Reklama

Reklama

Šestnáctiletý teenager Michael, nadšenec počítačových her, se seznámí s hitem virtuální reality zvaným Brainscan. Tahle nejnovější hračka slibuje jedinečný zážitek ve sféře strachu a hrůzy. Prostřednictvím programového "cédéčka" se Michael ocitne v temném domě, kde objeví spícího muže. Děsivá hra končí v okamžiku, když chlapec neznámého muže probodne. Michael, ohromený děsivou vizí, procitá do skutečného světa. Jako zanícený fanoušek hororů je uchvácen novou hrou. Jeho radost se ovšem okamžitě změní na strašné trauma, když se ve večerních televizních zprávách dozví o vraždě spícího muže v blízkém domě... (Intersonic)

(více)

Recenze (45)

choze 

všechny recenze uživatele

Po slibném rozjezdu se sympatickým teenagerem-hororovým fandou, který se jedné noci ve svém velmi útulně zařízeném doupěti namísto šmírování sličné sousedky vnoří do podivné hry, zavraždí (?) v ní člověka, který zemře i v realitě, a následně hrdinu navštíví excentrický Trickster a nutí ho hrát dál, to bohužel vyzní do ztracena. Další výlety do virtuálna jsou totiž jalové, až na opět trochu zlověstné finále, a vykecávající se Trickster postupně přestane bavit. Škoda, být to trochu nápaditější, napínavější a atmosféričtější a mohl to být fajn Videodrom/Existenz pro teenagery. Ale zase je to o dost lepší než Pyunova o rok starší Arcade. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Ani nevím proč jsem čekal poloamatérský brak, místo toho jsem dostal příjemné (jakoby) osmdesátkové béčko. Jasně, je to spíš nenáročný horor pro mládež, totálně neškodný ... o nějaké "pure horror" atmosféře nemůže být řeč ... ale stejně jsem si to velmi užil. Zkrátka taková žánrová oddychovka, která by snad neměla nikoho urazit. Hlavní postava (mladý Furlong) je sympaťák a záporák Trickster taky (i když by mohl působit hrůzněji, je to spíš takový srandovní šáša :D). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žádná pecka sice, ale v pohodě kousek to rozhodně je. Brainscan má svojí devadesátkovou atmosférou a vlastně i vizuální podobou rozhodně blíž k takovému Trávníkáři, než k zmiňovanému Fright Night. Co mě překvapilo, tak bylo celkem kvalitní obsazení. Kromě Langelly a Trickstera v podání J.T. Rydera tu totiž září i Edward "Connor" Furlong coby velký fanoušek hororu a metalu. Jeho sbírka Fangorie a různé plakáty fandu prostě potěší, nemluvě o technice v jeho pokoji. Jinak první půlka filmu fakt dobrá, druhá už sklouzne do monotónosti a závěr se dokonce promění v těžkou "light teenage" romanci se šťastným koncem pro všechny zúčastněný. Tohle si A.K. Walker, scénárista kultovní Sedmičky, mohl odpustit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je starej dobrej sci-fi horor, kterej se sice nevyznačuje nějakou úplně mrazivou atmosférou, i když v některých částech se rozhodně objevuje, ale dokáže spíš diváka dokonale chytit takovou mysteriózností, kerá je tvořená zaprvé zajímavě podivným dějem, kterej na mě působil podobnou atmosférou jako třeba Donnie darko a ústřední nesmírně temnou a tajemnou melodií, kterou posléze vykrad Southland tales. Krom toho T. Ryder Smith jako Trickster je prostě absolutně božskej ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Brainscan je velmi sympatický počin a při jeho sledování si nejde nevzpomenout na Cronenberga (Videodrome a především Existenz), i když Flynnův snímek je mnohem přímočařejší, což ale nemusí být nutně na škodu. Od začátku všechno klape přesně, jak má a divák je do filmu vtahován stejně jak Furlong do „Brainscanu“. Ovšem závěr příliš nepotěšil. Celý film tak trochu shazuje a přisoudil mu takový význam či vyznění, které…je na pyču. I tak jsou to hodně slušné tři hvězdy (strašně rád bych dal čtvrtou, ale to asi bude muset počkat, až ze mě vyprchá to „závěrečné“ rozčarování - EDIT: a je to) a rozhodně mohu jen doporučit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Originálny námet, ktorý byť to prevedený do krvavejšej podoby, možno by sme boli svedkami kultového snímku. "Remake" by to chcelo .. