Reklama

Reklama

Sestry z Gionu

(neoficiální název)
  • Japonsko Gion no šimai (více)

Obsahy(1)

"Kiežby neexistovalo niečo také, ako Gejša."
Dve sestry, ktoré si zarábajú na živobytie ako "gejše", sú v nezávideniahodnej situácii. Zo sveta temných japonských ulíc sa venujú svojim zákazníkom, avšak každá trocha inak. Zatiaľ čo staršia (Isuzu Yamada) robí presný opak. Takýto život si však vyberá svoju daň. (MikO_NR_1909)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mylujem japonske filmy a toto je moj prvy Kendzi Mizoguci. Film pojednava o gejsach - dvoch sestrach. A cely film sa toci okolo nich. Yoko Umemura bola vyborna, rovnako aj Isuzu Yamada, ale skoda, ze dejova linia je jaxi v pozadi. Som vsak japanofil a treba mi poobjavovat vsetky filmy Jasudziro Ozu, Kaneta Sindo, Mikia Naruseho a Kendzi Mizoguciho. Ovsem takymito priemernymi spolocenskymi konzervackami ma iste nepresvedci. 60 % ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, proč Sestry z Gionu dosud nemají žádný komentář... po shlédnutí se ani moc nedivím, o filmu se toho příliš napsat nedá. Dvě sestry jsou gejši, jedna přesvědčí druhou že chlapi jsou svině a využívat je správné, načež se o to nějakých čtyřicet minut pokoušejí, aby nakonec skončily samy, jedna přejetá taxíkem a vyčítající si, že jsou gejši. Byl jsem zvědavý na to, jak asi takový japonský film ze třicátých let vypadal (po velkých zkušenostech s českými, několika americkými, jedním britským), ale asi jsem si nevybral dobrého zástupce - i ten nejslabší český film z tohoto období mě bavil víc. Po druhém shlédnutém snímku režiséra (prvním byly Povídky o bledé luně po dešti) se začínám bát, že Mizoguči mi prostě nesedí.. ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Pokud se gejša nepohybovala v kruzích společenské smetánky, nebyl její život v 30. letech žádným peříčkem. Dvě rozdílné sestry měly zcela opačný přístup k této profesi, ale ani vypočítavost a krása mladší z nich, ani věrnost a oddanost té starší jim k vyššímu standartu nepomohly. Gion no shimai je zhlédnutí hodný film s výtečnou kamerou, tradiční Mizoguchiho citlivou sondou do ženské, trpící duše a naléhavým poselstvím. „Proč vůbec musí existovat něco takového jako gejša?“ ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu výše je trochu zavádějící. Smyslem gejš bylo mít tzv. patrona, který financoval jejich život. Starší sestra svého patrona ztratí, protože zkrachuje a mladší sestra stále nemůže najít "toho správného". Mladší sestra chce vzít osud do svých rukou a najít oběma vhodného patrony. Starší sestře se ale díky "altruismu" k bývalému patronovi nepodaří nového patrona udržet a mladší sestra doplatí na vlastní intriky. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama