Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický príbeh šestnásťročného chlapca, telesne mierne postihnutého, ktorý prichádza pre problémy s matematikou do internátnej strednej školy. Benniho problémy iba umocňujú inak prirodzený priebeh puberty. Spočiatku nemá priateľov, stane sa terčom posmechov pre spolužiakov - "frajerov". Jeden z nich, spolubývajúci Janoš, pochopí, že Benni je správny chalan. On sám však musí prekonať samoľútosť, lebo mu veľmi záleží hlavne na peknej spolužiačke Malene. Dokonca vyhrá ťažký konkurenčný boj s Janošom, ktorému sa Malene tiež páči. Benni sa postupne mení, dozrieva, zapadne do kolektívu chalanov, s ktorými spoločne spoznáva lákavý svet dospelých mužov. Napriek tomu, že sa stále borí s matematikou, odmieta odísť na inú školu a nakoniec všetko zvládne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobře zahraný milý film o strastech dospívání. Jeho smůla je, že se od těch ostatních filmů podobného ražení nijak neliší a je ve všem stejný. Nebýt to již asi stý film takto zpracovaný a na toto téma klidně by si ty čtyři hvězdičky i zasloužil. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jak tady říká DaViD 82, nic nového pod sluncem. Navíc hlavní postava mi byla poměrně ukradená a bylo mi jedno, jak skončí. A to je špatně. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí tady si myslím, že příběh samotný není žádná sláva, ale na většině postav jsem našel nějakou drobnost, kvůli které přestaly být figurkami a staly se skutečnými lidmi. A hlavně, pocity hlavních hrdinů jsem plně chápal (na intru jsem strávil šest let a i nyní po dalších deseti letech se občas scházíme) a litoval jsem, že u nás jsou teenageři (kromě komedií) pouze vedlejšími figurkami v příbězích jejich rodičů (čest čestným TV výjimkám). ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Nic extra zatěžkávajícího pro divákovu mysl. Všude plno mladých lidí, hezkej příběh socializace a síly přátelství. To všechno samozřejmě v jednoduché a nenáročné formě. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Film o citových peripetiích a dospívání party šestnáctiletých na jedné německé internátní škole. Nic nového. Slabé a plytké a jakýsi pofidérní pokus ozvláštnit příběh tím, že jeden z kluků je tělesně postižený, nevyšel. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je melancholický rovnako ako život a to je na tom filme dobré. Ukazuje skutočné problémy tínedžera, nielen dobrodružstvá alebo zábavné stránky. 6/10 ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Film je o mladých a nejen pro mladé. Další ze snímků a vztazích mezi mladými lidmi, film o přátelství a rošťárnách, film o toleranci a dospívání a také o tom jak přijít o panictví s někým, od koho se to nejméně čeká. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Po pravde - nemam rad nemeckou kinematografii... K tomuto filmu jsem ale pristupoval bez zaujeti a muzu rict, ze vysledny dojem neni ani pozitivni, ani negativni. Crazy je proste neprilis vyrazny filmecek o dospivani, puberte a prvnich sexualnich zkusenostech, ktery se svymi radoby umeleckymi ambicemi rozhodne vymyka skatulce prcickovskych filmu. K tomu, aby vsak byl uspesny na opacne strane bariery mu vsak poradny kus umu chybi... Tedy, rozhodne ne spatna podivana, ale taktez bohuzel vubec nicim zapamatovatelna... ()

Macbeth 

všechny recenze uživatele

Byt mi 16 urcite ten film beru jinak, ale ted ho chapu jako lepsi variantu americkych filmu (ne nutne vsechny, ale povetsinou) na stejne tema, avsak taktez jako slabsi heterosexualni verzi Sommersturmu :-) ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Nevim, co mají lidi věčně proti německým filmům. Poslední asi měsíc a půl sleduji jen německé filmy a co se týče kvality, herců, témat a obrazu, Češi se jim absolutně nevyrovnají. Samozřejmě, že Němci vkusu zrovna nepobrali, ale proč zrovna Češi by se jim měli nějak vysmívat, to nechápu. A Češi málokdy natočí něco (o mládeži), tak slušného. Ani mě film tolik nepobuřuje, jako např. uživatelku Vikki. Těch nahých žen je tam škoda, škoda. Proto taky ubírám dvě hvězdičky. Co se týče mládeže, tak zase není dobré téma sex úplně ignorovat, protože mládež to řeší a vždycky řešila. Naopak, je zvláštní, když se dělá, že toto téma neexistuje, jako to bylo třeba v "Občanském průkazu". Škoda, že nikdo neumí zvládnout "zlatou střední cestu". Nic nebo všechno. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Příběh mladíka ochrnutého na levou ruku a nohu, který se poměrně dobře pohybuje, je na internátu školy. Má potíže získat kamarády, zamilovat se, ale dívka mu dá poznat slast sexu....Podle autobiografického románu,(max.50%) ()

seba 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná úžasná záležitost, ale pouze příběh jednoho šestnáctiletého kluka. Jestli ovšem takhle vypadá průměrný film pro mládež, tak jsou na tom Němci velmi dobře. ()

Reklama

Reklama