Reklama

Reklama

Nevyřešený případ

  • Česko Není Sherlock jako Holmes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve skutečnosti své případy nevyřešil Sherlock Holmes (Michael Caine) , ale dr. Watson (Ben Kingsley). Alespoň v této komedii tomu tak je. Avšak při vyšetřování jedné záhady je dr. Watson zabit a vyřešení zůstává na Sherlocku Holmesovi, najatém herci a alkoholikovi. Neobvyklá filmová variace známé knihy A.C. Doyla. (alziranka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co to hledám? - Stopy. - Už jsem nějaké našel? - Ne, ještě ne. - Nuže, tak mi to pak řekněte." Imbecilní Sherlock a geniální Watson je skvělej nápad. Pokaždý, když se Sherlock pokoušel o dedukci, jsem se musel smát. Stejně tak jeho uklidnění po sdělení, že Moriarty ví, že Sherlock je idiot a tudíž mu nic nehrozí. Chemie mezi Sherlockem a Warsonem prostě fungovala tak skvěle, že jejich tempu nemohl případ rozhodně stačit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to zkrátka jiný Sherlock Holmes, než jsme zvyklí. Tato netradiční variace byla místy vcelku povedená a divák se u ztřeštěné zápletky několikrát s chutí zasměje. Žádná velká sláva to však nebyla – průměr jak se patří však určitě. Michael Caine se své role známého detektiva (zde podvodníčka a ochmelky) zhostil dobře a podobně tomu bylo i u Bena Kingsleyho. Věřím, že si pánové natáčení užili, musela to být určitě legrace, jen je škoda, že některé pasáže byly zbytečně natahovány a místy tomu docházel dech. Nicméně k odreagování je to určitě dobrá volba. 65% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Režisér pozdějšího Kapitána Rona se v roce 1988 ujal taktovky v případu marného ochotníka s náklonností k lahvince a geniálního inkognito detektiva. Výsledkem byla bez problémů koukatelná tak trošku detektivní a trošku dobrodružná komedie, která mi po letech vyplula na mysl, když jsem viděl Nolanův Dokonalý Trik, který se odehrává v téže době, Michael Caine v něm má důležitou roli, a rovněž se v něm vyskytuje ožrala příslušící k herecké profesi... v případě Prestige jde ovšem o poněkud jinou ligu. 60% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tahle sherlockovská variace je moc fajn. Záměrně neříkám parodiw, protože to není parodie. Je to čistokrevná detektivní komedie, kde si prostě Holmes a Watson vyměnili role. Michael Caine si to střihnul skvěle a výborně hrál i Ben Kingsley jako Watson. Zápletka byla moc fajn a natočené to bylo vkusně a zajímavě. Já se nenudil a opravdu jsem se velmi příjemně zasmál a pobavil, některé hlášky mě opravdu překvapily. Nechyběla ani atmosféra a inspektor Lestrade a obojí bylo moc povedené. Se Sherlockovskou legendou to podle mě zachází opravdu dobře, protože Cainův Holmes opravdu není takový tupan, jak se zpočátku jeví.... Tenhle film mě potěšil všemi svými okolnostmi a já ho vřele doporučuju všem milovníkům i odpůrcům geniálního detektiva. 85%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Postava vydavatele Normana Greenhougha (Peter Cook) je inspirována skutečným šéredaktorem Herbertem G. Smithem. Byl to právě on, kdo od roku 1891 do roku 1927 otiskoval Doylovy holmesovské detektivní příběhy ve svém časopise Strand. (PhillM.)
  • Pozorný divák si v závěrečných titulcích může všimnout věty „S omluvou zesnulému Siru Arthuru Conanu Doylovi, stvořiteli Sherlocka Holmese a Dr. Watsona.“ (PhillM.)

Reklama

Reklama