Reklama

Reklama

Kóri zokusei danši to Cool na dórjó džoši

(seriál)
  • Japonsko 氷属性男子とクールな同僚女子 (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Obsahy(1)

Himuro je potomkem bájné Sněžné ženy (Juki onna), který žije v současném Japonsku a nedávno začal pracovat jako obyčejný kancelářský úředník. Jeho původ však způsobuje, že pokaždé, když je Himuro nějak silně emocionálně vypjatý, tak se kolem něj doslova spustí ledová vánice, když je nejistý, tak se kolem něj vytvoří sněhové iglú, nebo mu prostě zamrznou nohy a jindy z něj zase doslova vyskakují malý sněhuláci. Díky tomu to mladík nebude mít na pracovišti zrovna jednoduché, naštěstí se však již první den seznámil s mladou kolegyní Fujucuki, která i když může na první pohled působit chladně a odměřeně, tak má srdce ze zlata. A čím víc se Himuro s Fujucuki baví a poznává její charakter, tím je pro něj z nějakého důvodu těžší ovládnout své emoce a s tím spojené nadpřirozené schopnosti... (Jeoffrey)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (3)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad seriálu, kterému by vyloženě prospěla krátká délka dílů, což dokazuje i fakt, že se na něj nedá dívat jinak než na dvojnásobnou rychlost. Dvacet minut se totiž v tomto případě táhne jak sopel a zachránit by je mohla leda tak picí hra pokaždé, když se někdo červená nebo začne sněžit (obávám se, že takovou hru by ovšem vzhledem k počtu scén bylo těžké přežít do konce). Ani zasazení do světa dospělých to nezachrání, protože pracovní atmosféra i chování postav podléhá japonské mentalitě, takže o nějakém sžití s protagonisty si můžeme nechat leda zdát, a hlavní komediální prvek (jestli se to tak dá vůbec nazvat) spočívá v opakování jedné a té samé scénky pořád dokola, v každém díle několikrát. Ono upřímně vlastně stačí vidět jen opening a je to jakoby člověk viděl celých 12 dílů. Každopádně pokud někdo hledá kousek pro vypnutí a pouhé kochání se barvičkami, nemusí chodit daleko. A i takové anime jsou občas potřeba. 6/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Sněhulák a ledová kolegyně“ je vlastně takovou pozvolnou, roztomilou a naivní romantikou, která je ale místy solidně nudná, že mě občas až uspávala. Říkám si, že bych měl ocenit fakt, že se příběh odehrává v kancelářském prostředí a že v jeho centru jsou zase jednou dospělí lidé, místo pro anime tak obvyklých středoškoláků, ale vzhledem k povaze ústřední dvojice je to vlastně úplně stejné a já se opět dívám na „štěněčí“ romantiku neskutečně stydlivých Japonců plnou červenání se a nevyřčeného, z které mám i tentokrát dojem, že se vše posouvá jen šnečím tempem. Absolutně tu absentuje nějaká dějová kolize nebo drama obecně, prostě chybí cokoli, co by příběhu dodalo jiskru, celou dobu se to jen veze na vlně „chceme být co nejvíc cute“ a tomu je podřízený i veškerý humor, takže nějakou třeskutou komedii rozhodně nečekejte, tohle má být prostě jen taková ta příjemná série, co vás má v zimě zahřát u srdíčka, ale bohužel i v tom pro mě funguje asi jen tak v polovině případů. Animace je adekvátní k hlavnímu úkolu, takže pěkné pastelové barvičky a v určitých situacích dokáží tvůrci vyčarovat i nějaký ten opravdu pěkný záběr (třeba zmrzlé krajiny, rozkvetlé sakury…). Hudba si také nehraje na nějaké velkolepé motivy, u romantiky si přeci vystačíme s lehkým klavírem a houslemi, v pravý okamžik jsou pěkně slyšet a dobře se to poslouchá. Co se té samotné romantiky týká, tak mi přišla tak nějak průměrná, občas tam byla příjemná chemie a hezké momenty mezi hlavní dvojicí, jindy to na mě ale vůbec nezabíralo a někdy mi to přišlo až pitomé – bohužel často v momentech, kdy jsem měl brát seriál vážně. Ani vedlejší postavy mě silou svých romantických linek nijak neoslnily, hlavně z dvojice Katori a Otonaši jsem vůbec nic necítil. Co tedy s tím? Na jednu stranu nechci být nějak extra krutý, má to být příjemný romcom a definici slova „příjemný“ se jim i za mě podařilo naplnit, ovšem dál je to jen průměrná romantika a slabší komedie, u které jsem si uvědomil, že sledování budování vztahu mezi dvěma kuudere asi nebude úplně pro mě. Ale tak aspoň mají hlavní hrdinové rádi kočky, v tom je chápu a můžu za to něco přihodit. 5,5/10 ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Žijí mezi námi. Anime s postavami z japonského folklóru. Jenže příběh tentokrát není o žádném vymítání, soubojích ani detektivní práci. Jedná se jen o takový zpestřující decentní prvek v podobě určitých rasových vlastností, který je mimořádně dobře zasazen a nabízí spoustu prostoru pro vkusné komediální využití (nejvíc mě pobavili sněhuláci, buddha šéf a pozitivně naladěná liška). Příběh jako takový je trochu ze života, kdy tu nemáme jako obvykle studenty, ale dospělé pracující, kteří si také zaslouží nějakou tu romantiku. Postavy jsou velice dobře sepsané, kdy tu není ani jedna postava, která by nějak narušovala požitek ze sledování. Obecné tempo je takové pomalejší, ale jako taková relaxace po práci (i když je to o práci) to celkem bodne. Animace je trochu taková jednodušší, ale zase mě na druhou stránku překvapil ona živost očí - i když to vypadá, že všichni dělají to samý furt dokola a občas to připomíná kočky, tak přesto se konečně někdo odvážil napravit onen robotický vzhled, který je ve většině 2D tvorby skoro všudypřítomný, a dát tak postavám trochu více realističnosti. Po hudební stránce je to celkem zajímavé. ()

Reklama

Reklama