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Hi-tech horror s Edwardem Furlongem a chlapem s pololatexovým obličejem v hlavní roli? To zní jako průser. Po dlouhém chození okolo horké kaše ´sem ale ani já neodolal a došel k následujícímu Když se poprvé rozezněl hlavní motiv George S. Clintona, hnulo to se mnou v křesle. Tak laciný a jednoduchý, přesto svěží a nápaditý. A záhy ´sem si uvědomil, že tak funguje i celý film. Brainscan je vlastně nová počítačová hra slibující opravdu děsivý a nepříjemný zážitek, tudíž neunikne pozornosti šestnáctiletého Michaela, nadšeného čtenáře Fangorie a fanouška horror filmů. Po spuštění hry se Michael ocitá v domě neznámého muže, kterého má zavraždit a brutálně zohavit. Je hrou nadšen. Tedy aspoň do chvíle, než se dozví o brutální vraždě, která byla spáchána jen o pár bloků dál a naprosto identickým způsobem. A právě v té chvíli se na scéně objevuje tajemný Trickster, osoba, která je za celý Brainscan zodpovědná. A právě v té chvíli začíná opravdová zábava, která nepoleví až do poslední minuty. Co na tom, že příběh má pár hluchých míst. Jeho nápaditost, občasná naivita, vtip a dokonce i Furlong(!) vám to vynahradí. Určitě to tedy riskněte. Věřím, že Brainscan nezklame. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Mladý tínedžer Michael (fušerský Furlong bol na toto vybraný úplne geniálne) žije na predmestí v architektonicky typickom americkom dome (alebo menšej vile?) úplne sám. Má prekrásnu záhradu s obrovskými, nádhernými listnatými stromami, dlhým štrkovým príjazdom a takmer vždy zamračeným počasím, akoby krátko pred búrkou. Na poschodí má veľkú, poriadne vyšperkovanú izbu, rovno aj s menšou kuchynskou linkou a chladničkou, izbu prešpikovanú rôznymi technologickými vychytávkami. Svoje dni trávi na deväťdesiatky v Amerike štandardne – večerný čil na posteli, telefonovanie cez pevnú linku, dial-up internet, heavy metal a grunge, magazíny a počítačové hry v rannom veku, čo je prakticky aj hlavnou premisou filmu, a tiež televízia, nie však trash TV tej doby, ale poctivé čiernobiele klasiky a horory, ktoré púšťa v škole cez VHS kazety na svojom voľnočasovom krúžku Hororový klub, občas na tajňáša (niečo podobné si pamätám z detstva aj ja). A, samozrejme, ako sa na správneho tínedžera/sliedila patrí – cez teleskop preveruje stav hrudných dvojičiek svojej spolužiačky-susedky v dome naproti. Výsledkom týchto večerných aktivít/znudení bývalo aj obalamutenie sa rôznymi hernými reklamami v časopisoch, kde jedna z nich prezentovala videohru Brainscan ako ultimátny zážitok interaktívneho teroru. Tomu sa len ťažko odoláva, preto nasledovala blesková objednávka. Na druhý deň po tom, ako Michael dostal v riaditeľni so zarámovaným portrétom vysmiateho Billa Clintona sódu za to, že v krúžku púšťal násilnejšie kafé hororu s trefným názvom Death, Death, Death, Part Two, si to razí domov na skútri, kde na neho v schránke už čaká Brainscan, tá oná videohra, interaktívny zážitok alterujúci realitu. Nahodí ju do čítačky dátových nosičov, spustí obrazovku a hra sa môže začať... A čo bude ďalej nasledovať zistíš sám, ak sa rozhodneš pozrieť si tento pomerne dosť zabudnutý kúsok. Cením obsadenie Langellu, T. Ryder Smith si to ako Trickster absolútne užíval, celková atmosféra senzačná, i keď efekty a "akčné" sekvencie sú fakt na mizernej úrovni. Clinton opakovane do éteru púšťa jeden motív, i keď dosť podarený (dopĺňajú ho tvrdšie skladby v tom čase novovzniknutých kapiel) a scenár, ktorý je debutom dnes