Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chirurg Jed Hill nedávno nastoupil do nemocnice v městečku Westerly. Úspěšně zvládne operaci dívky, těžce zraněné neznámým násilníkem. Není to první případ, kdy se obětí stala studentka a policie není schopna zajistit dívkám bezpečnost, čímž je mladý děkan fakulty Andy Safian znepokojen. Jeho manželka Tracy pracuje v nemocnici jako dobrovolná ošetřovatelka dětí, a tak Andy zjistí, že Jad je jeho spolužákem ze střední školy. Nabídne mu pronájem pokoje v jejich nově pořízeném domku. Jenže nový nájemník vede poněkud hlučšný noční život s častými dámskými návštěvami. Jendoho dne najde Andy na své zahradě mrtvou další ze svých studentek - je zřejmě novou obětí úchylného vraha. Detektivka Harrisová mu naznačí, že i on sám je mezi podezřelými (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem šedivý thriller, připomněl mi Ochotné dospělé. Taky jsem se na to díval s dabingem, což hodnocení nepomohlo. Vedlejší zápletka s vrahem nebyla špatná, jen krátká, hlavní pointa filmu se dala dobře odhadnout. Docela se mi líbila ta věc s "klukem s holí." Ale jo, šlo to... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „ Nikdy nepodceňuj genia, kterého jsi urazil“. Nicole Kidman v roli ženy, která měla sen. Alec Baldwin, jako lékař s božským komplexem a jeden zmatený manžel. A někdo z nich „hraje hru na kterou, prostě nemá“. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Aj! Tohle že psal autor PÁR SPRÁVNÝCH CHLAPŮ? Trapný a průhledný thriller, kde každý zběhlý divák konec odtuší už v půlce filmu. Nicole Kidman hraje děsně, ještě že je to alespoň chlapská strana: Pullman, Baldwin, Gallagher ... Jinak hrůza! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neo-noir, který se pokouší klamat tělem. Linie s násilníkem je důvtipným divákem bleskurychle odhalena (Jigsaw tahající skříňku u kanceláře proděkana tam nebude pro nic za nic) a kromě informace, že Pullmanova postava má vítr nejen v peněžence, nemá pro následující děj opodstatnění. Hlavní hrdina si následně několikrát vsype sůl do místa růstu paroží, aby pak pěkně po klingonsku a v rámci zajímavého odklonu od žánrových zvyklostí nenechal fatální feně ani pár okamžiků slávy.. Nevýznamné plusové body za zadek Nicole Kidman (pokud byl její), hvězdy v drobných rolích (mladičká Paltrow, zálesácký George C. Scott) a interpretaci „božství“ od Baldwinova nafrněného chirurga.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s mladou Nicole Kidman, kterému neskutečně ublížil odpadní dabing na DVD Intersonicu. V takovém případě ideální vydat jen s titulky a ušetřit. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Hluboce podceněný snímek, který staví na formálních postupech filmu noir a nese v sobě něco z naturelu hitchcockovkého cynismu, což z jeho sledování činí dost zábavnou záležitost. Ke všemu dobrému lze ještě připočíst nečekaně nevyzpytatelný, nikoli však překombinovaný scénář, který mne do poslední chvíle udržel ve své moci, perverznost, cross-žánrovost (zase to neo-noirové rozostření hranic ve struktuře vyprávění) a slušné herecké výkony, ze kterých chtě nechtě musím vypíchnou potěšující cameo Anne Bancroftové. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I oscarový scénárista Aaron Sorkin nějak začínal. Za zvuků od geniálního skladatele Jerryho Goldsmithe sledujeme příběh manželského páru, v jehož okolí se stane několik zásadních událostí a zase jsme tak svědky rozvratu jednoho idylického soužití. Chamtivost je mrcha. Ale postupně. Scénář je zbytečně komplikovaný, mate diváka a žije si svým životem (a na věrohodnost místy jednoduše kašle). Manželé Andy a Tracy opravují starý viktoriánský dům, milují se, chtějí dítě. A coby podnájemníka vezmou schopného chirurga. Není to žádný svatoušek. Chlastá, děvkaří, ale chová se podezřele laskavě a pozorně. První hra s divákem. V městečku sídlí univerzita a v jejím okolí řádí násilník. Andy všechny oběti znal. Jednu dokonce našel. Další slepá ulička. Tracy mívá prudké bolesti břicha. Až jednou skončí na chirurgickém stole. Nedopadne to nejlíp a zničená žena žaluje nemocnici. Další prokalkulovaný tah? Není toho už trochu moc? Musím ale uznat, že úvodní hodinka mě zaujala. Poctivý thriller s obyčejnými lidmi byl vždycky nedostatkovým zbožím. Falešné stopy mě bavily, finále už méně. Moc se přelévá z jedné strany na druhou. Napětí ustoupilo stranou, nápady došly, dramatické vyvrcholení prostě nějak dopadne. Herci jsou naštěstí fajn, jen Sorkin měl holt trošku ubrat na ambicích. I když v devadesátých letech jsme snesli leccos. