Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drogový dealer Šárlí skončil při opilecké potyčce během nočního odchodu party mladistvých z hospody s nožem v játrech. Komisaře Vašátka, který si už užívá důchodu, do vyšetřování zatáhne mladíkova babička Forejtová – dávná známá jeho zemřelé ženy. Ukáže se, že Vašátkův přítel, malíř Horác, zná dalšího z party, šestnáctiletého Zbyňka, kterého před časem učil malovat. Zbyněk se těžce potýká se svým autoritativním a akurátním otcem – podnikatelem Bouzkem, a zjevně něco skrývá. Vašátko s Horácem posléze odhalí pozadí vraždy i jejího pachatele. Nejdřív však musejí porozumět titulní „štěnici“, jak Vašátko nazývá detail, který v nějakém kriminálním případu nesedí. Pokud není detail objasněn, nelze případ uzavřít. V tomto příběhu je „štěnicí“ bota, která byla nalezena na místě činu a která nepatří nikomu z účastníků potyčky. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Tak nám Vašátko a Horác trochu zdrsneli, ale opravdu jenom trochu, jak je vidět na nečekaně uvolněném konci. Mě to chvilkama i dost bavilo, hlavně všechno s Petrem Stachem, který se vypracoval na zajímavého herce. Jenže to dolů shazovala gangsta mládež přehrávajici jako pornohvězda na prvním rande, vyšnorena navíc dost zvláštně v neidentifikovatelnem stylu a naprosto nesmyslné skoky v ději a náladach. Horáce přepadnou, bijí a šikanuji v bytě a nejen že nevíme jak ho našli, ale on to ani dál neřeší, dokonce slůvkem se o tom nezmíní. A na konci jeho kamarád udělá co udělá a střih, závěrečná pohoda u ryby, žádná lítost, nic. Tím úplně zabíjí konec a nenechají vyznít Stachovu linku, prostě čistý amaterismus. Nebo si teprve v poslední scéně vzpomněli, že chtěli točit komedii?  O náhodně se objevujícím a mizejícím sněhu tu mluvi všichni a je fakt, že i když tohle většinou tolik neřeším, tady to bilo přímo do očí. Holt se jelo podle plánu hlava nehlava... ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý : 4,5 * a 68 % . Musím pochválit vynikající práci maskérek K.Sittové a L.Dušákové + rekvizitářů, stejně tak i zvukařů (M.Hřebejk a další) . Výstižná hudba (Jan P.Muchow + Marie Dorazilová + Michal Pekárek) . Jsem zvědavý na poslední případ : Případ s koncem , ČT 1, neděle 29.1.2023, 20.10/změna- středa 18.1.: přesunuté z neděle 22.1.kvůli duelu prezident. kandidátů/ . ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Když je něco v rámci  zavedené série ,tak prostě musí být člově u jednotlivých změn kritický. Případy XY byli vždy proměnlivé kvality, ale tento díl je zatím zaručené nejhorší. Jestli něco měli předchozí díly společné, tak takovou určitou pohodovou atmosféru a nadhled. Tady se asi tvůrci snažili přizpůsobit moderním trendům, a vše je laděno do dosti temného a depresivního tónu, a to včetně obrazu. Díl má bohužel dost tvůrčích lapsů. Už zmíněný je mizející sníh a značně proměnlivé podnebí napříč Prahou. Dále v podstatě není vysvětlen vztah Horáce k podezřelému (vrahovi). Stejně tak to, jak Horáce našla partička mladých "inteligentů" (asi ho teda mladý napráskal, ale řečeno to nikdy neni). No a samotná parta podezřelých je parta (hereckých i charakterových) tragédů, za které by si měli tvůrci stydět. No jsem rád, že ačkoliv hlavní dvojka v závěru řekne, že je to definitivně poslední z posledních, tak ještě mají tvůrci šanci to zachránit. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z mizerné detektivky (vzhledem k omezené stopáži filmu, pravidlům žánru a tedy i snadno odhalených indiciích je celkem jasné, kdo jediný může být vrah) vyklubalo silné rodinné drama, resp. do hloubky jdoucí sondáž o vztahu otec-syn. Jistě, chuděra podnikatel hroutící se z obchodního neúspěchu v luxusní vile nad Prahou je poněkud trapná záležitost, ale asi to bylo psáno především pro horních 10.000, resp. pro pražáky. K tomu zřejmě patří i závěrečný cynismus, kdy namísto případných výčitek svědomí nastoupí veselé popíjení vína a pojídání ryby. Jak řekla má žena: "Jestli ten kluk drogy nebral, pak po Horácově "pomoci" určitě začne!" ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Otřesná věc. Pohádka plná nesmyslů a nereálných hloupostí. Penzionovaný policista na výsluze, který chodí vyslýchat podezřelé s vyšetřovatelem, ten mu předá kopii živého spisu, spolu s fotodokumentací, bere ho k vyšetřovacím úkonům... no ty wogo a čekal jsem, že je nakonec oba odnese čert (GIBS) a ne, ono je to myšleno vážně... no ty wogo, tak takhle by to mohlo fungovat v pohádkovém světě, možná, nebo tak max. v 19. nebo na začátku 20. století, na četnické stanici. Nevím kdo takové kkotiny vymýšlí, ale s realitou to opravdu nemá nic společného. A to přehrávání některých "herců", na to se nedá moc koukat, zřejmě to byli snaživí ochotníci... fuj, to byla ale blbost. :( ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Točilo se i v restaurantu 500/Pětistovka v Praze na Hradčanské. (Winster)

Reklama

Reklama