vydělává hlavně na alkohol. Jeho život se však výrazně změní, když narazí na mladé děvče jménem Kúmi „dvaadvacátá“, které je z nějakého důvodu na útěku před místními vojáky. Mezi touto dvojicí vznikne zvláštní magické pouto, díky kterému se vydají na nebezpečnou cestu, během níž odhalí mnohá tajemství skrytá za mýty a legendami, jimiž je zdejší svět opředen. (Jeoffrey)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Docela bych i chtěl dát „Velkým potvorám z Arsu“ nějaké nadprůměrné hodnocení, protože mě zaujalo prostředí, líbila se mi většina postav a rád jsem s nimi cestoval po zdejší planetě a poznával různé zvláštní kultury. Dokonce jsem si i chvíli říkal, díky všem těm „prototypům“, že by tu mohla být kolem nich i nějaká fajn zápletka (třeba něco jako Čajka) a hádal, jestli to bude mít celé nějakou souvislost se všemi těmi zvířecími „Chapeau“ - jaký bude jejich význam pro příběh. Byl jsem během sledování dobře naladěný, měl spoustu otázek, na které jsem čekal odpovědi, ale když na ně začalo docházet, tak jsem jenom seděl a nechápal. V posledních dvou dílech se prostě děly nějaké věci, ale mě přišlo jako by mi chyběly kritické informace, několikrát jsem si říkal „proč?“ jindy zase „a tohle se vzalo kde?“. Vypadalo to, jako kdyby se autoři najednou zbláznili, chtěli všechno nějak rozseknout, ale absolutně se vykašlali na to někomu něco vysvětlovat, skoro jako kdyby si najednou uvědomili, že jim došel čas a tak všechny svoje myšlenky a dějové zvraty házeli pátý přes devátý s tím, že divák to určitě nějak pochopí, nebo to vlastně ani nepotřebuje... Polovinu z toho, co se dělo, jsem měl problém pobrat, druhou půlku mi seriál absolutně nevysvětlil „It just happens!“a tak mi celý poslední díl přijde jako jeden velký bullshit. Když k tomu přidám další negativum, kterým je průměrná animace, nebo spíš hodně rozkolísaná, kdy některé záběry a efekty vypadají slušně, ale za minutu je nahradí něco skoro až otřesného, tak i když bych docela chtěl dát „Velkým potvorám z Arsu“ nějaké nadprůměrné hodnocení, tak ono to prostě nejde. 5/10 ()

Reklama

Reklama