Reklama

Reklama

The Legend of Heroes: Sen no Kiseki - Northern War

(seriál)
  • Japonsko The Legend of Heroes 閃の軌跡 Northern War (více)
Trailer 3

Epizody(12)

Obsahy(1)

Lavi je mladé děvče ze Severní Ambrie, nejchudšího regionu Zemurie. Když dospěla, tak se přidala do armády ke speciální jednotce Severních lovců, aby chránila svůj domov a dala zapomenout na hanbu, kterou rodině přinesl její dědeček Vlad, který byl znám jako válečný hrdina, ale nakonec Severní Ambrii zradil. Její oddanost misi a snaha ochránit nevinné často vede k nejrůznějším porušením rozkazů a nařízení, takže se dívka pravidelně dostává do problémů. I přesto však Lavi dostane od své nadřízené šanci prokázat, co je opravdu zač, a tak se spolu s dalšími členy jednotky Martinem, Iserií a Talionem vydává na přísně tajnou misi do říše Erebonia, kde mají za úkol získat co nejvíce informací o říšském hrdinovi a jeho válečném stroji, kteří představují pro Severní Ambrii největší nebezpečí v případné válce… (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Možná že kdybych se vyznal ve videoherní sérii, tak bych si seriál užil o něco lépe, protože by mi docházelo mnohem víc souvislostí a dokázal bych si mnohem lépe poskládat celý obrázek. Seriálu se docela povedlo mě přesvědčit o tom, že celý tenhle svět je velký a plný různých zajímavých postav a příběhů, zkrátka že tohle byl jen jeden příběh z mnoha, které se tu odehrávají a že by i mělo smysl se dozvědět něco víc, protože tu jsou určitá zajímavá tajemství. Dál mě přesvědčil o tom, že i tahle jedna dějová linka o Lavi a jejím poznání toho, co znamená být hrdinou, měla nějaký smysl, a tak jsem jejím sledováním neztrácel svůj čas. Také jsem si dokázal poměrně oblíbit hlavní hrdinku, i když mi to trvalo opravdu hodně dlouho. Seriálu se bohužel nepodařilo mě příliš přesvědčit o tom, že všechny ty zdejší mecha věcičky a magie fungují nějak dobře a zajímavě dohromady, robotí sentinelové, automata a do toho jakési divné čáry – možná jsem to celé úplně nepochopil a ve hře třeba všechno funguje a je kolem toho postavených spousta povedených příběhů, ale tady mi prostě ani jedno nesedělo. Dál byly v seriálu i určité pasáže a vlastně i celý díl o hledání horkého pramene, bez kterých bych se obešel, které mi přišly hloupé a u kterých jsem ten pocit, že ztrácím čas, měl. Také mi seriál příliš neprodal víc jak polovinu postav, s tím kolik jich tu bylo, jak rychle se občas objevili a zmizeli, jsem občas neměl ponětí kdo byli a jestli jsou vůbec důležití (třeba se mi teď vybaví nějaká parta, co se jen tak během jednoho dílu prostě sešla v hospodě aby zavzpomínala na staré časy), ale zase, vsadím se, že pro hráče her to určitě mohli být důležité postavy, milá camea, zkrátka oni ví, já netuším. Další věc, z které jsem nebyl moc nadšený, byla animace. Působila na mě tak, že se tu nikdo extra nesnažil a CG roboti taky nikdy nebudou můj šálek čaje. Když si to dám celé dohromady a porovnám se svým zážitkem, tak jsem jakožto někdo tímto univerzem prakticky nepolíbený zase někde na průměru. 5/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Anime podle PC/konzolové hry. Hrál jsem kus z jednoho dílu, ale přesto se v tom šíleně ztrácím, i když mi některé postavy něco říkají a jaký mají význam. Obecně můžu hnedka na začátku říct, že prostě bez znalostí této herní série to jaksi nemá smysl sledovat, protože si člověk z toho sám o sobě nic neodnese. Je na tom vidět, že je to silně ovlivněno herními sekvencemi a proto jako hra by to možná bylo zajímavé, ale jako samostatné anime to dělá typickou chybu ve zfilmování her - a to, že to nemůže udělat přesně vše podle předlohy. První díl byl opravdu zajímavý a kdyby se to drželo v tomhle duchu onoho dobrodružství a vojenských misí, tak by z toho bylo hnedka lepší anime, než s tímhle primitivním politickým čachrováním a machinacemi nebo bezhlavým pobíháním hlavní postavy. Po animační stránce ujde jak co, kdy je tu zase typická 3D kýčovitá animace - převzatá ze hry, a po hudební stránce je to celkem slušné. ()

Reklama

Reklama

Reklama