Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chirurg Jed Hill nedávno nastoupil do nemocnice v městečku Westerly. Úspěšně zvládne operaci dívky, těžce zraněné neznámým násilníkem. Není to první případ, kdy se obětí stala studentka a policie není schopna zajistit dívkám bezpečnost, čímž je mladý děkan fakulty Andy Safian znepokojen. Jeho manželka Tracy pracuje v nemocnici jako dobrovolná ošetřovatelka dětí, a tak Andy zjistí, že Jad je jeho spolužákem ze střední školy. Nabídne mu pronájem pokoje v jejich nově pořízeném domku. Jenže nový nájemník vede poněkud hlučšný noční život s častými dámskými návštěvami. Jendoho dne najde Andy na své zahradě mrtvou další ze svých studentek - je zřejmě novou obětí úchylného vraha. Detektivka Harrisová mu naznačí, že i on sám je mezi podezřelými (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Maq 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z těch detektivek, kde se autorovi podaří slátat zajímavou zápletku, nicméně důsledně setrvává v tradičních pravidlech žánru. Čímž mám na mysli, že je to rébus s pevně stanoveným počtem proměnných a má jasné řešení. --- Dávám přednost detektivkám modernějším, kde vstupuje do hry lidská blbost a náhoda. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na druhé shlédnutí se mi to líbilo mnohem víc. Ukecané, ale ne nezáživné. Výborné herecké obsazení, nádherná Nicole Kidman, dokonalý Alec Baldwin a vynikající Bill Pullman rozehrávají skvělé drama. Na poprvé jsem od toho očekával asi více, nějakou akci apod., jenže to se nekoná a film mě vypadl z hlavy i když už tenkrát se mi líbil. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Po bohatství lačně toužící intrikánka neváhá ve spojení s bezcharakterním milencem - chirurgem vydělávat na vlastním těhotenství i na vlastních potratech. Obětí jejího komplotu se stává její manžel. Hned zkraje napíšu, že film je dramaturgicky dost nevyrovnaný. V první polovině dokonce směřuje úplně jinam, než nakonec dokráčí v polovině druhé. Nejdříve se pátrá po vrahovi mladých studentek a pak teprve přichází na řadu trojúhelník Pullman - Kidmanová - Baldwin, přičemž nejlepší herecký výkon podává asi první jmenovaný. Thriller je to však plný překvapení, nechybí překvapivé a dost zásadní zvraty v ději a také neabsentuje ani napětí. Filmem se prolíná celkem zlověstná atmosféra a každé přibouchnutí dveří má dobrý efekt lekačky, která zvedne ze židle. Jen je škoda, že vše spočívalo na bedrech Billa Pullmana, který do té doby platil za herce vedlejších rolí a zde se dobrým výkonem z nich tak vymanil. Jenže nikdo jiný už herecky nezazářil. Kidmanová byla dokonce až nevěrohodná a poměrně nesympatická, to samé platí o Baldwinovi. Slušný thriller, s napínavou atmosférou, opatřený příslušně kvalitní zlověstnou hudbou zesnulého Jerry Goldsmitha, to ale je. 60% ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Na první pohled (i díky obsazení) velmi zaímavý thriller, který ale po shlédnutí musím zařadit mezi ty standardní, ničím vyjímečné, ale přesto vcelku dobré. Vedlejší zápletka je dobrý nápad, herecké výkony hlavních dvou akterů - Aleca Baldwina a Nicole Kidman jsou taktéž vcelku dobré. Děj je ale i přesto všechno naprosto předvídatelný a některé scény až příliš nápadné. Přesto nepovažuji shlédnutí za promarněný čas. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nějaká temná atmosféra děj provází, ale to je asi tak všechno. Námět příznačný, ale málo rozvinutý. Příběh má mnoho nelogičností, které bortí veškeré představy o temném thrilleru. Jako např. Tracy byl omylem vyoperován zdravý vaječník a byť se to nemocnice snaží utajit, ona ví vše a dokonce, jak sama uvádí, již ráno mluvila s právníkem. Hm… Tady byla rozhodně snaha děj bezmyšlenkovitě urychlit. A takto by se dalo pokračovat dál. A smysl toho všeho? Máme tu jakéhosi sériového vraha a dějově jenom proto, aby Andy zjistil, že nemůže mít děti. Tady se tvůrci tedy setsakramentský sekli. Snímek vhodný leda tak pro televizi pro pozdější dobu na uspání. Přemýšlet u toho k ničemu nevede. No nic. Tak snad příště. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve státech Massachusetts (Northampton, Amherst, Holyoke a Boston) a Kalifornie (Culver City) od 3. října 1992 do 14. ledna 1993. (GASTON73)

Reklama

Reklama