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Narozdíl od většiny komentujících pro mě Malice má mnoho kvalit, díky kterým jsem se při sledování dobře bavil a pro které se na něj rád podívám znovu. Goldsmithova hudba je standardně VELMI kvalitní a geniálně se míchá s atmosférou vidiny štěstí, vyšinutosti a zločinu. Výborné herecké výkony dávají zapomenout na narativně trochu přehuštěný scénář. Pořád jsem vděčný za filmy s tímto šmrncem - maje na paměti, že dnes již tento zábavný žánr filmu téměř vymřel. UPDATE: Po pročtení ostatních komentářů jsem nabyl dojmu, že lidé s horším zážitkem a kritičtějším okem viděli dabovanou verzi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po bohatství lačně toužící intrikánka neváhá ve spojení s bezcharakterním milencem - chirurgem vydělávat na vlastním těhotenství i na vlastních potratech. Obětí jejího komplotu se stává její manžel. Hned zkraje napíšu, že film je dramaturgicky dost nevyrovnaný. V první polovině dokonce směřuje úplně jinam, než nakonec dokráčí v polovině druhé. Nejdříve se pátrá po vrahovi mladých studentek a pak teprve přichází na řadu trojúhelník Pullman - Kidmanová - Baldwin, přičemž nejlepší herecký výkon podává asi první jmenovaný. Thriller je to však plný překvapení, nechybí překvapivé a dost zásadní zvraty v ději a také neabsentuje ani napětí. Filmem se prolíná celkem zlověstná atmosféra a každé přibouchnutí dveří má dobrý efekt lekačky, která zvedne ze židle. Jen je škoda, že vše spočívalo na bedrech Billa Pullmana, který do té doby platil za herce vedlejších rolí a zde se dobrým výkonem z nich tak vymanil. Jenže nikdo jiný už herecky nezazářil. Kidmanová byla dokonce až nevěrohodná a poměrně nesympatická, to samé platí o Baldwinovi. Slušný thriller, s napínavou atmosférou, opatřený příslušně kvalitní zlověstnou hudbou zesnulého Jerry Goldsmitha, to ale je. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Komentár užívateľa menom movie dostáva s odstupom vyše 14 rokov nové významy. A ten scenár je na tom práve najhorší. Nemôžem všetkému rozumieť. 50% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Taký klasický thriller s celkom pekným napätím a rozohranými postavami obsadenými naozaj najlepšie, ako mohli byť, taká stará škola, keď thrillery mali jeden veľký zvrat, poriadnu kopu zlosynov, temnú atmosféru a napätie a hrali v nich hviezdy ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V moci žánrových klišé a ešte raz v moci ďalších žánrových klišé. Chíľu je debil jeden, potom zase ďalší a nakoniec zase ten prvý a tak podobne. Že je za tým žena, je jasné aj panicom. Rozmýšlať sa mi už po rokoch o tom nechce, ani to znova vidieť, pretože to nemá zmysel. Tuctový kvázi šokujúci triler s nastupujúcou Kidmankou s ešte kučeravými vlasmi, ktoré našťastie hneď po ňom "vyrovnala". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo co na to říct. Ženské dokážou být pěkné svině!!! Průměrný krimi thriller má však hodně nevyvážený děj, několik příběhových zvratů a místy poněkud sterilní atmosféru. To však neznamená, že by se tu nebylo na co dívat. Nicole Kidman byla za mlada pořádný kus ( samozřejmě i teď by stála za hřích) a diváky zde okouzlí nejen svým tělem, ale i ďábelským výkonem. No a v neposlední řadě Jerry Goldsmith stvořil další velice solidní hudební doprovod, který vám polaská vaše sluchové ústrojí. 50% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Thrillery mám rád a pokud mě nějaký zaujme tolik, jako právě tento, velmi rád odpustím nějaké ty nedostatky ve scénáři. Navíc herecké obsazení je dalším dobrým důvodem, proč dávám 4 hvězdičky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možný SPOILER! Snímok, ktorý začne onak a skončí inak. Tá vedľajšia, takmer nepatrná línia o vrahovi, do filmu vôbec nezapadá a pôsobí skôr ako komerčná prestávka počas sledovania. Dôvod jej zapasovania mi je stále nejasný. Žeby slabý a predvídateľný scenár? Ešteže sa to poslednú polhodinku riadne rozbehne, aj keď nie originálne a spraví z tohto vyvetraného thrilleru sledovateľný snímok. ()

Reklama

Reklama