Reklama

Reklama

Paní Davisová

(seriál)
  • USA Mrs. Davis
Trailer 2
USA, 2023, 7 h 29 min (Minutáž: 48–60 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Betty Gilpin, Jake McDorman, Ben Chaplin, Tom Wlaschiha, Margo Martindale, Mathilde Ollivier, Barry Livingston, Darri Ingolfsson, Katja Herbers (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Víra versus technologie a epická bitva v biblickém a binárním pojetí. Temný satirický seriál se odehrává ve světě, kde téměř všechna rozhodnutí činí počítačový algoritmus. Každá sezóna se zaměří na určitou záhadu nebo dilema, které se vyřeší na konci. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (17)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Damon Lindelof bol hnacím motorom pre pozretie. Jeden z tvorcov seriálu Ztraceni a zároveň jeden zo scenáristov filmov Prometheus, Světová válka Z a Lov. A čo som dostal tentoraz? Nerozdeliteľne poprepletaný mix vážneho a komédie. Trefnú satiru na sociálne siete a vieru v Boha. Nejaký čas chýbajú záchytné body. Tie postupne prichádzajú, niečo vysvetlia, niečo urobia naopak ešte prekombinovanejšie. Celkom dlho ma tá kreatívnosť a čudnost bavila. Čím sa však viac blížil koniec, tým to bolo vážnejšie a menej pošahané. Mrs. Davis má dobre padnuce rozuzlenie, oceňujem všetky tie nápady, ale chýbajú wow momenty či postavy. Za týždeň nebudem vedieť, že som pozeral. ()

Kamy 

všechny recenze uživatele

Well, to bolo divné! Asi desaťkrát za diel som si hovoril že WTF, a neviem, či všetko úplne chápem. Ale rozhodne som si to užil. Zaujímavý mix viery v náboženstvo, technológiu ale aj samého seba. Damon Lindelof ukazuje, že seriály mu dosť dobre idú a po Watchmenoch a Leftovers (a vlastne aj Lost) prišiel s ďalším, ktorý vyvoláva veľa otázok, ale dokáže ich na konci dobre uzavrieť. Rozhodne to nie je seriál pre všetkých ale mne dosť sadol. ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zvláštní mix žánrů, motivů, humoru a patosu. Od sci-fi, přes mysteriózní drama, po akční thriller. Kombinující prvky náboženství a mytologie s moderní technologií. Skoro bych řekl, že je toho chvílema až moc, a přestává to dávat smysl. Je tu pár dobrých "WTF" a "LOL" momentů. Herecký výkony dobrý, zejména Betty Gilpin. A Margo Martindale jako matka představená je dost vtipná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme najdivnejší seriál svojej doby. Cítite, že má svoju kvalitu, ale aj tak máte pocit, že hranica medzi absolútnym nonsensom a geniálnym artovým dielom málokedy bola tak tenká. Minimálne v tom, čo nazývame mainstream.  Popravde celé dielo sa ukáže ako top alebo flop zrejme až po opätovnom pozretí a je nutné ho vidieť najlepšie v jednom kuse. Mne v tom bráni príšerná mustáž a vlasový preliv hlavnej mužskej postavy. Ak Lindelof vydá do sveta verziu s mužom bez tejto okrasy, tak si ten maratón dám. ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Five stars. One hundred percent consumers satisfaction. Lindelof se svojí po Watchmanech další metou.  Opět se odehrává v alternativní realitě a opět je ta realita zatraceně zábavná. Betty Gilpin má zase  to správné charizma polobohyně, co jakoby vystoupila ze stránek komiksu, A to tady ani nemusí nosit wrestlerský spandex jako v Glow.  Jo. V obou případech famózní výkon.  A komu by nestačila jeptiška , dostane i kovboje, Papeže ,Ježíše, algoritmus,Shredingera i s kočkou, kouzelníka, Duke Nukema, velrybu, svatý grál a bělouše. But remember : Comfort is no reason to ignore a reality. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama