Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Samsona, nadaného neuvěřitelnou silou, který byl Bohem předurčen k tomu, aby zahájil osvobozování Izraele od nadvlády Filištínských. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Morien 

všechny recenze uživatele

Krásný případ toho, tak odstranit z příběhu všechen duchovní obsah. Zůstaly jenom fyzické projevy. Některé obrazy ale i tak mohou být inspirativní, takže bych to úplně nezatracovala. Ale ideální tvar by měl být sestříhán tak na půl hodiny. On kvůli zradě ženy vytrhl svůj svatební strom a pobil s ním svatební hosty. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

O Samsonovi toho v Bibli zrovna moc není. A co udělali tito filmaři? Něco z toho mála ještě vynechali, a co zbylo překroutili a zpřeházeli. A protože z toho chtěli z nějakého důvodu udělat dva díly, přidali tam hromady nesmyslů navíc! V podstatě stvořili úplně nový příběh o Samsonovi. SILNĚ NEDOPORUČUJI těm, kteří berou Bibli vážně. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých kvalitnejších a zaujímavejších biblických príbehov. Je tu romantika, napätie, láska, zrada, dobrodružstvo... navyše hlavná os príbehu dýcha veľkou dávkou epiky. A to nemôžem zabudnúť na celkom zaujímavé herecké obsadenie, potešil najmä D. Hopper a herec v hlavnej úlohe. Nadpriemer. 75/100 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová natahovaná nuda. Nepříliš zajímavý příběh týpka a jeho hysterické ženy, kterému by poloviční stopáž prospěla více, než jakémukoliv jinému příběhu Starého zákona a ještě i to by bylo moc. Sledovat se to dalo, to zase jo, půvaby Elizabeth Hurley stojí za to, potěšil i Gambon v menší roli, hudba a výprava jsou standartně fajn, pro zájemce o příběhy, kteří je nechtějí číst, je to také fajn, ale jako celek je epizoda Samson a Dalila bohužel těžce průměrná a zatím i nejhorší ze všech. 60%: ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Nic Roeg efektívne využíva flashbacky počas dvoch rozhodujúcich scén a dáva obom väčší význam. Najprv je milostná scéna medzi Samsonom a Delilah pretkaná scénami z boja levov a po druhé Samson znovu prežíva svoju maximálnu zradu, keď je nútený byť svedkom porážky izraelskej armády. Druhá scéna uspokojivo rieši aj dejovú oblasť týkajúcu sa Jehiela a Amrama a skutočne každý oblúk postáv je úhľadne vyriešený pred koncom. 6/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama