Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poblíž tajné základny "zvláštních leteckých sil" v Nevadě se ocitá posádka vesmírné lodi - otec, matka, dcera a malý syn. Návštěva mimozemšťanů uprostřed vědců, ponořených do vesmírného výzkumu, vyvolá nevídaný rozruch. "Návštěvníci" se musí spasit útěkem. Přitom se jim ztratí nejmenší člen rodiny. Ten se při svém putování dostává do rodiny energické vdovy Janet Cruise, matky 16-letého Michaela a 10-letého Erica, připoutaného na invalidní vozík. A právě Eric se stane prvním a největším kamarádem malého tvora, který slyší na jméno MAC (Mysterious Alien Creature - Tajemný cizí tvor). Náhle se objeví zbytek mimozemské rodinky o niž projevují eminentní zájem vědci, policie, novináři a - přirozeně největší - děti... (Intersonic)

(více)

Recenze (59)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak tenhle film není, prostě jen taková rodinná scifárna o rodince ufounů, kteří se (už nevím jak) ocitli na Zemi. Na filmu je cítit zjevná inspirace slavným dílem E.T. mimozemšťan, jemuž ovšem tenhle nenáročný snímeček nesahá ani po pás. Přesto jej nelze zatratit, protože minimálně dětští diváci si v něm zcela jistě najdou své přesto (nebo právě proto), že masky mimozemšťanů jsou skoro až roztomile primitivní a celý děj je až naivně jednoduchý. ()

Hellboy odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto dementní film, který nechutně okatě a trapně vykrádá E.T. mimozemšťana. Strašnej výsměch, fakt si přeju, abych o tento film nikdy nezavadil...! Děj neni naivně jednoduchý, ale primitivní a masky mi přišly odporné. Dětem by se to mohlo i líbit, ale proč jim pouštět tento film, když je k dispozici osvědčená klasika E.T.? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

keby toto videl E.T.hneď by obvolal votrelcov nech zničia Hollywood.Kopírovačka jak sviňa.Ale inak má to aj svetlé chvílky a nehorázne dementný záver ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný film. Nestydatá kopie E.T. Jenomže E.T. měl jakousi úroveň, pod kterou nespadnul, to Mac se přes ní nevyhoupne. Stračný kýč. Nejvíc mě dostala úplně chlípná a nestoudná propagace MacDonalda, kde je dětem přece tak dobře a kde si dělají hezkou párty, mnohem odpornější pak bylo to, že z Maca a já udělali čestné američany, To už se mi zvedal kufr. Mac vydává kýčovité zvuky a je to jen takový trapně udělaný gumový panák. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Někdo se snažil zkopírovat Spielbergova E.T.ho, no a zas tak se mu to bohužel, či bohudík nepodařilo. Tento film jsem však viděl v dětských letech a docela se mi líbil, proto ty 3 *, jelikož vždy se snažím hodnotit film podle dané chvíle, pokud si ji ještě teda pamatuji. Každopádně jak pijí brčkem vodu nebo nějakou tekutinu pod skálou někde na Marsu nezapomenu, stejně tak jak je vcucne sonda a nebo vysavač, jako kdyby byli z páry. A ke konci jak se stanou občany spojených států, no dneska je to pro mě blbost, ale předtím jsem to měl rád (( :: ()

juta 

všechny recenze uživatele

Krásný film z dětství. Co na to říct. Když film vidíte v dětství, tak v dospělosti je vám tento film bližší, než kdyby jste ho viděli až jako dospělí. Máte takový zvláštně příjemný pocit, když si z dětství vybavujete danou scénu. Krásná hlavní melodie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bizarně přitažlivé zejména z hlediska toho, jak by vlastně vypadal E.T. Mimozemšťan, kdyby... Inu, těch kdyby si můžete dosadit desítky a vemte jed na to, že žádné nebude ve vztahu k Macovi ani za mák pozitivní (a to včetně hudby Alana Silvestriho, která je sice tím nejlepším na celém filmu, ale na Williamse se přesto dívá z ostrého podhledu). Ošklivý mimozemšťan je alespoň docela srandovní (hlavně když ho vcucnete do vysavače), mladá sousedka moc hezká a reklama na mekáč samozřejmě suprová, byť úplně vytržená z kontextu. Dám 2* za to, že pro malé děti to není nijak urážlivé (to jen pro dospělé). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na dětství. Film funguje i po několika letech celkem dobře, ikdyž už ne zas tolik. Trošku dětská kravinka, ale pořád na svou dobu kult. Příjemný nadprůměr té doby. 60% = *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Túto brutálnu béčkovú vykrádačku ospravedlňuje fakt, že na deti od 5 do 12 rokov napriek tomu fungoval. My sme to totiž kedysi vôbec neriešili a film sme videli na VHS mnohokrát. Relatívne vysoké tunajšie hodnotenie si vysvetľujem práve tým, že táto VHS s českým dabingom bola asi u nás rozšírená a nostalgia je....nostalgia. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Je to asi tak 10-12 let, co jsem tento film viděl na VHS. Škoda, že mi ji někdo odcizil. Film se mi líbil. Mimozemšťané byli ztvárněni dobře. Neviděl jsem E. T. ho, tak nemohu srovnávat. Z nostalgie hodnotím 80 %. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch mi to uz pripada dost hlupe a prilis detinske, ale zaroven stale menej nudne ako E.T.,ktoremu som nikdy na chut neprisiel. 5/10. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Očividně film těžící ze slávy E.T. - Mimozemšťana, na staršího bratříčka ale nemá. Pravděpodobně se nestál kultovním a komerčně úspěšným, díky faktu, že diváku nic nového nenabídl. Všechno, co se ve filmu stálo, jsme mohli vidět (samozřejmě v lehce obměněné formě) ve Spielbergově rodinném velkofilmu. __ Já osobně mám ale toto familiární sci-fi rád, v dětství to byl dokonce jeden z mých nejoblíbenějších snímků. Hodnocení se tedy pohybuje někde mezi 4* a 3*. 60% ()

Reklama

Reklama