Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by bylo umění bez obětí? To záhy zjistí dvanáct nadaných studentů baletu, kteří každou hodinu každého dne věnují přípravě na své životní poslání. Strhující drama "Tanec s vášní" od uznávaného režiséra Nicholase Hytnera (Šílenství krále Jiřího) pojednává o semknuté skupince tanečníků, kteří musí obětovat svůj soukromý život a pravidelně trénovat v rámci příprav na recitál, který rozhodne o tom, který z nich nastoupí na výběrovou a velice prestižní americkou baletní akademii v New Yorku. Ve snímku se představují talentovaní profesionální tanečníci včetně Amandy Schullové, Zoë Saldanové, Ethana Stiefela, Sascha Radetsky a Shakiem Evans. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

cityman 

všechny recenze uživatele

Možná ten nejlepší film o tancování za poslední dobu. Jestli se vám líbil Flashdance tak je to film pro vás. I výkony, které povětšinou neherci předvádějí jsou uspokojivé, zvláště pak na baletním jevišti. Balet na Michaela Jacksona sice asi není to pravé ořechové pro uctívače Labutího jezera, ale kdo jen trochu dokáže ocenit nečí umění musí smeknout. Tak jako já. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nenudila jsem se ani vteřinu. Určitě to bylo lepší než dvojka, i když ta měla chvílema víc šťávy. Pořád váhám, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy, ale nakonec se přece jen přiklaním ke třem. Ten děj byl tak tupý a průhledný, že to celou dobu film bohužel kazilo. Moc balet nemusim, ale docela mě to bavilo. 60%. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Je mně úplně jedno, že se to tady hemží dvojkama, protože balet je něco, co miluji a vím jaká je to dřina, ale výsledný dojem je skvostný. Já ten film už kdysi viděla, ale nehodnotila jsem ho, protože mně už vypadlo mnoho částí z paměti, ale teď jsem si ho vychutnala až do konce. Tak o námětu a kostře se nebudu s nikým přít, to bylo celkem jasné jak pohádka pro děti, ale dívat se na taneční čísla, na to jak musí všechno ladit tak, aby to diváka uchvátilo, to byla pro mě lahůdka. Jak jsem se pak dívala na obsazení, tak tam hrálo hodně profesionálů a nebo těch, kteří měli s baletem něco společného. Konec, to byla už jen nádhera, nádhera a nádhera............."Tanec je tep, tlukot srdce, dech. Je to rytmus vašeho života. Je to vyjádření času a pohybu, štěstí, lásky, radosti, smutku i závisti". ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nějaký originální příběh, ani velké procento gay složky, i když u takovýchto baletních filmů by se to dalo předpokládat, a to se mi vyplatilo. Pro mě skutečnou nosnou osou celého snímku byl tanec a hudba, věčná dřina, soutěživost, doslova prznění těla, ale rozlet duše. Dobře jsou vykresleny i jednotlivé typy a odlišnosti zůčastněných postav, solidní výběr herců a profíků. A jaksi tomu filmu naopak i slušelo, že je mu už xx let ...! 6888 ()

Šiftíček 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděla na tanečním soustředění a už tenkrát se mi hrozně líbil. Od té doby, kdykoli jsem mohla, jsem si ho pouštěla znova a znova. Sice jde o klasický příběh s průměrným a předvídatelným dějem, ale i tak to nestrádá na kvalitě. Bravurní taneční výkony - přála jsem si být na jejich místě na jevišti :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama