Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný film podle románu Rafaela Sabatiniho. Příběh britského lékaře Petera Blooda se odehrává roku 1690 v mořích Karibiku. Kapitán Blood, který se v nouzi stal pirátem, žije nyní v klidu na Jamajce a má před sňatkem s Doňou Izabelou. Je však obviněn za činy ze své minulosti a donucen znovu se vydat do boje společně se svými druhy. (Mariin)

(více)

Recenze (4)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pirátský příběh britského lékaře na motivy Sabatiniho románu "Návrat kapitána Blooda". Vizuálně a kostýmově pěkný dobrodružný film, odehrávající se koncem 17. století z větší části na mořích a v přístavních pevnostech Karibiku. Děj a většina scén je samozřejmě dosti naivní, ale příběh má spád, romantiku i malebnost a happy end, takže dobrá oddechovka. Znovu jsem si uvědomil, že francouzská, italská a západoněmecká kinematografie se i v tomto historicko-dobrodružném žánru učila od amerických tvůrců, kde takové filmy mají bohatou tradici.. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slabší variant pirátskych filmov, ktoré zachraňuje atraktívne prostredie a farebnosť kostýmov. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný dobrodružný príbeh s pár exteriérovými scénami a s bohatými variáciami kostýmov, ktoré vo farbe pekne vynikajú. Akcie je dostatok, v závere sa to so salvami lodných diel poriadne roztrhá. Možno mu chýba väčší záporák i charizmatickejší hl. hrdina, ale gro, ktoré sa od tákéhoto žánru očakáva, napĺňa. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama