Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1271, v Tunisu umírá na sedmé křížové výpravě francouzský král Ludvík IX.. Jeho kosti jsou převáženy do Francie, ale jejich cesta je přerušena v severní Itálii, kde je průvod zadržován místními vládci. Zde se potkávají osudy čtyř rytířů a jednoho zbrojnoše, které tajemná legenda o Kristově rubáše a poslední přání zemřelého krále tento rubáš najít svádí na společnou cestu. Začíná středověké "road movie". Rytíři nakonec v Řecku najdou rubáš a odvezou ho do Francie. Církevní intriky však nepřipustí slávu pro pět obyčejných rytířů.... (Dragonessa)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Pupi Avati a jeho zdarila filmova verzia kriziackych vyprav, kulisy su uveritelne, normalne som tvorcom veril ten rok 1 271. Edward Furlong /Terminator 2/ hrat  nevie, no film nestal len na Furlongovi, ale aj  an ostatnych hercoch : 72 % ()

Reklama

Koly 

všechny recenze uživatele

Avati si u mě na úvod hned šplhnul svou snahou o naprosto realistické zobrazení středověkých poměrů, kde použil i nějaké ty gore záběry a leckdo by si to i mohl splést s Fulcim. Bohužel příběh samotný na mě nějaký valný dojem neudělal, snad proto, že mi přišel nějaký sterilní, naprosto bez atmosféry. A u Avatiho spoléhám především na atmosféru, takže je to holt hubený průměr. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama