Reklama

Reklama

Play Dead

Trailer 1

Obsahy(1)

Studentka kriminologie Chloe (Bailee Madison) předstírá vlastní smrt, aby se vloupala do márnice a získala důkaz, který spojuje jejího mladšího bratra s nepovedeným zločinem. Jakmile se dostane dovnitř, rychle zjistí, že obávaný koroner využívá márnici jako zástěrku pro zvrácený obchod. V děsivé hře na kočku a myš Isabel zjistí, že nejděsivější na márnici nejsou mrtví, ale živí. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Predstierať vlastnú smrť, aby ste dostali do vytúženej destinácie zvanej márnica, to je fakt bizár. Každopádne táto nepravdepodobná premisa skončila vcelku pútavým skôr thrillerom než hororom, ale má to svoje kvalitné aj hororové prvky. V evidentne nízkom rozpočte sa podarilo ponúknuť niečo, čo nesmrdí lacnosťou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V krátké době tu máme dalšího doktora Frankensteina, co zbavuje svět lidského odpadu a pomáhá těm správným. Vaše srdce, játra, ledviny, oči, ba i kůže se konečně stanou smysluplnými... Napětí dobré, gore slušné, byť se smrsklo na pitvání a odebírání orgánů....jo a tekutý dusík byl fajn. Takže největší problém představuje Chloe, která je blbá kráva (ano, má to ve scénáři, proto píšu Chloe), co si zaslouží vyvrhnout. A aby k tomu došlo se snaží hned několikrát. Popravdě v určité chvíli jsem tak trochu začal fandit doktorovi Smrt. A snímku by jistě prospělo půlhodinové zkrácení. Téma pitevny je výborné, strašení, co se nabízelo, tu ale moc nebylo. Na jedno podívání OK. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Play Dead je motivem až podezřele podobné snímku The Price We Pay, který vyšel čirou náhodou úplně stejný den, až si říkám, jestli od sebe režiséři náhodou neopisovali. Jinak co do rozdílů je tohle o něco větší béčko s komornější atmosférou, krásnější hlavní herečkou a více slizkým, psychopatickým záporákem, jenž má celkem fajn nápad, ze kterého by se dalo dost vytřískat. Největší plus vidím v už zmíněné Bailee Madison, která by se tímhle filmem mohla solidně zviditelnit, protože se na ni jednak dobře kouká, druhak předvedla chvályhodný a UVĚŘITELNÝ výkon a její emoce, mimiku a prožívání jsem ji sežral i s navijákem, jen to celé trochu kazí celková předvídatelnost, nulová invence a jen tupé dodržování šablony včetně všech žánrových klišé... Jasně, je to béčko, je to hloupé, postavy se chovají jak idioti a určitě i z prostředí márnice by se dala vytěžit temnější atmosféra, ale hádám, že jsme žádnou topku stejně nečekali a výsledek je celkem průměrný, koukatelný horůrek, ostatně úplně stejně jako všechny předchozí Lussierovy výtvory. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ucházející cat and mouse naháněčka z prostředí márnice. Play Dead je sice takový trochu TV thriller ( řemeslně však kvalitní), který bez výrazných překvapení a bez pořádného gore jede až do konce. Mně tohle ke spokojenosti rozhodně už nestačí, ale na koukatelný to je bez problémů. Sympatická hlavní hrdinka se infiltruje do márnice, aby získala telefon a zachránila svého bratra od kriminálu, avšak místní koroner je zvrácený psychopat, který tam obchoduje s orgány a situace se jí komplikuje, půjde ji totiž o život. Jerry O'Connell hraje psychouše celkem v pohodě a hlavní hrdince se dá fandit. Škoda, že těch orgánů a operací si člověk moc neužije, na mě je to zkrátka až moc light.  Podobnost s Price we Pay je až parodicky vtipná .. :) Ten však měl alespoň gore. 55% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok SPOILERU!! Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna hlúpučká dievčina menom Chloe a je študentkou na medicíne. Stala sa jej taká nepríjemná vec , že brat sa dostal do problémov a potrebuje z márnice dostáť kamarátov telefón, aby policajti neprišli aj na neho. Chloe si myslí, že nemocničné prostredie pozná dokonale a tak predstiera svoju smrť tým, že si zoberie Propofol a ocitne sa v márnici. Keď má na sebe len osušku, prvé čo hľadá nie je inkriminovaný telefón, ale oblečenie. To po chvíli nájde, len akosi zabudla na topánky, ktoré sú v príbehu doležíte( aspoň pre scenáristu). Takže oblečená, ale bosá Chloe pri tej námahe sa vyhnúť charizmatickému koronerovi, ktorého hral úžasný Jerry O'Connella( od slova vyhnúť, je to fikcia, až po tadeto ) a chce nájsť telefón, ale keď zistí, čo je náš koroner zač, hľadá úník v podobe jeho kľúčov. Aby mu ich nepozorovane vzala, zahrala si míma a do tej role sa sakramentsky zažrala, lebo po tom už nič podobne nenapodobnila. Lebo keď sa konečne dostala pred posledné dvere , tak ich desať minút otvárala, ale koroner, čo mal za svedka na svojej svadbe scenáristu, tam pravé vtedy dorazil, náhoda. Potom bola spútaná, koroner si zatial odbehol obrábať niekoho iného a ona v tom sa dostala ku skalpelu, ale chúďatku nešikovnému vypadol z ruky. Ale, žiadny žiaľ, si povedala, je tu ešte elektrická rotačná pila a tou si prerežem putá, no ja som tajne dúfal,  že zápästie, ale moje modlitby neboli vyslyšane. Potom utekala pred psom a samozrejme bez topánok na niečo stupila a spomalilo ju to( hovoril so, že obuv tu bude dôležitá), no scenárista a tvorca príbehu mal niečo proti nej, chudinke. Ďalej pokračovať nemusím, každý si tuto rozprávočku o prekliatej husi, pardon princeznej vie domyslieť i sám. Určite to v blízkej budúcnosti odvysiela aj markíza , ale najprv to čakajte na Voyo. Koniec SPOILERU. Ja len dodám, že Bailee Madison je sympatická holčina, ale postavu teda schytala na urovni stupidity. Jerry O'Connella nemám nejako v láske a tu mi tiež neprišiel ako maniak , ale len človek, ktorý sa na neho blbo hrá. Celé je to predvídateľné, presne som vedel o dve scény dopredu, presne ako i  koroner, že čo sa bude diať a bolo úsmevne ako nášmu hajzlikovi išli karty až do konečného zúčtovania. Krv tu bola len pri vyberaní organov a pri strelných zraneniach, takže slabota. Tešil som sa na atmosférické prostredie márnice, ale žiadne neprichádzalo a to pri takýchto filmoch ma byť samozrejmosť, ale zrejme nie je. Celý film ma po čase začal riadne iritovať svojim primitívnym scenárom a už to nemohol zachrániť ani finálny Terminátor. Za sympatickú Bailee uroním tú jednu slzičku, ale viac tomuto spiatočníckemu filmu nehodlám dať. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama