Reklama

Reklama

Eijú-ó, bu o kiwameru tame tensei-su: Sošite, sekai saikjó no minarai kiši

(seriál)
  • Japonsko Eiyū-Ō, Bu o Kiwameru Tame Tensei-Su: Soshite, Sekai Saikyō no Minarai Kishi (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je to již dávno, co mladík Inglis přijal požehnání od bohyně Alistii a stal se slavným hrdinou, který porazil mnohá monstra, zachránil svět a stal se králem svého vlastního království. Inglis byl dobrý král, vždy měl blaho svých poddaných na prvním místě, a tak umíral spokojený a obklopený svými nejvěrnějšími. Na smrtelné posteli jej opět navštívila bohyně Alistia, poděkovala mu za výbornou práci a naplněný život a zeptala se krále, zda je nějaké přání, které by mu mohla splnit. Inglis bez rozmýšlení odpověděl, že sice prožil skvělý život, ale že si vždy přál vědět, čeho by dosáhl, kdyby se místo cesty hrdiny a oddaného krále svého lidu vydal čistě cestou meče a na nic jiného se neohlížel.
O mnoho desítek let později se mladému šlechtickému páru narodilo děvčátko, které dostalo jméno Inglis. Tohle děvče bylo už odmalička velmi zvláštní a občas se kolem něj děly hodně divné věci. Navíc se zdá, že je Inglis velmi nadanou šermířkou a má i spoustu dalších schopností, skoro jako by jí požehnali samotní bohové. Možná že by někomu i došlo, že tahle dívka je reinkarnací prastarého hrdinného krále, kdyby se společnost za tu dlouhou dobu úplně nezměnila a nezapomněla na svou minulost i na své zvyky… (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Inglis se nechal reinkarnovat, aby konečně plně ovládnul meč, až na to, že v rámci soubojů meč (nebo jakoukoli jinou čepel) používá sporadicky a spíš jen každého seřeže nebo skope. V těle dívky Inglis je duch prastarého a mocného krále, až na to, že kromě vysvětlení jejích nepřirozených schopností to na příběh nemá absolutně žádný vliv, hlavní hrdinka se rozhodně nechová jako moudrý vladař, ani jako kdyby někdy byla mužem. Je to občas velmi zábavná podívaná, až na to, že v polovině případů jsem se spíš smál seriálu než se seriálem, ale tak kde jinde se třeba Lady Ripple promění na Lady Riffle (kdo viděl poslední díl pochopí). Animace se docela povedla, až na to, že obličeje postav jsou občas divně zdeformované a CG použité u monster je otřesné. Může to vypadat, že jsem ze seriálu nebyl vůbec nadšený, až na to, že díky sympatické a energické hlavní hrdince, která netouží po ničem jiném, než dát přes hubu každému, kdo je trochu silný a je jedno jestli to je přítel nebo nepřítel a pak chce se stejnou vášní vyžrat celou slavnostní hostinu, jsem se u tohoto seriálu reálně bavil, i když si plně uvědomuji, jak byl v mnoha ohledech vlastně špatný a i docela pitomý, až na to, že já se dokázal bavit i tím. 5,5/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Čitokrevné fantasy, kdy reinkarnace je tenokrát v rámci samotného fantasy světa o nějakou tu dobu později. Jeden velkolepý král po prožití náročného státnického života se rozhodne v příštím životě vzít věci trochu s klidem, ale to trochu nečekal, že se reinkarnuje do trochu něčeho jiného. Svět se za tu dobu hodně změnil a poklidný svět se proměnil v nebezpečné prostředí různých hrozeb. Vzhledem k tomu, že začíná od začátku, tak jsou tu vidět nejprve první batolecí léta a pak se to přehoupne do akademického života. Hlavní postava si hlavně užívá boj a vyhledává co nejtěžší soupeře, aby vyzkoušel oproti ním svou sílu. Svým způsobem je to zábavné a je tu spousta různých zajímavých příběhu a frakcí, které stojí za pozornost. Bohužel se v této sérii člověk nedočká nějakého kloudného vysvětlení světových událostí a tak je to spíše více o akci a dobrodružstvích, než o příběhu jako takovém. Postavy jako takové jsou celkem příjemné až na otravnou Rani a také onen prvek obžérství, který spíše kazil dojem ze sledování, než že by působil vtipně. Po animační stránce je to skoro zajímavé, až na kýčovité 3D animace nestvůr, které stojí za nic. Po hudební stránce není o co stát. ()

Reklama

Reklama