už legendy filmovej scenáristiky, nebol úplne jednovrstevný, čo sa cení ešte o kus viac. Brainscan je veľmi pekne štylizovaný, istým spôsobom unikátny, presne preto sa k nemu opakovane vraciam a stále budem. Možno aj preto, že nič podobné & lepšie som nenašiel, a že som sa veru snažil...: WarGames, Antitrust, Nightmares, Evilspeak, eXistenZ, Electric Dreams, Crash Zone, Hackers, Lawnmower Man, Last Starfighter, Demon Seed, Brainstorm, Ghost in the Machine, How to Make a Monster, Hollywood Zap... no nie? ♪♫ (25.8.2018) (1.2.2019/∞2019) (13.1.2020) (25.5.2020) (11.1.2021) (28.2.2022) (23.1.2023) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A protože Kanada, pak Cronenbergova stopa tu samozřejmě je (Videodrom a pozdější eXistenZ). Tak reálná počítačová hra, až se zdá, že je opravdu skutečná. Tedy Michael a divák se do ní tak zamotají, že těžko odhadovat, co skutečné je a co ne. První vražda byla přímo luxusní, jeden si při tom obřím míhajícím se noži vzpomenul na úplně jiného Michaela. Film se drží v rámci produkce 90. let, i když občas máte pocit, že sledujete spíše 80. léta. Konec mě trochu zklamal, avšak scéna u ředitele pobavila stejně jako mezititulková. Výborná hudba, mj. White Zombie, Primus, Old, Alcohol Funnycar, Mudhoney, Wade. Spíše pro žánrové fanoušky. 3,5* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tum tu du dum... Tak jsem chvilkama nevěděla, jestli mi ta ústřední melodie víc pije krev, nebo do krve proniká... Solidní videoherní úlet s předvídatelným, ale potěšujícím koncem, solidním Furlongem, a celkem zábavným dějem. Tum tu du dum :D 60% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Obsahuje i potitulkovou scénu aka doggo wants to play. A já naivní píča jsem si myslel, že to bude super a že se snad u toho budu dokonce bavit. Ha! Omyl! Nic takovýho se nekonalo. Připomínalo mi to Beetlejuice skombinovanej s Nightmare on Elm street, akorát že bez krve, bez humoru, bez ničeho, ale já si myslím, že by to ani ta krev nezachránila, leč je to nudná jebka. Divadýlko. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Devadesátkově stylový mládežnický soft horror z velké množiny žánrově obdobných VHSkových béček. Pubertální rebelství, outsiderství, náklonnost k temnotě, horrorům a tvrdé muzice, PC hry s (tehdy) moderní technologií, pár vraždiček... Zní to možná dobře a pro spoustu diváků/pamětníků může být tenhle film svým způsobem kultovní záležitostí, ale mně vůbec nesedlo obsazení, takže na víc jak průměr ho nevidím. Protivný gej Furlong se svým protivným, gejsky afektovaným hláskem a se svým neméně stejně protivným gejským kámošem, mi lezli krkem až běda. Virtuální Trickster je šašek a ne démon. Kimberly má takovej nějakej divnej fejs... A démonicky charmantní policajt Langella tenhle nešťastnej casting nezachrání. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Uspávanka, ktorá si svojím technicky odbitým spracovaním a príšerným hereckým výkonom Edwarda Furlonga určite neurobila dobrú reklamu. Rád sa vraciam a sledujem horory rokov 80. a 90. lenže tento určite nebude patriť k tým, ktoré si s radosťou pozriem ešte raz. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Je zvláštne, zábavné aj poučné sledovať staršie filmy - o tom, čo by mohla dokázať výpočtová technika - dnes. Počítačová hra sa tu stáva realitou, virtuálny sprievodca sa zhmotňuje a zdá sa, že je to zlý radca a diabol-pokušiteľ. No skôr ako horor či sci-fi je Brainscan príjemný film o dospievaní a hľadaní vlastnej identity, o prvej láske, o nájdení odvahy a sebavedomia. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené..Trickster je taková zlá a cybernetická variace na Doctor Who a s mladým Furlongem si dali takový fajn herecký ping pong, který neděsí ale chytne, pobaví a možná nakonec překvapivě připomene např. cronenbergův Existenz. