Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Samsona, nadaného neuvěřitelnou silou, který byl Bohem předurčen k tomu, aby zahájil osvobozování Izraele od nadvlády Filištínských. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Morien 

všechny recenze uživatele

Krásný případ toho, tak odstranit z příběhu všechen duchovní obsah. Zůstaly jenom fyzické projevy. Některé obrazy ale i tak mohou být inspirativní, takže bych to úplně nezatracovala. Ale ideální tvar by měl být sestříhán tak na půl hodiny. On kvůli zradě ženy vytrhl svůj svatební strom a pobil s ním svatební hosty. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní televizáčtina s troškou těch biblických mýtů, přetavených v nemastně-neslaný komerční produkt, přizpůsobený vkusu toho nejtupějšího typu konformního diváctva. Prakticky telenovelová režie i herecké výkony, kdy navíc Samson vypadá jako hašišácký Lorenzo Lamas a Dalila jako nějaká štětka z >paralityšou< "Vem si mě!" - ve spojení s prázdně užvaněnými dialogy a trapnými >akčními< scénami - to vše pro našince umocněno směšně dramatickým (jako že by uměleckým) šašskočudláckým dabingem s umělohmotným mixem zvuku a obrazem ve fotmátu 4:3... Prostě bída na sobotní podvečer pro tu naši novou, jinou (sic!) Dvojku... - - - P.S. Netušil jsem, že ve starověku nosili pánové pod svými hábity slípy. No, díky tomuhle dílku mám aspoň v něčem nově jasno... :-/ - - - - - P.P.S. Zvláštní, že ač tenhle pořad vysílala ČT2 v premiéře v sobotu 13.10. v 17:30, měl již dopředu průměrné hodnocení 72% - od nicků Bukiet (3*), Indiana(2*), verbst(4*), Fleetguard(3*), utPhobos(4*), Bay_watch(4*), carii(3*), neolitka(4*), Ethan(4*), gerots(4*)... Tak to by mě opravdu zajímalo, kde a kdy tito jedinci (se svým - většinou podivně vysokým hodnocením) tohle dílko mohli tak asi dopředu vidět. Nebo že by to byly v některých případech zase nějaký ty čétévácký propagačně-marketingový sračky? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

I při vědomí vynikající klasické verze z roku 1949 s Hedy Lamarr se mi tato ze série Biblických příběhů líbí stále. Vedle Ester řadím k nejlepším ze série. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých kvalitnejších a zaujímavejších biblických príbehov. Je tu romantika, napätie, láska, zrada, dobrodružstvo... navyše hlavná os príbehu dýcha veľkou dávkou epiky. A to nemôžem zabudnúť na celkom zaujímavé herecké obsadenie, potešil najmä D. Hopper a herec v hlavnej úlohe. Nadpriemer. 75/100 ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

O Samsonovi toho v Bibli zrovna moc není. A co udělali tito filmaři? Něco z toho mála ještě vynechali, a co zbylo překroutili a zpřeházeli. A protože z toho chtěli z nějakého důvodu udělat dva díly, přidali tam hromady nesmyslů navíc! V podstatě stvořili úplně nový příběh o Samsonovi. SILNĚ NEDOPORUČUJI těm, kteří berou Bibli vážně. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Nic Roeg efektívne využíva flashbacky počas dvoch rozhodujúcich scén a dáva obom väčší význam. Najprv je milostná scéna medzi Samsonom a Delilah pretkaná scénami z boja levov a po druhé Samson znovu prežíva svoju maximálnu zradu, keď je nútený byť svedkom porážky izraelskej armády. Druhá scéna uspokojivo rieši aj dejovú oblasť týkajúcu sa Jehiela a Amrama a skutočne každý oblúk postáv je úhľadne vyriešený pred koncom. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kto videl film Samson a Dalila z roku 1949, nutne musí porovnávať. Samozrejme, že takmer 50 rokov musí robiť rozdiely. Aj keď toto je televízne spracovanie, akčné prvky, napr. aj známa scéna boja z púštnym levom, sú o niekoľko levelov inde. Tak v prevedení hercov je to naopak, tuto je Thal svalovec, ktorému akcia síce svedčí, ale inak je to skôr herecké polodrevo. Hedy Kiesler ako Dalila v pôvodnom filme je ako stvorená na postavu prešibanej krásky, Elizabeth Hurley ale vyzerá doslova ako lacná štetka. Hoppera by ste asi v starozákonnom televíznom snímku nečakali, dokopy však nič extra nehrá, zaujme iba svojim "kúúl" účesom. Aj keď tento snímok nie je vonkoncom zlý, kvalít staršieho amerického snímku nedosahuje. Prospelo by mu tiež skrátiť stopáž, aspoň o hodinu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová natahovaná nuda. Nepříliš zajímavý příběh týpka a jeho hysterické ženy, kterému by poloviční stopáž prospěla více, než jakémukoliv jinému příběhu Starého zákona a ještě i to by bylo moc. Sledovat se to dalo, to zase jo, půvaby Elizabeth Hurley stojí za to, potěšil i Gambon v menší roli, hudba a výprava jsou standartně fajn, pro zájemce o příběhy, kteří je nechtějí číst, je to také fajn, ale jako celek je epizoda Samson a Dalila bohužel těžce průměrná a zatím i nejhorší ze všech. 60%: ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

představoval jsem si to lepší, ale musím uznat že mě to v některých věcech opravdu překvapilo, a uvedlo mě to do jiného úhlu pohledu. Jsem velmi rád, že jsem to viděl a proto hodnotím velmi kladně. ()

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl série. Největší chybou je zbytečná délka. Téma není dost silné na dva díly. A odpověď po letech pro igi B. : Většina dílů série Biblické příběhy byla vydána, tuším že společností Daway, ještě před televizní premiérou na VHS, takže kdo měl zájem, mohl koupit a vidět. ()

Reklama

Reklama