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Je to fakt dost úsměvný, leč atmosféra, osmdesátkovej béčkovej feeling v devadesátkovým filmu a super nechuťárny alá umírněnější Cronenberg vás vtáhnou do filmu jako ďábelsky komickej Trickster pařiče Michaela do smrtící hry. Námět je fajn, ztvárnění víceméně taky, je to zábava, a tak na detaily a předvídatelnost kašlu a Furlong...tomu jsem to věřila. "Death, death, death....part two." ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Docela ok. Při šmírovaní jistého kolegy a jeho přídavků do filmotéky (zdravím Arnieho:) jsem si vzpoměl při pohledu na poster, že jsem v 90tkách kolem toho roky chodil ve videopůjčovně a...nic. No, rozhodně vím, že tehdá bych se u toho ukrutňácky nudil, takže je vlastně dobře, že jsem to shlédl až teď. Nyní k samotnému filmu. Ano, vskutku mohu souhlasiti, že to od pol. trochu připomínalo Videodrome (ovšem velmi dietní verze) a možná i ten Existenz, ale toho bych sem netahal. Pro mě osobně to je jakási asi výpověď/poučení/varování, že videohry s násilným obsahem jsou špatné a návykové.....aaaano, zabalené do hávu rádoby hororové béčkoviny. Nikoli bejkoviny. Též je pro mě trochu překvapující, že tu vidím většinou za 4, což u mě tedy nehrozí, neb tento film je na plné 3 a ani o chlup více. Ale co zaujalo nejvíce tak to, že Furlong 50% děje vypadal jako mladá Jodie Fosterová (jestli s tím má co dělati fakt, že jsem Jehňátka nahodil min. týden, netuším:) a skoro zanedbaná linka se sousedkou Kimberly, která občas dělá pro našeho Míšu necudnou módní přehlídku. A jak ke konci zvíme, ona to jeho šmírování (což obsahuje natáčení kamerou i foťák) vedla v patrnost (nestoudnice zrzavá jedna, vrrrr) a též má ve svém pokoji pěknou sbírku čb fotek s Michaelem, jak si povětšinou čte Fangorii, H znalci vědí.;-) Šprýmař pokud by se trochu upravil, tak bych řekl, že jde o hostovačku člena Rogues z Flashe. A jede po chlazených kachnách/kuřatech/husách z lednice, neřád. Bod za toho Alice Coopera skoro v životní velikosti na lednici, páč to jsem snad ještě neviděl. Efektů řečených speciálos, je zde minimum, takže nelze je nějak odsouditi či naopak. Zřejmě nejefektnější bylo Michaelovo splynutí (nikoli Duší, i když....) s Tricksterem, kde jinde než v pokoji Kimberly.;) Zde už zaúřadovaly tehdy nastupující CGI. Co mě ale vytáčelo, tak to asi každých 5min. zvonění či bouchání na dveře domu kde bydlí (a je celý děj sám doma) naše hl. postava, páč na to bych nepotřeboval žádný Scan Mozku či Mozkový Scan či MozkoScan a pozabíjel bych je všechny (krom frivolní sousedky pochopitelně) včetně toho vysoce otravného kámoše s tím zrzavým hárem (90tky byly fakt děs a zpětně díky tomu vypadají někteří jako oboupohlavní cosi, což je dnes velmi módní) který mi lezl na nervy již od 1.záběru na něj. Mezititulková scéna přequapilla, páč II. tohle nebylo zrovna tehdy běžné, jako např. u comicsovek dnes. Spíše bych to zde čekal na konci. Co se týče hudby, tak krom řízných songů zde moc scorečka nenajdete, kromě hl. motivu, který a to souhlasím s uživatelkou playboxquest, nedostanete ještě nějakou dobu z hlovy. Je zajímavý a rozhodně mi neva, že hraje ve filmu mnohokráte. A co se týče pointy? Nechal jsem se unášeti proudem vědomí (a sousedkou) a tudíž jsem ji nějak dopředu neodhadoval, což nic nemění na tom, že nijak nepřekvapila. Ale šlo by z toho vytřískati víc. Občas byla amosphéra skoro až snově halučinační (takový mini Donnie Darko či Shocker) a to já rád. A pak bych klidně dal flákanec ve stylu za 4. () (méně) (více)

balba 

všechny recenze uživatele

Další strhující horor své doby.Radši se vracím ke starším hororům než se koukat na ty dnešní propadáky. ()

Reklama

Reklama